Суп із заморожених опеньків – рецепт приготування з фото покроково

Опеньки — універсальні гриби. З них можна приготувати багато смачних і корисних страв: пироги, пасти, соуси, заготовки на зиму, а також супи. Вони бувають різних видів, з додаванням будь-яких інгредієнтів: картоплі, томатів, зелені, сиру і інших продуктів. Суп з опеньків дуже ніжний, ароматний. Необов’язково мати свіжі гриби, щоб приготувати таку страву. Дізнайтеся, як приготувати суп із заморожених опеньків покроково.

Суп из замороженных опят - рецепт приготовления с фото пошагово

Рецепт супу з заморожених опеньків

Це один з найбільш популярних рецептів, що включає в себе тільки класичні інгредієнти: гриби, овочі та деякі спеції. В його приготуванні вам допоможе рецепт з фото.

Порада: по своєму смаку можна додавати в суп зелень і приправи: петрушку, кріп, лавровий лист, базилік, духмяний перець та інші.

Інгредієнти

  • Опеньки 1 кг
  • Картопля 1.2 кг
  • Ріпчаста цибуля-2 шт.
  • Олія рослинна 7 ст. л.
  • Морква 2 шт.
  • Спеції, зелень, сіль, перець за смаком
  • Сметана (для заправки) за смаком

На порцію

Калорії: 60.1 ккал

Білки: 1.7 м

Жири: 1.9 м

Вуглеводи: 8.9 р

Кроки 45 хв. Відео-рецепт

  • Суп из замороженных опят - рецепт приготовления с фото пошагово

    Гриби розморожуємо, миємо і проціджуємо через сито. Ріжемо великі екземпляри, дрібні можна залишити цілими.

  • Суп из замороженных опят - рецепт приготовления с фото пошагово

    Наповнюємо каструлю водою і ставимо її на вогонь. Чекаємо, поки вода закипить, солимо її і кладемо гриби.

  • Суп из замороженных опят - рецепт приготовления с фото пошагово

    Готуємо чверть години. За цей час потрібно почистити, порізати соломкою картоплю. Відправляємо її в каструлю, варимо 10 хвилин.

  • Суп из замороженных опят - рецепт приготовления с фото пошагово

    Робимо піджарку. Очищаємо, ріжемо цибулю. Наливаємо масло в сковороду і смажимо на ньому цибулю. Він повинен стати прозорим.

  • Суп из замороженных опят - рецепт приготовления с фото пошагово

    Миємо, чистимо і натираємо на тертці моркву. Додаємо її в сковороду. Підсмажуємо.

  • Суп из замороженных опят - рецепт приготовления с фото пошагово

    Перекладаємо смажені цибулю і моркву в суп. Перемішуємо, солимо, перчимо, кладемо спеції і зелень за бажанням.

  • Суп из замороженных опят - рецепт приготовления с фото пошагово

    Залишаємо страву на 10 хвилин настоятися.

Грибний суп з опеньків заморожених рекомендується подавати із соусом зі сметани та зелені. Можна доповнити частування крутонами з білого хліба.

Важливо: піджарка потрібна для більш насиченого смаку супу, а цибуля не пересмажити, щоб не зіпсувати аромат першого страви.

Суп из замороженных опят - рецепт приготовления с фото пошагово

Рецепт грибного супу з куркою і сиром

Гриби і сир відмінно поєднуються: саме тому з них готують чимало страв. Не виняток і суп, адже він володіє ніжним, легким і в той же час пікантним смаком.

Кількість порцій: 6

Час приготування: 60 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 100.6 ккал;
  • білки – 9.4 м;
  • жири – 4.6 г;
  • вуглеводи – 5.4 р.

Інгредієнти

  • куряча грудка – 200 г;
  • сир твердий (Пармезан) – 50 р;
  • картопля – 300 г;
  • опеньки заморожені – 600 г;
  • цибуля ріпчаста – 2 головки;
  • морква – 2 шт;
  • масло вершкове – 50 гр;
  • сіль, перець, спеції, зелень – за смаком.

Суп из замороженных опят - рецепт приготовления с фото пошагово

Покрокове приготування

  1. Розморожуємо, миємо, варимо гриби. Так як заморожувати опеньки рекомендується відварними, їх обов’язково піддавати додатковій термічній обробці і воду після їх приготування зливати не потрібно буде.
  2. У каструлю з опеньками кладемо куряче філе. Його треба порізати невеликими шматочками. Чекаємо, поки все закипить.
  3. Чистимо, миємо, ріжемо соломкою картоплю. Кладемо його в суп. Знову кип’ятимо, а далі — варимо на повільному вогні.
  4. На вершковому маслі готуємо піджарку: змішуємо нарізану цибулю і терту моркву, готуємо їх до золотистого кольору. Додаємо піджарку до супу і доводимо його до кипіння ще раз.
  5. Тепер додаємо сир. Для цього рецепта зовсім не обов’язково використовувати твердий сир або Пармезан. Можна брати і плавлений сирок (вони бувають з різними смаками, що додасть супу додатковий аромат) або навіть ковбасний сир.
  6. Після додавання сиру готуємо ще 5 хвилин, а потім знімаємо блюдо з плити і залишаємо його на чверть години настоятися.
  7. За смаком додаємо зелень, приправи, спеції.

Можна приготувати суп-пюре. Для цього потрібно зварити його з перерахованих вище рецептів і подрібнити у блендері. Грибний суп з сушених опеньків також можна приготувати за аналогією з попередніми рецептами, тільки гриби попередньо потрібно замочити у воді або молоці.

Суп из замороженных опят - рецепт приготовления с фото пошагово

Порада: грибний суп дуже смачно їсти з грінками. Для їх приготування потрібно нарізати хліб, викласти його на деко і почекати, поки підрум’яниться.

Грибний суп — це смачне і корисне блюдо, яке нескладно приготувати. Його можна подавати на обід близьких або гостей на святковий стіл. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: