Суп із заморожених печериць – покроковий рецепт з фото, як і скільки варити до готовності, приготування з картоплею

Гриби займають окреме почесне місце в природному “царстві”. Вони збагачені амінокислотами. Завдяки регулярному вживання грибів, організм отримує збалансований комплекс корисних речовин. Тому досвідчені господині намагаються запастися ними про запас. Свіжі гриби засушують, консервують, маринують. Однак найкращим способом зберігання є заморожування. При низьких температурах навіть довгий час морозиво “лісовий мешканець” не втрачає унікальних властивостей, зберігає аромат і смак.

В зимову пору гарячий грибний бульйон з куркою і домашньою локшиною або локшиною буде дуже поживний. Він подарує вам силу, бадьорість і енергію. Зварити смачну юшку, наприклад, з печерицями, будинки в каструлі або мультиварці нескладно і швидко.

Суп из замороженных шампиньонов - пошаговый рецепт с фото, как и сколько варить до готовности, приготовление с картофелем

Господині часто цікавляться, скільки варяться заморожені печериці в супі. Час готування варіюється в залежності від способу приготування. Якщо спочатку гриби обсмажують з овочевою засмажкою, а після варяться в бульйоні, то процес їх готовності завершиться через 10 хвилин. Якщо ж печериці морожені відразу ж відправити в каструлю, то варіння займе трохи більше часу. Від 20 до 25 хвилин.

У цій статті опубліковано покроковий рецепт ароматного супу з заморожених печериць з картоплею і без. Перше блюдо виходить наваристим, красивим та простим, як на фото.

Рецепт супу з заморожених печериць

Порада: для м’ясного бульйону можна використовувати інші види м’яса. Наприклад, яловичину. На ваш розсуд. Однак курка вважається більш корисним дієтичним і м’ясом. Крім того, якщо ви не знайшли вершки в магазині, їх просто замінити 150 грамами плавленого сиру. При виборі продукту обов’язково звертайте увагу на термін придатності. Несвіжі продукти зіпсують все блюдо.

Інгредієнти

  • курка 350 г
  • морква 1 шт.
  • великий ріпчаста цибуля 1 шт.
  • печериці заморожені 300 г
  • рис 50 г
  • лавровий лист 3 шт.
  • рослинна олія 2 ст. л.
  • вершки 20% жирності 150 г
  • борошно вищого сорту 2 ст. л.
  • вода 3.5 л
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • спеції і приправи для супів за бажанням
  • заморожена або свіжа петрушка 1 пучок

На порцію

Калорії: 28.9 ккал

Білки: 1.2 м

Жири: 1 г

Вуглеводи: 4.3 г

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Суп из замороженных шампиньонов - пошаговый рецепт с фото, как и сколько варить до готовности, приготовление с картофелем

    З лука зняти лушпиння. Нарізати півкільцями або акуратними кубиками. Щоб не плакати в цей час, рекомендується покласти цибулю в заморозку на півгодини перед нарізкою.

  • Суп из замороженных шампиньонов - пошаговый рецепт с фото, как и сколько варить до готовности, приготовление с картофелем

    З лука зняти лушпиння. Нарізати півкільцями або акуратними кубиками. Щоб не плакати в цей час, рекомендується покласти цибулю в заморозку на півгодини перед нарізкою.

  • Суп из замороженных шампиньонов - пошаговый рецепт с фото, как и сколько варить до готовности, приготовление с картофелем

    Сковороду змастити рослинним маслом. Поставити на середній вогонь. Всипати цибулю. Обсмажують до рум’яного кольору. Слідом покласти моркву. Регулярно помішуючи, тушкувати до м’якої консистенції овоча. Кинути заморожені гриби до моркви і цибулі. Попередньо розморожувати їх не обов’язково. Вода випарується під час гасіння. (Якщо ж гриби при заморожуванні не нарізалися часточками, в такому випадку рекомендується їх попередньо розморозити, злити з них воду, промити і нарізати зручним для себе способом). Продовжувати готувати ще 5-7 хвилин. Загасити газ. Відкласти засмажку.

  • Суп из замороженных шампиньонов - пошаговый рецепт с фото, как и сколько варить до готовности, приготовление с картофелем

    Рис залити окропом.

  • Суп из замороженных шампиньонов - пошаговый рецепт с фото, как и сколько варить до готовности, приготовление с картофелем

    Курку нарізати порційно. Перекласти на дно глибокої каструлі. Залити очищеною водою. Додати листочки лаврушки. Посуд поставити на великий вогонь. Після закипаниия, зробити газ на “мінімум”, варити 20 хвилин. Не забувати час від часу знімати м’ясний “шумок”.

  • Суп из замороженных шампиньонов - пошаговый рецепт с фото, как и сколько варить до готовности, приготовление с картофелем

    Коли бульйон закипить, вимкнути газ. Процідити рідину через сито або марлю. Курку відкласти. Каструлю гарненько вимити, витерти рушником. Знову влити в неї курячий відвар. Поставити на вогонь.

  • Суп из замороженных шампиньонов - пошаговый рецепт с фото, как и сколько варить до готовности, приготовление с картофелем

    У киплячу рідину кинути заздалегідь промитий рис. Варити 10 хвилин на середньому вогні при відкритій кришці.

  • Суп из замороженных шампиньонов - пошаговый рецепт с фото, как и сколько варить до готовности, приготовление с картофелем

    Слідом відправити засмажку. Продовжувати готувати 7 хвилин.

  • Суп из замороженных шампиньонов - пошаговый рецепт с фото, как и сколько варить до готовности, приготовление с картофелем

    Поки інгредієнти варяться, підготувати суміш вершків і борошна. Їх змішати і ретельно збити віночком до стану однорідного пюре. Це потрібно зробити без грудочок. Якщо вони все ж є правильно буде процідити.

  • Суп из замороженных шампиньонов - пошаговый рецепт с фото, как и сколько варить до готовности, приготовление с картофелем

    Влити соус в киплячий бульйон. Посолити, поперчити, за бажанням всипати прованських трав, спецій або приправ.

  • Суп из замороженных шампиньонов - пошаговый рецепт с фото, как и сколько варить до готовности, приготовление с картофелем

    Зелень дрібно нашаткувати, додати в каструлю. Перешкодити юшку. Загасити вогонь. Закрити кришкою. Залишити на плиті ще на 20 хвилин.

Порада: після завершення варіння розлити смачний суп із заморожених грибів по тарілках або піали. Подавати до столу разом з домашніми сухариками, житніми хлібцями, плациндами або м’ясними або овочевими вертутами. Особливий смак блюдо придбає, якщо буде додана сметана.

Приготування з картоплею

Суп из замороженных шампиньонов - пошаговый рецепт с фото, как и сколько варить до готовности, приготовление с картофелем

Грибний суп з замороженими печерицями відмінно поєднується з молодою картоплею. Інгредієнти залишаються тими ж, однак варто додати 4-5 картоплин. З плодів необхідно зрізати шкірку, вимити. Нарізати середніми кубиками. Саме такий варіант нарізки картоплі вважається правилом хорошого тону. Кинути овоч у бульйон слід разом з рисом. Також для грибної юшки можна відварити пюре з молоком і вершковим маслом. Воно зробить суп ніжним і більш щільною консистенцією. Такий суп добре подавати з легким салатом.

Заморожені гриби для перших страв рекомендується використовувати самі різні. Крім печериць, відмінні бульйони виходить з білих грибів, опеньків та лисичок. Можна змішати всі види грибів і зробити юшку з “лісового асорті”. Удачі!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: