Сирний суп з вешенками – покроковий рецепт з фото, як приготувати з плавленим

Гливи — сорт грибів, які при температурній обробці «дарують» продуктам дивовижний запах і цікавий ніжний смак. Легкий ароматний суп з глив вважається справжнім делікатесом. Його дуже легко зварити вдома. Переконайтеся в цьому, слідуючи покроковому рецептом з фото. На нашому сайті розміщені цікаві відео про те, як приготувати прості грибні супи в мультиварці.

Сырный суп с вешенками - пошаговый рецепт с фото, как приготовить с плавленым

Порада: плавлений сир можна замінити вершками 10-20% жирності. Молочний продукт збийте з борошном до стану рідкого тіста. Головне, щоб не залишилося грудочок. Влийте соус в самому кінці варіння грибного супу.

Інгредієнти

  • курка 300 г
  • картопля 4 шт.
  • морква 1 шт.
  • ріпчаста цибуля 1 шт.
  • кольорова капуста-1/4 качана
  • свіжі печериці 150 г
  • плавлений сир 100 г
  • лавровий лист 3 шт.
  • рослинна олія 2 ст. л.
  • вершкове масло 20 г
  • молоко 70 мл
  • сіль за смаком
  • мелений перець за смаком
  • суміш зелені (петрушка, кріп, базилік) 1 пучок

На порцію

Калорії: 62 ккал

Білки: 1.8 м

Жири: 1.8 м

Вуглеводи: 10.1 г

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Сырный суп с вешенками - пошаговый рецепт с фото, как приготовить с плавленым

    Курку наріжте довільними порціями. Відваріть в підсоленій воді. Після бульйон процідіть через сито. Каструлю вимийте і знову влийте в неї м’ясний відвар. Покладіть листочки лаврушки. Поставте на вогонь. Поки вода буде закипати, підготуйте інші продукти.

  • Сырный суп с вешенками - пошаговый рецепт с фото, как приготовить с плавленым

    Картоплю почистіть, промийте. Розріжте навпіл. Покладіть в каструлю, залийте таким чином, щоб вода покривала овоч на 5 см вище. Підсолити. Відваріть до м’якості. Злийте рідину. До картоплі додайте вершкове масло і трохи розігрітого молока. Зробіть рідкісне однорідне пюре.

  • Сырный суп с вешенками - пошаговый рецепт с фото, как приготовить с плавленым

    Окремо приготуйте засмажку. Для цього на розпечену сковороду з рослинним маслом, покладіть нарізану тонкими півкільцями цибулю. Обсмажте з усіх боків до приємного золотистого кольору. Після відправте до нього нашатковану соломкою моркву. Тушкуйте на середньому вогні 5 хвилин.

  • Сырный суп с вешенками - пошаговый рецепт с фото, как приготовить с плавленым

    У киплячий бульйон додайте заздалегідь вимиту і розрізану на суцвіття цвітну капусту. Варіть 8-10 хвилин на газі середнього тиску.

  • Сырный суп с вешенками - пошаговый рецепт с фото, как приготовить с плавленым

    Після відправте в каструлю відварену курку і довільно нарізані свіжі гливи. Продовжуйте готувати 7 хвилин.

  • Сырный суп с вешенками - пошаговый рецепт с фото, как приготовить с плавленым

    Додати картопляне пюре. Не збавляючи вогонь, варіть 3 хвилини. Наступною в каструлю потрапить зажарка. Перемішайте продукти. Потім таку ж кількість часу.

  • Сырный суп с вешенками - пошаговый рецепт с фото, как приготовить с плавленым

    На завершення на тертці натріть плавлений сир або дрібно наріжте. Помістіть його в гарячий бульйон. Ретельно перемішайте до тих пір, поки вершкова маса не розтопиться.

  • Сырный суп с вешенками - пошаговый рецепт с фото, как приготовить с плавленым

    Погасіть вогонь. Наріжте зелень. Посипте їй гаряче блюдо. Залиште суп настоятися під кришкою на 20 хвилин.

  • Сырный суп с вешенками - пошаговый рецепт с фото, как приготовить с плавленым

    Подавайте до столу з домашніми сухариками або житніми хлібцями.

Порада: не рекомендується додавати в супи тверді сири. Вони погано плавляться в бульйоні, і деякі сорти надають першого страви не дуже приємні запахи.

Гарячий обід в ресторані легко і швидко зварити у себе вдома. До речі, зробити це можна абсолютно різними способами: з плавленим сиром, з вершками, на сметані, використовуючи курячий бульйон або класичний грибний відвар. У будь-якому випадку перша страва виходить корисним і поживним. Такий суп легко замінить традиційний борщ, розсольник або курячий бульйон, а готувати його нітрохи не складніше.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: