Рецепт розсольнику з перловкою нирками і огірками

Ще з давніх часів люди звикли варити супи, бо вони допомагали справитися з відчуттям голоду і запастися силами на весь важкий день. Широке поширення на Русі отримало розсольник. Він відрізнявся своєю доступністю, невеликою кількістю інгредієнтів, і в той же час був досить поживним. Основу такого супу становив бульйон – яловичий, свинячий, рибний або овочевий, а також різні потрошки.

Рецепт рассольника с перловкой почками и огурцами

Традиція готувати розсольник збереглася й донині, і саме тому ми хочемо вас познайомити з кількома рецептами такої страви, доповненими фото і відео.

Рецепт розсольнику з перловкою і огірками

Дана рецептура є базовою для приготування розсольнику. Володіючи цим способом варіння супу, будь-які інші його варіанти ви подужаєте без праці.

Інгредієнти

  • яловичина вирізка 400 г
  • морква 1 шт.
  • картопля велика 3 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • петрушка, корінь 15 г
  • селера, корінь 15 г
  • пастернак, корінь 15 г
  • огірки солоні 4 шт.
  • перловка 90 г
  • розсіл огірковий-100 мл
  • олія соняшникова 45 мл
  • вода 1.5 л
  • лавровий лист за смаком
  • перець горошком за смаком

На порцію

Калорії: 140.2 ккал

Білки: 7.6 м

Жири: 7.4 р

Вуглеводи: 10.7 г

Кроки 1 годину. 45 хв. Відео-рецепт

  • Рецепт рассольника с перловкой почками и огурцами

    Промийте шматок яловичої вирізки, помістіть його в каструлю, додайте наведене в списку компонентів кількість води (можете трохи збільшити до 2-х літрів), доведіть до кипіння на максимальному вогні, а після варіть до повної готовності години 1.5. Утворюється пінку знімати по мірі виникнення, інакше бульйон помутніє.

  • Рецепт рассольника с перловкой почками и огурцами

    Очистіть корінці, морква і цибуля. Обполосніть водою. Подрібніть таким чином: цибуля наріжте півкільцями, все інше – маленькому соломкою.

  • Рецепт рассольника с перловкой почками и огурцами

    Дуже ретельно промийте перловку. Якщо у вас не стоять на воді лічильники, або просто не шкода витратити трохи живлющої вологи – підставте під проточну струмінь крупу в друшляку приблизно на чверть години.

  • Рецепт рассольника с перловкой почками и огурцами

    Дістаньте з каструлі варену яловичину, за бажанням процідіть бульйон. Наріжте м’ясо на середні скибочки і відправте “плавання” знову, але тільки вже в компанії з картоплею і крупою.

  • Рецепт рассольника с перловкой почками и огурцами

    На сковороді розігріти олію без запаху і обсмажте на ньому цибулю і моркву до появи легкого золотистого “засмаги”. Перекладіть в каструлю.

  • Рецепт рассольника с перловкой почками и огурцами

    Настала черга головних героїв кулінарного свята – огірків. Наріжте їх соломкою, але особливо не мельчите. Потім перекладіть на повністю суху сковорідку, влийте розсіл з банки і протомите на помірному вогні близько 7 хвилин, після закиньте в розсольник.

  • Рецепт рассольника с перловкой почками и огурцами

    Додайте спеції. Можете посолити, тільки попередньо не забудьте спробувати, можливо, солі і так достатньо.

Хочеться відзначити кілька нюансів щодо огірків, адже вони відіграють таку важливу роль у смакової панелі страви.

Рецепт рассольника с перловкой почками и огурцами

Якщо ви використовуєте досить великі огірки, так звані “переростки”, то зніміть з них товсту шкірку і вийміть зсередини насіння. А от щодо способу нарізки – як підкаже вам фантазія. Це можуть бути і кубики, і соломка, або ж кружечки. Правда, останній варіант прийнятний тільки для дрібних овочів. Головне, не кришити огірки дуже крупно. Міра хороша у всьому.

Порада: при виборі огірків для розсольнику перевагу варто віддавати саме солоного/квашеному овочу, а не його “побратима”, що зберігається в середовищі оцтової. На самий крайній випадок, звичайно, можна вдатися до цього варіанту, але смак вже буде трохи не той, та й утриматися від додати в суп маринаду теж доведеться.

Рецепт розсольнику з перловкою і нирками

Рецепт рассольника с перловкой почками и огурцами

Деякі не використовують у складі страв нирки, бо ті мають певний специфічний присмак. Однак у будь-якої проблеми є своє рішення. І ми надамо, в результаті чого ви отримаєте досить смачний супчик з потрошками, який не потребує великих фінансових витрат.

Час приготування: 1 година 55 хвилин

Кількість порцій: 18

Енергетична цінність

  • калорійність – 111.6 ккал;
  • білки – 9.9 м;
  • жири – 4.7 м;
  • вуглеводи – 7.5 р.

Інгредієнти

  • нирки яловичі або свинячі – 1-1.2 кг;
  • морква – 1 шт.;
  • перловка – 90 г;
  • картопля великий – 3 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • солоний огірок – 3 шт.;
  • паста томатна – 1 ст. л.;
  • масло вершкове – 30 г;
  • лист лавра – 1 шт.;
  • перець чорний мелений – за смаком;
  • сіль – за смаком;
  • зелень (будь-яка) – 1 маленький пучок;
  • сода харчова – 2 ч. л.;
  • оцет столовий (9%) – 2 ст. л.;
  • вода – 2.5 л.

Покрокове приготування

  1. Перший крок – замочування двох основних компонентів, а саме нирок і крупи. Розкладіть ці інгредієнти з різних мисках і залийте водою.
  2. Через 60 хвилин нирки можете вийняти з рідини і розрізати вздовж. Для того щоб позбутися ненависного аромату, посипте субпродукт содою (не шкодуйте, якщо її піде трохи більше – нічого страшного) і залиште хвилин на 10. Залийте все оцтом на такий же часовий проміжок. По закінченні цієї процедури гарненько промийте кожен шматок під проточною водою.
  3. Влийте в каструлю достатня кількість води і варіть в ній нирки до повної готовності. У середньому на це у вас піде близько 40-45 хвилин.
  4. Тепер очистіть і подрібніть цибулю, моркву, огірки і картоплю. Те, яким способом ви нарежете той чи інший компонент – не принципово. Любіть не терту моркву, а у вигляді різаної стружки – будь ласка! Картопля не кубиками, а крупною соломкою – без проблем! З огірками та ж картина – якщо у вас в наявності дуже маленькі огірочки, можете нарізати їх не дуже товстими кружечками.
  5. Виловите готові нирки і замініть їх усіма овочами (огірки залиште на потім – їх “зоряний час” ще не настав), укупі з перловою крупою.
  6. Акуратно, щоб не обпектися, порубаєте нирки кубиками і відправте на сковорідку, де вже повністю вершкове масло розтопилося. Обсмажуйте продукт близько 5 хвилин, а після здобріть його пастою з томатів. Не забувайте перемішувати. Для смаку поперчіть.
  7. Перекладіть готові нирки та огірки в суп і варіть не більше 15 хвилин. При подачі додайте ложку жирної сметанки та різаної зелені.

Важливо: обов’язково дотримуйтесь правил приготування субпродуктів. Це стосується не тільки нирок, але і всіх потрошки в цілому. Варити їх треба в кілька етапів. Першу воду (а як варіант, і другу) необхідно зливати, замінюючи чистою рідиною. Не шкодуйте наваристого “бульйону”. Повірте, це не той смак, який слід відчувати в страві.

Приготуйте справжній розсольник з нирками і огірочками хоч раз (впевнені, одним разом у вас точно не обійдеться!), не забувайте про класичної традиційної кухні нашого народу. В даний час його можна робити на багатті, на плиті і в мультиварці – все одно вийде казково смачно! Смачного і ситного обіду!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: