Суп квасолевий з м’ясом: рецепт з фото – як приготувати покроково, в мультиварці і скороварці

Стручкова квасоля – відомий і доступний нам продукт. Але мало хто знає, яку користь може принести регулярне її вживання в їжу. Цей вид бобових містить в собі багато (близько 20%) рослинного легкозасвоюваного білка. Квасоля багата вітамінами A, групи B, K і E. У ній містяться потрібні людському організму мікро – і макроелементи: кальцій, залізо, йод, фосфор, молібден, калій і ін Такий склад бобових обумовлює і широкий спектр корисних властивостей квасолі. Вона здатна чинити антиоксидантну дію, знижує рівень цукру і підвищує вміст заліза в крові, сприяє нормалізації тиску і обміну речовин.

Суп фасолевый с мясом: рецепт с фото - как приготовить пошагово, в мультиварке и скороварке

На нашому сайті можна знайти як фото, так і відео, наочно демонструють етапи покрокового приготування страв з квасолею. Страви, зварені з використанням цього компонента, не менш смачні, ніж корисні. Пропонуємо варіанти на бульйоні, призначені для каструлі і електричних кухонних девайсів.

Рецепт супу з квасолею і м’ясом

Ситна і смачна гаряча юшка – просто порятунок в холодну зиму. Хоча їсти її приємно в будь-який час року. Невеликий список інгредієнтів в сукупності з простотою приготування роблять цей рецепт привабливим і доступним для кожної господині. Така страва може стати яскравим доповненням вашого щоденного раціону.

Суп фасолевый с мясом: рецепт с фото - как приготовить пошагово, в мультиварке и скороварке

Порада: для приготування супу можна брати свинину або телятину, так і курку. Орієнтуватися потрібно на свій смак і уподобання. Враховуйте, що суп на свинячому бульйоні буде мати куди більш високою калорійністю, ніж на курячому.

Інгредієнти

  • яловичина (або інше м’ясо) 500 г
  • квасоля суха 250 г
  • картопля 3 шт.
  • морква 1 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • вода 2 л
  • кріп за смаком
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

На порцію

Калорії: 76.4 ккал

Білки: 6.2 г

Жири: 3.2 м

Вуглеводи: 5.2 м

Кроки 55 хв. Відео-рецепт

  • Суп фасолевый с мясом: рецепт с фото - как приготовить пошагово, в мультиварке и скороварке

    Квасоля перебираємо і замочуємо в холодній воді у співвідношенні 1:2. Залишаємо її на 6-8 годин (можна на ніч).

  • Суп фасолевый с мясом: рецепт с фото - как приготовить пошагово, в мультиварке и скороварке

    У каструлю кладемо м’ясо, заливаємо його холодною водою, ставимо на конфорку на середній вогонь. Коли закипить, знімаємо піну з поверхні і зменшуємо температуру готування. Варимо бульйон 30 хвилин.

  • Суп фасолевый с мясом: рецепт с фото - как приготовить пошагово, в мультиварке и скороварке

    Тим часом готуємо овочі. Чистимо їх і нарізаємо. Картоплю ріжемо кубиками, цибулю – півкільцями, моркву подрібнюємо, використовуючи крупну тертку.

  • Суп фасолевый с мясом: рецепт с фото - как приготовить пошагово, в мультиварке и скороварке

    З миски з замоченою квасолею зливаємо воду. Промиваємо боби під краном, використовуючи друшляк.

  • Суп фасолевый с мясом: рецепт с фото - как приготовить пошагово, в мультиварке и скороварке

    Коли підходить час, додаємо цей інгредієнт в каструлю. Після закипання бульйону знову знімаємо піну шумівкою. Варити м’ясо з квасолею, нічого більше туди не додаючи, потрібно ще близько 30 хвилин.

  • Суп фасолевый с мясом: рецепт с фото - как приготовить пошагово, в мультиварке и скороварке

    Перший інгредієнт, який потім всипаємо до майбутнього супу – нарізану картоплю. Після того як зробили це, додаємо сіль і можна починати готувати засмажку.

  • Суп фасолевый с мясом: рецепт с фото - как приготовить пошагово, в мультиварке и скороварке

    На розігріту сковороду вливаємо олію, обсмажуємо на ньому цибулю і моркву до розм’якшення та набуття ними золотистого відтінку. Зазвичай це відбувається за 5-7 хвилин.

  • Суп фасолевый с мясом: рецепт с фото - как приготовить пошагово, в мультиварке и скороварке

    М’ясо виймаємо з каструлі, даємо йому трохи охолонути (щоб було комфортно торкатися). Прибираємо зайві частини (якщо м’ясо на кістці, відділяємо її), м’якоть нарізаємо порційними шматочками, які тут же повертаємо в суп.

  • Суп фасолевый с мясом: рецепт с фото - как приготовить пошагово, в мультиварке и скороварке

    Додаємо в бульйон зажарку, перчимо блюдо і перемішуємо його. Варимо ще 10 хвилин.

  • Суп фасолевый с мясом: рецепт с фото - как приготовить пошагово, в мультиварке и скороварке

    Коли картопля стане настільки м’яким, що в нього легко будуть входити зубчики вилки (це означає, що коренеплід готовий), додаємо нашатковану зелень. Даємо страви покипіти ще пару хвилин і знімаємо його з плити. Страва відразу готове до подачі. При бажанні в кожну порцію можна додати сухарики або ложку сметани.

Порада: для приготування страви краще брати м’ясо на кості. У цьому випадку бульйон вийде більш насиченим, а суп вийде поживним і ароматним.

Приготування в мультиварці, скороварці

Суп фасолевый с мясом: рецепт с фото - как приготовить пошагово, в мультиварке и скороварке

Застосування сучасних кухонних гаджетів дозволить скоротити тривалість готування і дасть можливість паралельно зайнятися іншими справами по господарству, не побоюючись, що щось пригорить або «втече». Для приготування супу в мультиварці послідовність дій така:

  1. Квасолю попередньо перебирається і замочується на кілька годин.
  2. Овочі готуються і шинкують, як і при звичайному способі готування.
  3. М’ясо промивається і відразу нарізати на невеликі шматочки.
  4. Всі інгредієнти викладаються в чашу мультиварки, заливаються водою. Виставляємо режим «Суп» і запускаємо готування. Тушкувати страву потрібно близько 1-1,5 годин (в залежності від обраного м’яса).
  5. За 15-20 хвилин до закінчення приготування суп потрібно посолити.

Порада: якщо у вашій мультиварці немає режиму «Суп», найбільш схожа з ним за параметрами готування опція «Гасіння». Вибирайте її. Головна умова – стежити за рівнем води в чаші, яку при необхідності потрібно долити.

Скороварка, виправдовуючи свою назву, дозволяє ще більше спростити процес готування. У разі її використання замочувати боби заздалегідь не потрібно. Те, що потрібно зробити, описано нижче.

  1. Квасоля перебираємо, промиваємо, перекладаємо в скороварку, заливаємо 3 літрами води і закриваємо кришку приладу. Виставляємо режим «Боби», запускаємо програму.
  2. Тим часом чистимо овочі, ріжемо їх тим же способом, що і в стандартному рецепті.
  3. Готуємо на сковороді засмажку. Нарізаємо порційними шматочками м’ясо.
  4. Коли скороварка «повідомляє» своїм сигналом про те, що квасоля дійшла до потрібної кондиції, додаємо інші інгредієнти, регулюємо рівень води (доливаємо при необхідності), перемикаємо режим приготування «Суп». Контролюємо тривалість приготування – 30 хвилин.
  5. Після закипання страву потрібно посолити за смаком. Коли запрограмований час закінчиться, скороварка завершить свою роботу автоматично, і все буде готове до подачі на стіл.

Суп, який ви отримаєте в результаті, здатний здивувати кожного дегустатора своїм насиченим смаком, приємним запахом і красивим кольором. Враховуючи те, до чого простий рецепт приготування, приготування такої страви приносить одне задоволення. Особливо якщо є можливість підключення до готування сучасних кухонних приладів – мультиварки і скороварки.

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest, FB, VK, OK, G+, Instagram щоб не втратити!

Суп фасолевый с мясом: рецепт с фото - как приготовить пошагово, в мультиварке и скороварке

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: