Розсольник з тушонкою і перловкою – покроковий рецепт з фото

Суп з перловою крупою – неймовірно смачне блюдо, але багато господині обходять його стороною з-за того, що такий суп можна приготувати швидко. Дотримуючись нашого покрокового рецептом з фото в цій статті, ви значно заощадите свій час, адже замість м’яса, з якого потрібно неймовірно довго варити бульйон, ви будете використовувати тушонку.

Рассольник с тушенкой и перловкой - пошаговый рецепт с фото

Порада: тушонку варто вибирати особливо прискіпливо. Вона повинна бути переважно в скляній тарі, щоб ви в першу чергу самі могли оцінити зовнішній вигляд вмісту. Якщо ж немає можливості купити м’ясо в такій ємності, то консерви в жерстяній банці слід ретельно розглянути на наявність зовнішніх дефектів, таких як здуття кришки, вм’ятини або іржа. Неякісної або зіпсованої тушонкою отруїтися простіше, ніж деякими видами ядовитейших грибів.

Рецепт розсольнику з перловкою і тушонкою

Інгредієнти

  • вода 2.5 л
  • тушонка 500 г
  • картопля 400 г
  • солоні огірки 300 г
  • морква 150 г
  • перлова крупа 100 г
  • цибуля ріпчаста 50 г
  • томатна паста 10 г
  • рослинна олія 2 ст. л.
  • пучок зелень
  • сіль за смаком
  • спеції за смаком

На порцію

Калорії: 48 ккал

Білки: 3.2 м

Жири: 2 м

Вуглеводи: 4.2 р

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Рассольник с тушенкой и перловкой - пошаговый рецепт с фото

    Промиваємо перлову крупу, кілька разів міняючи воду, поки вона не стане прозорою. Потім замочуємо і залишаємо насичуватися рідиною.

  • Рассольник с тушенкой и перловкой - пошаговый рецепт с фото

    Овочі очищаємо від шкірки і гарненько миємо. Картоплю ріжемо невеликими брусочками, цибулю подрібнюємо на кубики, а моркву і солоні огірки натираємо на крупній тертці.

  • Рассольник с тушенкой и перловкой - пошаговый рецепт с фото

    Заливаємо в каструлю воду, доводимо до кипіння, додаємо в неї набряклу перловку, яку попередньо відкинемо на сито і дамо стекти. Варимо хвилин 15.

  • Рассольник с тушенкой и перловкой - пошаговый рецепт с фото

    В цей час приготуємо засмажку: заливаємо олія рослинна на розігріту сковороду, закидаємо туди цибулю разом з морквою, пасеруємо близько 5 хвилин. Кладемо до овочів томатну пасту і подрібнені огірки, додаємо трохи бульйону або розсолу і протушиваем разом ще хвилин 5.

  • Рассольник с тушенкой и перловкой - пошаговый рецепт с фото

    Якщо перловка вже прокипіла потрібний час, додаємо до неї картоплю. Варимо ще 15 хвилин.

  • Рассольник с тушенкой и перловкой - пошаговый рецепт с фото

    Потім у каструлю додаємо зажарку і м’ясо з тушонки. Кип’ятимо все разом на невеликому вогні хвилин 15-20. Можна трохи посолити або влити огірковий розсіл, додати за смаком спеції.

  • Рассольник с тушенкой и перловкой - пошаговый рецепт с фото

    Суп готовий. Знімаємо його з плити і даємо настоятися під кришкою близько півгодини. При подачі заправити сметаною і подрібненою свіжою зеленню.

Порада: перлову крупу краще всього замочити в холодній воді на кілька годин перед приготуванням, в ідеалі – на ніч, так як вона має властивість довго розварюватися. Якщо немає часу, то можна залити на 20-30 хвилин окропом.

Такий рецепт особливо порадує любителів гарячих страв, які не володіють достатньою кількістю часу, потрібного для їх приготування. Суп абсолютно не втрачає в смаку з-за заміни свіжого м’яса консервованим, а по простоті і швидкості готування навіть виграє у класичного рецепту. Ще більше полегшить цей процес використання мультиварки – розсольник все одно вийде чудовим.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: