Суп із сухих грибів з картоплею – як зварити, рецепт з фото покроково

Що може бути смачніше і корисніше гарячого грибного супу? Єдиний мінус такої страви — інгредієнти для нього не ростуть цілий рік, але це можна легко виправити, використавши заготовлені заздалегідь — сушені, мариновані або заморожені. У даній статті ви ознайомитеся з приготуванням супу з грибочками, які не лінувалися висушувати влітку і восени. Також на нашому сайті можна підібрати інші рецепти з покроковими фото для приготування цікавого і апетитного страви.

Суп из сухих грибов с картошкой - как сварить, рецепт с фото пошагово

Порада: гриби готують абсолютно будь-які. Це можуть бути лисички, опеньки, печериці, але особливо смачний суп виходить з білих.

Інгредієнти

  • вода 3 л
  • бульби картоплі 500 г
  • сушені гриби 100 г
  • морква 100 г
  • ріпчаста цибуля 100 г
  • рослинна олія для смаження 50 г
  • пшеничне борошно 25 г
  • сіль за смаком
  • спеції за смаком

На порцію

Калорії: 33 ккал

Білки: 1.1 м

Жири: 1.5 м

Вуглеводи: 3.7 р

Кроки 1 годину. 40 хв. Відео-рецепт

  • Суп из сухих грибов с картошкой - как сварить, рецепт с фото пошагово

    Замочуємо гриби за 4-6 годин перед варінням, краще всього — на всю ніч.

  • Суп из сухих грибов с картошкой - как сварить, рецепт с фото пошагово

    Рідина, в якій замочували гриби, добре проціджують через кілька шарів марлі, щоб відсіяти сміття і пісок. Зливаємо її в каструлю і доливаємо води так, щоб у загальній складності вийшло 3 літри.

  • Суп из сухих грибов с картошкой - как сварить, рецепт с фото пошагово

    Гриби ріжемо на невеликі шматочки, кладемо в каструлю і варимо близько 40 хвилин після закипання.

  • Суп из сухих грибов с картошкой - как сварить, рецепт с фото пошагово

    Далі підготуємо овочі: очистимо від шкірки і ретельно промиємо під струменем проточної води. Кришимо цибулю на дрібні кубики, картоплю брусочками, моркву натираємо на середній тертці.

  • Суп из сухих грибов с картошкой - как сварить, рецепт с фото пошагово

    Після того як гриби будуть готові, коли вони опустяться на дно каструлі), додаємо нарізану картоплю і варимо протягом 10 хвилин.

  • Суп из сухих грибов с картошкой - как сварить, рецепт с фото пошагово

    На цьому етапі ми також можемо додати рис або вермішель, щоб отримати абсолютно інший смак.

  • Суп из сухих грибов с картошкой - как сварить, рецепт с фото пошагово

    Поки суп вариться, робимо зажарку: розігріваємо на сковороді рослинне масло, викладаємо цибулю і пасеруємо 5 хвилин, після відправляємо до нього моркву, смажимо ще кілька хвилин. Додаємо борошно, ретельно перемішати і трохи протушкуйте. Відправляємо все разом в сковороду до грибів, солимо, перчимо й залишаємо варитися протягом 10 хвилин. В кінці можна додати плавлений сир або вершки.

  • Суп из сухих грибов с картошкой - как сварить, рецепт с фото пошагово

    Супу дати настоятися мінімум 10 хвилин, і страва готова!

Порада: грибний бульйон часто виходить дуже темним і насиченим. Якщо ви хочете зробити абсолютно чистий суп, слід відварити гриби, злити рідину, віджати і додати в самому кінці приготування.

Такий суп є пісним, але його можна “утяжелить”, додавши квасоля або приготувавши на бульйоні, для якого відмінно підійде куряче м’ясо. Зробити його правильно зовсім просто — в цьому можна переконатися, подивившись відео, а приготувавши суп в мультиварці, ви ще більше спростіть собі життя.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: