Розсольник з куркою і перловкою – покроковий рецепт з фото, приготування з солоними огірками, курячими сердечками, калорійність

Існує чимало нюансів, які слід врахувати, щоб суп вийшов ароматним і смачним. За його основу береться будь-яке м’ясо, копченості або гриби. Більш того, суп цілком можливо приготувати і вегетаріанським, зваривши його на овочевому бульйоні. У статті запропоновано декілька найбільш поширених варіантів приготування страви на курячої основі. Як відомо, цей птах і готується швидше, і купити її можна дешевше.

Рассольник с курицей и перловкой - пошаговый рецепт с фото, приготовление с солеными огурцами, куриными сердечками, калорийность

Рецепт розсольнику з куркою і перловкою

Свою назву суп отримав завдяки специфічному компоненту у складі – розсолу, який, до речі, може бути як огірковим, так і помідорним. Інший важливий інгредієнт – це м’ясо, яке використовується для варіння бульйону. До його вибору треба поставитися уважно.

Рада: для того що блюдо вийшло найбільш ароматним, краще всього використовувати курку на кістках; якщо взяти філе, смак розсольнику вийде не таким насиченим.

Інгредієнти

  • курка на кістках 1 кг
  • вода 2 л
  • 100 г перловка
  • картопля 4 шт.
  • розсіл 200 мл
  • солоні зелені помідори-3 шт.
  • томати свіжі 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • ріпчаста цибуля 1 шт.
  • рослинна олія 3-4 ст. л.
  • зелень за смаком
  • сіль зелень

На порцію

Калорії: 49.4 ккал

Білки: 6.8 г

Жири: 1.1 м

Вуглеводи: 3.1 р

Кроки 1 годину. 20 хв. Відео-рецепт

  • Рассольник с курицей и перловкой - пошаговый рецепт с фото, приготовление с солеными огурцами, куриными сердечками, калорийность

    Перлову крупу потрібно промити і замочити мінімум за пару годин до початку готування. По закінченні цього часу воду злийте, набряклу перловку перекладіть в окрему каструлю, залийте окропом (в пропорціях 1:4). Варити на слабкому вогні, не накриваючи щільно кришкою, близько 40 хвилин.

  • Рассольник с курицей и перловкой - пошаговый рецепт с фото, приготовление с солеными огурцами, куриными сердечками, калорийность

    Куряче м’ясо обмити, перекласти в каструлю (4 літри) і залити водою, залишити варитися на тихому вогні. Прибрати шумівкою пінку, коли вона почне з’являтися. Готувати протягом 40 хвилин.

  • Рассольник с курицей и перловкой - пошаговый рецепт с фото, приготовление с солеными огурцами, куриными сердечками, калорийность

    Поки йдуть ці два процеси (варіння крупи і бульйону), потрібно підготувати інші компоненти: очистити цибулю, картоплю і моркву. Перший овоч дрібно нашаткувати, другий порізати кубиками, третій подрібнити на крупній тертці.

  • Рассольник с курицей и перловкой - пошаговый рецепт с фото, приготовление с солеными огурцами, куриными сердечками, калорийность

    Всі помідори (і солоні, і свіжий) порубати дрібно.

  • Рассольник с курицей и перловкой - пошаговый рецепт с фото, приготовление с солеными огурцами, куриными сердечками, калорийность

    М’ясо птиці зварилося, а значить, його потрібно вийняти, відокремити від кісток і розібрати на невеликі шматочки. Бульйон процідити і повернути в каструлю. Туди ж помістити і готову курку, нарізану картоплю і зварену перловку. Залишити нудитися на слабкому вогні ще на 25 хвилин.

  • Рассольник с курицей и перловкой - пошаговый рецепт с фото, приготовление с солеными огурцами, куриными сердечками, калорийность

    Для приготування заправки потрібно обсмажити на розігрітому рослинному маслі ріпчасту цибулю і моркву, постійно помішуючи, щоб не пригоріли, протягом 3-4 хвилин. Потім необхідно додати туди раніше подрібнені помідори і тушкувати все разом близько 3 хвилин.

  • Рассольник с курицей и перловкой - пошаговый рецепт с фото, приготовление с солеными огурцами, куриными сердечками, калорийность

    Коли картопля і перловка будуть готові, можна додавати заправку в каструлю. Потім вливайте розсіл і обов’язково спробуйте страву на сіль. Якщо вважаєте за потрібне, не забудьте суп додатково посолити і додати нашатковану зелень.

  • Рассольник с курицей и перловкой - пошаговый рецепт с фото, приготовление с солеными огурцами, куриными сердечками, калорийность

    Тепер необхідно довести суп до кипіння, потримати на сильному вогні пару хвилин і відставити у бік. Перед подачею йому треба постояти протягом півгодини.

Рецепт розсольнику з куркою, перловкою і солоними огірками

Важливо: розрахунок інгредієнтів зроблений для четырехлитровой каструлі, що відповідає потребам родини з 4 осіб.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 15

Енергетична цінність

  • калорійність – 38.6 кКал;
  • білки – 4.8 м;
  • жири – 0.8 м;
  • вуглеводи – 3.2 р.

Інгредієнти

  • курка – 600 г;
  • перлова крупа – 100 г;
  • огірки солоні (бочкові квашені) – 200 г;
  • розсіл – 150 мл;
  • картопля – 3 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • ріпчаста цибуля – 1-2 шт.;
  • паста томатна – 1-2 ст. л.;
  • вода – 2,5 л;
  • сіль – за смаком;
  • масло рослинне – 3 ст. л.;
  • зелень – за смаком.

Рассольник с курицей и перловкой - пошаговый рецепт с фото, приготовление с солеными огурцами, куриными сердечками, калорийность

Покрокове приготування

  1. Курку необхідно помити і перекласти в каструлю. Долити 2,5 л холодної води, поставити на плиту. Коли бульйон почне закипати, треба зняти піну і прикрутити вогонь. Далі варити близько 30 хв.
  2. Тим часом доцільно зайнятися іншими компонентами: очистити від шкірки цибулю, картоплю, нарізати їх і огірки кубиками. Моркву подрібнити в тонку соломку.
  3. У каструлю додати крупу, зварену окремо, і сиру картоплю. Залишити на невеликому вогні на 20 хвилин.
  4. На розігріту сковороду виливаємо рослинне масло і додаємо туди моркву з цибулею. Постійно помішуючи тушкуємо на середньому вогні 3-5 хвилин (до появи характерного золотистого відтінку).
  5. В піджарку кидаємо нарізані солоні огірки. Всі разом тримаємо на сковороді ще 2 хв. Додаємо томатну пасту і старанно перемішуємо. Ще 2-3 хвилини знімаємо з вогню.
  6. Перекладаємо отриману суміш зі сковороди в каструлю і виливаємо туди ж огірковий розсіл. Тепер бульйон потрібно посолити і залишити готуватися під кришкою ще на 10 хвилин.
  7. На останньому етапі помити і дрібно нарізати зелень. Додати її потрібно за 2-3 хвилини до зняття каструлі з плити.
  8. Кожну порцію полити ложкою сметани – це додасть традиційному супу особливий смак.

Порада: перловку краще готувати окремо. Для цього промиту і заздалегідь залишену в холодній воді крупу заливають окропом у співвідношенні 1:4 і варять на несильному вогні протягом 35-40 хвилин (до напівготовності).

Рецепт розсольнику з перловкою і курячими сердечками

Такий вид першого блюда готується порівняно швидко, а ціна основних інгредієнтів робить цей суп дуже доступним. Для розсольнику використовується не м’ясо, а курячі потрухи, конкретно в цьому випадку — сердечка. До речі, можна брати і інші субпродукти – курячу печінку або шлунки. Запропонований рецепт розрахований на використання каструлі об’ємом 3 літри, а ви самі вирішуйте, скільки потрібно для вашої родини. Можливо, доведеться збільшити вагу продуктів. Тоді це потрібно робити пропорційно.

Рассольник с курицей и перловкой - пошаговый рецепт с фото, приготовление с солеными огурцами, куриными сердечками, калорийность

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 11

Енергетична цінність

  • калорійність – 45.5 кКал;
  • білки – 3.7 м;
  • жири – 1.9 м;
  • вуглеводи – 3.4 р.

Інгредієнти

  • курячі сердечка – 500 г;
  • картопля (велика) – 2 шт.;
  • солоні огірки – 3 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • перловка – 2 ст. л.;
  • вода – 2 л;
  • сіль – за смаком;
  • зелень – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Для бульйону курячі сердечка промиваємо і обробляємо (прибираємо зайвий жир і очищаємо від судин), нарізаємо їх невеликими кільцями, перекладаємо в каструлю і заливаємо чистою водою. Залишаємо варитися на середньому вогні.
  2. Перлову крупу важливо не забути замочити за 2-3 години. Готувати її краще окремо. Промита перловка заливається окропом у пропорції 1:4 і отставляется варитися в невеликій ємності на 30 хвилин.
  3. Всі овочі тим часом потрібно очистити від шкірки і подрібнити. Картопля рубаємо середніми кубиками, цибулю старанно дрібно шаткуємо, моркву і квашені огірки нарізаємо тонкою соломкою (або пропускаємо через тертку).
  4. Крупу і картоплю додаємо в каструлю з бульйоном. Прикручуємо вогонь до слабкого і продовжуємо варити все разом.
  5. Готуємо заправку для розсольнику. На добре розігрітій сковороді обсмажуємо на олії до ніжної золотистого відтінку цибулю і моркву, додаємо туди солоні огірки і тушкуємо цю суміш протягом 3-4 хвилин. Викладаємо вміст сковороди в каструлю. Саме після цього етапу потрібно пробувати суп і додатково солити буквально по граму, якщо це необхідно.
  6. Варимо суп ще протягом 5 хвилин. Потім додаємо в каструлю дрібно нарізану зелень, доводимо перше страву до кипіння, залишаємо його готувати ще пару хвилин, вимикаємо і відставляємо.
  7. Для того щоб суп був більш ароматним, потрібно дати йому настоятися протягом 30 хвилин. При бажанні подавати зі сметаною.

Це цікаво: в кулінарії раніше для визначення схожого першого страви використовувався інший термін — “кальян”; а ось пиріг, до складу якого входили, крім огіркового розсолу, яйця, курка і гречана каша, прийнято було називати саме розсольником.

Поряд з класичним, існує маса рецептів одного з найпопулярніших супів російської національної кухні. Запропонований нами варіант не тільки на фото виглядає апетитно — він дійсно дуже смачний.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: