Суп грибний з заморожених грибів з вермішеллю – рецепт з локшиною, картоплею і куркою, як зварити

Скоро осінь, а це означає, що пора грибів вже близько. Після походів у ліс і заморожування зібраних красноголовців, білих грибів і маслюків потрібно придумати, що з них приготувати. Нижче описано покрокове приготування супу з заморожених грибів з вермішеллю (з фото). Гриби прикрашають будь-який суп, тому їх можна не шкодувати для цього страви.

Суп грибной из замороженных грибов с вермишелью - рецепт с лапшой, картофелем и курицей, как сварить

Маючи всього 400 грам будь-яких заморожених грибів та одна година вільного часу, можна зробити ситне і смачне блюдо. При цьому, компоненти супу можна замінювати, вилучати та додавати. Та це його не зіпсує.

Ні для кого не секрет, що гриби — справжнє джерело вітамінів. Вони містять велику кількість білка (навіть більше, ніж м’ясо) і клітковини, які так потрібні організму людини. Також у грибах є майже всі існуючі амінокислоти. Саме тому не використовувати цей продукт в готуванні в цей час року — даний злочин. Вегетаріанці можуть приготувати цей суп без м’яса, м’ясоїди — з телятиною, курятиною, свининою, яловичиною або будь-яким іншим видом м’яса. Рецепт підходить і для мультиварок, і для приготування на звичайній плиті. Гриби можна брати будь-які (печериця, білий гриб, лисички, опеньок і т. д.). Також підійде асорті з різних видів, їх і заморожувати можна змішаними.

Важливо: грибами не варто зловживати. Наприклад, дітям до 8 років не рекомендують їсти гриби, так як вони важко засвоюються.

Вермішель або інші макаронні вироби роблять страву більш ситним та смачним. Це стосується не тільки грибного супу, але і всіх інших.

Інгредієнти

  • заморожені гриби 400 г
  • вода 2.5 л
  • ріпчаста цибуля-2 шт.
  • морква 2 шт.
  • вермішель 100 г
  • оливкова олія 70 мл
  • сіль за смаком
  • перець за смаком
  • гілочки кропу 3 шт.
  • сметана 3 ст. л.

На порцію

Калорії: 100.7 ккал

Білки: 2.3 г

Жири: 6.3 м

Вуглеводи: 8.7 г

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • Суп грибной из замороженных грибов с вермишелью - рецепт с лапшой, картофелем и курицей, как сварить

    Підготувати заморожені гриби: залишити їх в гарячій воді на 20 хвилин, потім очистити від шкірки і нарізати.

  • Суп грибной из замороженных грибов с вермишелью - рецепт с лапшой, картофелем и курицей, как сварить

    Очистити моркву і цибулю. Моркву подрібнити на крупній тертці, дрібно нарізати ріпчасту цибулю.

  • Суп грибной из замороженных грибов с вермишелью - рецепт с лапшой, картофелем и курицей, как сварить

    Розігріти сковороду і на оливковій олії обсмажувати нарізані гриби на середньому вогні 10 хвилин.

  • Суп грибной из замороженных грибов с вермишелью - рецепт с лапшой, картофелем и курицей, как сварить

    Не вимикаючи вогонь, дістати з сковороди гриби і обсмажувати в ній цибулю до легкого прозорості. Додати до цибулі моркву і обсмажувати 7 хвилин.

  • Суп грибной из замороженных грибов с вермишелью - рецепт с лапшой, картофелем и курицей, как сварить

    Наступний етап — приступити до приготування самого супу. Для цього потрібно поставити воду в каструлі на вогонь і після того, як вона закипить, додати туди гриби, цибулю і моркву. Варити протягом 15 хвилин, постійно помішуючи інгредієнти. Не забути додати сіль і перець.

  • Суп грибной из замороженных грибов с вермишелью - рецепт с лапшой, картофелем и курицей, как сварить

    Всипати в суп, вермішель і варити ще 15 хвилин.

  • Суп грибной из замороженных грибов с вермишелью - рецепт с лапшой, картофелем и курицей, как сварить

    Оформити страву, коли суп буде вже в тарілках. Для цього можна використовувати нарізаний кріп і ложку сметани. Оформити страву, коли суп буде вже в тарілках. Для цього можна використовувати нарізаний кріп і ложку сметани.

Порада: спагеті, локшина, макарони теж підійдуть для приготування цього супу і його смак від цього не зіпсується.

Щоб вийшов суп-пюре, можна додати в нього тертий плавлений сир і подрібнити всі інгредієнти після варіння в блендері до однорідності. Варити його після цього потрібно ще 5-7 хвилин, не доводячи суп до кипіння. Але і без цього суп буде дуже смачним.

Суп грибной из замороженных грибов с вермишелью - рецепт с лапшой, картофелем и курицей, как сварить

Цей грибний суп можна зробити і з картоплею, і з м’ясом. Для цього знадобиться картопля (4 шт.) і будь-яке м’ясо: яловичина, свинина. Можна використовувати і яловичину, але готуватися вона буде довше, це треба враховувати. Найкраще підійде куряче філе. Саме на бульйоні суп вийде наваристее. Для цього воду спочатку потрібно ставити на вогонь з нарізаним м’ясом. Після того, як вода закипить, потрібно додати курячий бульйон картопля (попередньо очищений і нарізаний кубиками). Для аромату не завадять бульйонні кубики. Далі готувати все так, як описано вище.

Ось так швидко можна приготувати дуже смачний грибний суп, який прекрасно різноманітить щоденний раціон і буде тішити своїм ароматом всю сім’ю.

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: