Розсольник з перловкою з яловичиною – рецепт з фото, калорійність

Розсольник від будь-якого іншого традиційного супу відрізняється ні з чим не порівнянним кислувато-солоним присмаком, який чітко проявляється завдяки присутності в його складі консервованих огірків. Здавна вважалося, що це чоловіче блюдо. Наваристий м’ясний бульйон, міцність якого видно навіть на фото, ситна крупа і достаток овочів зумовлюють високу енергетичну цінність готового супу. Кожен грам йде на користь! Варять його з м’ясом, нирками, грибами, капустою. Він не тільки поживний, але і смачний.

Рассольник с перловкой с говядиной - рецепт с фото, калорийность

Рецепт розсольнику з перловою крупою і яловичиною

Самий витратний за часом етап приготування — доведення м’яса до готовності (близько 2 годин). Щоб не втрачати зайві миті, в процесі його відварювання робляться всі необхідні заготовки.

Інгредієнти

  • м’ясо (яловичина) 400 г
  • перлова крупа 100 г
  • морква 1 шт.
  • картопля 3 шт.
  • консервовані огірки-3 шт.
  • цибуля 1 шт.
  • зелень (кріп) кілька гілочок
  • олія рослинна 4 ст. л.
  • сіль за смаком
  • перець за смаком
  • паста томатна 2 ст. л.

На порцію

Калорії: 64.8 ккал

Білки: 4.7 р

Жири: 2.9 г

Вуглеводи: 5.1 г

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Рассольник с перловкой с говядиной - рецепт с фото, калорийность

    Перш за все необхідно зробити наваристий яловичий бульйон. Для цього потрібно помити м’ясо, в каструлі залити 1.5 його літрами холодної води і відправити варитися на плиту. Коли почне утворюватися піна, її рекомендують ретельно знімати шумівкою. Після закипання води вогонь потрібно прикрутити і в такому режимі варити м’ясо близько двох годин.

  • Рассольник с перловкой с говядиной - рецепт с фото, калорийность

    Добре промиваємо перловку в окремій ємності і заливаємо її окропом.

  • Рассольник с перловкой с говядиной - рецепт с фото, калорийность

    Картопля очищаємо від шкірки і дрібно ріжемо на кубики. Залишаємо його в холодній воді.

  • Рассольник с перловкой с говядиной - рецепт с фото, калорийность

    Можна відразу приготувати і піджарку. Для цього чистимо моркву і цибулю. Перший овоч нарізаємо тонкою соломкою і перекладаємо його на розігріту сковороду, залиту рослинним маслом. Залишаємо обсмажуватися, поки дрібно шаткуємо другий. Додаємо до моркви. Постійно помішуючи, домагаємося золотистого відтінку лука.

  • Рассольник с перловкой с говядиной - рецепт с фото, калорийность

    До отриманої суміші викладаємо томатну пасту. Всі разом в сковороді тушкуємо ще 5 хвилин. Коли піджарка буде готова, можна знімати її з плити.

  • Рассольник с перловкой с говядиной - рецепт с фото, калорийность

    Тим часом бульйон теж повинен дійти. Проціджуємо його. Відварну яловичину при цьому обов’язково дістаємо і залишаємо остигати. М’ясо нарізаємо невеликими шматочками.

  • Рассольник с перловкой с говядиной - рецепт с фото, калорийность

    У проціджений бульйон повертаємо яловичину і додаємо заздалегідь нарізану картоплю. Доводимо до кипіння.

  • Рассольник с перловкой с говядиной - рецепт с фото, калорийность

    Солимо суп і всипаємо перлову крупу. Варимо на середньому вогні близько 20 хвилин.

  • Рассольник с перловкой с говядиной - рецепт с фото, калорийность

    Вливаємо піджарку. Після 5-7 хвилин викладаємо солоні огірки. Залишаємо розсольник готуватися ще 5 хвилин, додаємо нашатковану зелень і знімаємо каструлю з плити.

Порада: щоб страва була більш насиченим, потрібно дозволити йому настоятися під кришкою близько півгодини, а потім вже подавати до столу.

Запропонований рецепт приготування розсольнику є класичним. Подивившись один раз відео, ви без праці повторіть побачене на своїй кухні. Однак, існує ще багато варіацій цього ароматного першого страви: яловичина може бути замінена бараниною або свининою, а то і зовсім виключена з рецепту. Також можна використовувати і іншу крупу: рис або гречку. Адже скільки людей, стільки думок і смаків. Важливо в процесі готування пробувати блюдо і довіряти своєму внутрішньому кулінару. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: