Суп із зеленим горошком – рецепт з яйцем, м’ятою, вершками, селерою, сиром та капустою, кабачком і квасолею

Зелений стручковий горошок дуже швидко зростає, але так само скоро і псується, тому його необхідно зібрати і відразу ж витратити. Ви можете його заморозити або засушити, але краще всього використовувати його в той же день, наприклад, приготувати смачний салат або суп. Про них і піде мова.

Зелений горошок — чи не перша культура, яку почали вирощувати, і на сьогоднішній день це один з найбільш корисних овочів. Цукрові сорти здатні замінити тваринний білок, зміцнити м’язову тканину і навіть вплинути на стан імунітету. Багато люблять зернятка за солодкий ніжний смак, і страви на їх основі завжди дуже апетитні і легкі.

Суп с зеленым горошком - рецепт с яйцом, мятой, сливками, сельдереем, сыром и капустой, кабачком и фасолью

Суп з свіжим зеленим горошком

Цей рецепт простий і не вимагає якихось рідкісних інгредієнтів: горошок краще брати свіжий (можна замінити сочевицею), щоб був яскравий аромат, але якщо використовуєте заморожений, то його потрібно додавати одночасно з куркою. М’ясо придатне будь-яке: яловичина, баранина або навіть копчене, але для літнього супу краще підходить пісна курка або індичка.

Порада: якщо ви хочете розморозити горох, робити це бажано при кімнатній температурі, а не в мікрохвильовці або на пару.

Інгредієнти

  • куряча грудка 500 г
  • горошок зелений свіжий-200 г
  • картопля 300 г
  • цибуля 100 г
  • морква 100 г
  • перець червоний болгарський 100 г
  • олія соняшникова 50 мл
  • сіль 1 ст. л.
  • перець мелений чорний 1/2 ч. л.
  • кріп 1 пучок
  • вода 2 л

На порцію

Калорії: 109.7 ккал

Білки: 10.1 г

Жири: 4.1 р

Вуглеводи: 8 г

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Суп с зеленым горошком - рецепт с яйцом, мятой, сливками, сельдереем, сыром и капустой, кабачком и фасолью

    Спочатку необхідно зварити м’ясний бульйон з курячим філе, також для цих цілей можна використовувати суповий набір або частину спини. Якщо ви вважаєте калорії, то можете зварити страву на воді, з використанням одного горошку, а прісний смак компенсувати засмажкою та спеціями. Не забудьте готовий бульйон процідити.

  • Суп с зеленым горошком - рецепт с яйцом, мятой, сливками, сельдереем, сыром и капустой, кабачком и фасолью

    Розігріваємо олію на сковороді і пасеруємо в ньому цибулю до золотистого кольору. Потім додаємо терту моркву і обсмажуємо 10 хвилин.

  • Суп с зеленым горошком - рецепт с яйцом, мятой, сливками, сельдереем, сыром и капустой, кабачком и фасолью

    Солодкий перець миємо, зрізаємо плодоніжку і прибираємо насінну коробочку, ріжемо кубиками, висипаємо на сковороду, ретельно перемішуємо і смажимо 10 хвилин.

  • Суп с зеленым горошком - рецепт с яйцом, мятой, сливками, сельдереем, сыром и капустой, кабачком и фасолью

    Картоплю очищаємо і рубаємо як зазвичай. М’ясо виймаємо з бульйону, а потім додаємо картоплю і варимо 15 хвилин до готовності.

  • Суп с зеленым горошком - рецепт с яйцом, мятой, сливками, сельдереем, сыром и капустой, кабачком и фасолью

    Висипаємо в суп зажарку, солимо і перчимо, регулюємо смак за необхідності. За 5-7 хвилин до кінця приготування висипаємо свіжий горошок, не забудьте попередньо перебрати.

  • Суп с зеленым горошком - рецепт с яйцом, мятой, сливками, сельдереем, сыром и капустой, кабачком и фасолью

    Даємо супу настоятися і охолонути, а в цей час кришимо в нього зелень (взимку можна використовувати сушену або заморожену). М’ясо дрібно ріжемо і висипаємо в кожну окрему тарілку, за бажанням додайте сметану. Приємного апетиту!

Такий суп можна їсти навіть на дієті: він не дуже калорійний, зате смачний і легкий. Це один з найпростіших рецептів, придатних на кожен день, тому приготувати його зможе навіть новачок, удачі!

Суп із зеленим горошком і яйцем

Якщо ви не знаєте, чим порадувати себе в розпал літа, то спробуйте приготувати такий легкий і ошатний супчик: в ньому присутні тільки найкорисніші овочі, пісне куряче м’ясо та яйця. Якщо вам хочеться порадувати домашніх, зробіть з ніжок фарш і сформуйте фрикадельки. Це буде трохи довше, але в якості додаткового варіанту варто спробувати. Також філе вдало замінюється сардельками або вареною ковбасою.

Порада: найкраще яйця поєднуються зі щавлем. Літо – це відмінний привід поекспериментувати і приготувати зелений кислий суп.

Суп с зеленым горошком - рецепт с яйцом, мятой, сливками, сельдереем, сыром и капустой, кабачком и фасолью

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 10

Енергетична цінність

  • білки: 10.9 г;
  • жири: 5.3 г;
  • вуглеводи: 6.8 г;
  • калорійність – 117.8 кКал.

Інгредієнти

  • вода – 1,5 л;
  • курячі ніжки – 400 г;
  • горошок зелений свіжий – 100 г;
  • картопля – 200 г;
  • цибуля – 100 г;
  • морква – 100 г;
  • яйця – 4 шт.;
  • сіль – 1 ст. л.

Покрокове приготування

  1. У окріп викладаємо курячі ніжки і очищену цибулину. Варимо бульйон протягом 1 години, не забуваючи знімати пінку шумівкою. Потім його необхідно процідити, цибулину викинути, а м’ясо вийняти і остудити.
  2. Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо соломкою або кубиками. Кидаємо в киплячий бульйон. Туди ж відправляємо порізану моркву. Тушкуємо 15-20 хвилин.
  3. Поки готується суп, необхідно відварити яйця круто, а потім покласти їх у холодну воду, щоб охолодити. Завдяки цьому шкаралупа легко зніметься.
  4. Горошок необхідно ретельно перебрати і промити. Додаємо його в суп і варимо ще 7 хвилин. Солимо і перчимо за смаком.

Вимикаємо вогонь і даємо супу настоятися. Цей час можна витратити на сервіровку столу: зрізаємо м’ясо з кісток і висипаємо в кожну окрему тарілку. Яйця додають в останню чергу, акуратно викладаючи разом зі сметаною і зеленню. Як варіант — зробити омлет, нарізати локшиною і додати при подачі. Приємного апетиту!

Рецепт супу з зеленим горошком і селерою

Селера – це вкрай корисний овоч, який просто необхідно включати в свій раціон, шкода, що діти цього не бажають розуміти, воліючи шкідливу, але таку смачну їжу. Вихід є – готувати для них цікаві крем-супи!

Листя і стебла селери здатні наситити організм вітаміном C і сприяти очищенню нирок, але рослина вважається лікарською, тому потрібно знати міру. Лікарі загострюють увагу на тому, що зелень може викликати підвищене газоутворення і вплинути на смак грудного молока, так що годують і вагітним варто відмовитися від вживання продукту.

Суп с зеленым горошком - рецепт с яйцом, мятой, сливками, сельдереем, сыром и капустой, кабачком и фасолью

Це цікаво: селера — сильний афродизіак, а багато лікарів вважають його природним аналогом «Віагри».

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 7

Енергетична цінність

  • білки: 7.1 г;
  • жири: 9.3 г;
  • вуглеводи: 8.2 г;
  • калорійність – 144.9 кКал.

Інгредієнти

  • вода – 1 л;
  • горошок зелений свіжий – 300 г;
  • селера – 300 г;
  • бекон – 100 г;
  • олія оливкова – 30 мл;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • сіль – 1 ст. л.

Покрокове приготування

  1. Опустіть В окріп селера і варіть 20 хвилин, поки він не стане м’яким. В цей час почистіть інші овочі.
  2. Моркву і цибулю наріжте кубиками і додайте до селері. Через 5 хвилин висипте туди горошок і варити ще 20 хв. Потім посоліть і поперчіть.
  3. Подрібніть суп з допомогою ручного блендера і проваріть 5 хвилин, не забуваючи помішувати, щоб він не пригорів.
  4. На сковороді розігрійте масло і обсмажте скибочки бекону.
  5. Розлийте суп-пюре по тарілках, прикрасьте зеленню і беконом, приємного апетиту!

Блюдо краще всього їсти гарячим, тому не готуйте багато, адже розігрітий, він вже не такий смачний. Замість селери можете додавати туди ваші улюблені овочі, наприклад, брокколі або тертий шпинат.

Рецепт супу з зеленим горошком і квасолею

Бобові — майже повноцінний замінник тваринного білка, тому рецепт доведеться по душі вегетаріанців і людей, які дотримуються посту. Навіть одна порція такого супчика зможе дати необхідну кількість корисних калорій і вітамінів, але разом з цим не залишить тяжкості в животі – ідеальна літня їжа!

Суп с зеленым горошком - рецепт с яйцом, мятой, сливками, сельдереем, сыром и капустой, кабачком и фасолью

Порада: яку використовувати квасоля? Якщо у вас немає часу на попередні танці і вимочування свіжих бобових, то можете сміливо брати консервовану квасолю з банки. До речі, з горошком можна вчинити точно так само, але його додають в останню чергу, так як це вже готова їжа.

Якщо вам здасться, що суп недостатньо щільний по консистенції, то в нього можна додати будь-яку крупу на ваш вибір: гречку, булгур, рис або навіть манку. Зробити супчик більш наваристим допоможе також капуста.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 10

Енергетична цінність

  • білки: 8.7 г;
  • жири: 2.6 м;
  • вуглеводи: 25.4 г;
  • калорійність – 159.7 кКал.

Інгредієнти

  • вода – 1,5 л;
  • горошок зелений свіжий – 300 г;
  • квасоля біла – 300 г;
  • масло рослинне – 20 мл;
  • цибуля – 1/2 шт.;
  • картопля – 200 г;
  • помідор – 1 шт.;
  • морква – 1/2 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • перець запашний – 3 шт.;
  • перець чорний мелений ½ ч. л.;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • сіль – 1 ст. л.

Покрокове приготування

  1. Квасолю необхідно попередньо замочити на ніч, інакше вона потріскається в процесі варіння і зіпсує всю красу готового страви. Потім киньте її в киплячу воду і варіть близько 40 хвилин на середньому вогні. Час залежить від жорсткості квасолі, тому періодично перевіряйте її.
  2. Коли боби зваряться, додаємо почищену і порізану картоплю, тушкуємо 15 хвилин до готовності. У каструлю з водою також кладемо лавровий лист і перець горошком.
  3. Поки готується картопля, займаємося засмажкою: на сковороді розігріваємо олію і кидаємо туди дрібно порізану цибулю. Обсмажуємо його до золотого кольору.
  4. Моркву чистимо, миємо й натираємо на тертці. Додаємо до цибулі, перемішуємо лопаткою і залишаємо смажитися ще 5 хвилин.
  5. Подрібнюємо помідор – якщо не хочете, щоб в супі відчувалася шкурка, її можна зняти, попередньо обдавши томат окропом. Дрібно помідор нарізаємо і відправляємо на сковороду. Ріжемо часник, додаємо до засмажки, виливаємо трохи води і тушкуємо всю масу 5 хвилин.
  6. Коли картопля готовий, висипаємо в каструлю вимитий свіжий горошок, варимо 5 хвилин, потім виливаємо заправку і залишаємо ще на 10 хвилин. Вимикаємо вогонь і даємо трохи настоятися.

Подавати наш вегетаріанський суп рекомендується зі свіжим цільнозерновим хлібом або пампушками, спробувавши подібну їжу вперше, ви не зможете залишитися байдужим, так як бобові створюють неповторний смаковий ансамбль, приємного апетиту!

Рецепт супу зі свіжим перцем і сиром

Сирні супи давно варто було оголосити поза законом, так як ними просто неможливо насититися – у подібних страв настільки чудовий запах, що ви будете накладати одну за одною тарілки, навіть забувши про пристойність і почуття ситості. Якщо гості вже на порозі, а ви хочете порадувати їх чимось незвичайним і по-літньому легким, обов’язково приготуйте таку смакоту!

Суп с зеленым горошком - рецепт с яйцом, мятой, сливками, сельдереем, сыром и капустой, кабачком и фасолью

Порада: ви можете використовувати як плавлений сир, так і звичайний твердий. Якщо хочете, щоб суп вийшов більш ароматним, беріть сирки з різноманітними наповнювачами, наприклад, з грибними або м’ясними.

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 12

Енергетична цінність

  • білки: 9.1 г;
  • жири: 3.2 м;
  • вуглеводи: 7.3 м;
  • калорійність – 94.3 кКал.

Інгредієнти

  • вода – 2 л;
  • горошок зелений консервований – 200 г;
  • куряче філе – 200 г;
  • олія соняшникова – 1 ст. л.;
  • цибуля – 100 г;
  • картопля – 300 г;
  • морква – 100 г;
  • сир плавлений – 2 шт.;
  • сіль – 1 ст. л.

Покрокове приготування

  1. Якщо опускати сирок в гарячу воду, то він стане практично «гумовим», тому потрібно поступово нагрівати. Опустіть його в каструлю з холодною водою і поставте на середній вогонь. Якщо боїтеся, що він погано буде плавитися, попередньо розріжте сир на кілька частин. Варіть близько 30 хвилин, не забуваючи помішувати.
  2. В олії на сковороді обсмажте шматочки курячого філе до рум’яності.
  3. Картоплю з цибулею нарізаємо кубиками, моркву тремо на тертці, і овочі кладемо в каструлю варитися на 15 хвилин.
  4. Викладаємо в суп м’ясо і всі інгредієнти тушкуємо ще чверть години.
  5. З консервованого горошку зливаємо сік, трохи обсушуємо і викладаємо в саму останню чергу. Солимо і перчимо майже готовий суп і варимо його рівно 5 хвилин.

Якщо хочете, страву можна пюрировать з допомогою блендера, додати вершки або молоко, щоб отримати незвичайний крем. Подавати такий густий і ніжний сирний супчик необхідно з зеленню і сметаною, прикрасивши листочками м’яти. За бажанням можете запропонувати гостям спечений самостійно хліб або пампушки, приємного апетиту!

Рецепт супу зі свіжим горошком і кабачком

Серпень і вересень — це чудовий час для того, щоб зайнятися приготуванням різноманітних овочевих супів. Кабачки, горошок, помідори та інші продукти, які зазвичай використовують для засмажки, здатні дати організму всі необхідні вітаміни, тому такий суп можна сміливо називати дієтичним.

Суп с зеленым горошком - рецепт с яйцом, мятой, сливками, сельдереем, сыром и капустой, кабачком и фасолью

Порада: щоб зробити подачу ще цікавіше, використовуйте для овочів фігурний ніж! Оригінальна нарізка здатна оживити навіть банальну блюдо.

Такий суп можна сміливо готувати в будь-який час року, так як кабачки і горошок — сезонні овочі, але відмінно піддаються заморожуванню і зберігаються досить довго — близько півроку.

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 12

Енергетична цінність

  • білки: 9.1 г;
  • жири: 3.2 м;
  • вуглеводи: 7.3 м;
  • калорійність – 101.3 кКал.

Інгредієнти

  • вода – 1 л;
  • горошок зелений заморожений – 100 г;
  • кабачок – 100 г;
  • цибуля – 50 р;
  • картопля – 100 г;
  • помідор – 50 г;
  • морква – 100 г;
  • перець чорний мелений – ½ ч. л.;
  • петрушка – 1 пучок;
  • сметана – 20 г;
  • сіль – 1 ст. л.

Покрокове приготування

  1. Всі овочі необхідно заздалегідь підготувати, помити й очистити, а воду закип’ятити. Картоплю нарізаємо кубиками або соломкою, відправляємо в каструлю.
  2. Кабачки ріжемо невеликими брусочками, а цибулю та моркву як можна дрібніше. Помідори нарізаємо довільно. Горошок допускається попередньо не розморожувати.
  3. Овочі доводимо до кипіння і варимо близько 30 хвилин на середньому вогні. Майже в самому кінці солимо і перчимо, додаємо улюблені спеції за смаком. Прикрашаємо зеленню, а подаємо з ложкою сметани, приємного апетиту!

Суп с зеленым горошком - рецепт с яйцом, мятой, сливками, сельдереем, сыром и капустой, кабачком и фасолью

Домогосподарки, які вирішили приготувати суп за цим рецептом, відзначають, що він виходить дуже дієтичним, легким і простим. Його можна зробити всього за двадцять хвилин, це ідеальний варіант для людей, у яких немає часу на складну кулінарію, удачі! За бажанням можете додати консервовану або заморожену кукурудзу, а кабачки замінити гарбузом — буде ще нарядно і смачніше.

Як ви бачите, банку консервованого горошку або жменю свіжого можуть оновити такий банальний і звичайний прийом їжі, як обід. Додавайте улюблені овочі, експериментуйте з сиром, вершками і молоком, і не бійтеся щодня балувати себе новими рецептами, адже наше життя створена для досліджень! Сміливо користуйтеся покроковими фото та навчальними відео, а також діліться своїми враженнями від готування!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: