Суп-локшина з грибами – рецепт з фото покроково, калорійність

Друга половина літа і перша половина осені багаті дарами ліси – грибами. З них можна приготувати неймовірно смачне перше блюдо – суп з локшиною. А якщо ви зможете знайти білі гриби, тоді страва вийде воістину королівським. В якості основного інгредієнта можна використовувати і печериці, які продаються в супермаркетах круглий рік. А замість домашньої локшини деякі господині використовують вермішель, макарони і навіть спагетті. Пропонуємо вам покроковий рецепт приготування легкого супу з фото і відео інструкціями.

Суп лапша с грибами - рецепт с фото пошагово, калорийность

Зверніть увагу: якщо ви хочете використовувати печериці, то їх не потрібно варити. Наріжте гриби пластинками і відразу ж відправте обсмажуватися.

Інгредієнти

  • Гриби 300 г
  • Цибуля 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Масло вершкове 40 г
  • Локшина 200 г
  • Сіль за смаком
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Перець запашний мелений щіпка
  • Зелень 10 г

На порцію

Калорії: 114.2 ккал

Білки: 3.4 м

Жири: 3.8 р

Вуглеводи: 16.7 м

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Суп лапша с грибами - рецепт с фото пошагово, калорийность

    Гриби замочіть в прохолодній воді на 30 хвилин – так з них краще зійде лісове сміття. Ретельно видаліть залишки землі, промийте плоди лісу, знову залийте водою і поставте на вогонь. Після закипання білим грибам досить варитися 10 хвилин.

  • Суп лапша с грибами - рецепт с фото пошагово, калорийность

    Злийте воду, але не виливайте. Остиглі гриби наріжте довільними шматочками.

  • Суп лапша с грибами - рецепт с фото пошагово, калорийность

    Всі овочі ретельно вимийте і зніміть шкірку. Посеките цибулю дрібно, а моркву можна нарізати півколами (якщо вона тонка).

  • Суп лапша с грибами - рецепт с фото пошагово, калорийность

    Розтопіть і добре нагрійте масло в сковороді, але стежте, щоб воно не підгоріло. Викладіть овочі і смажте на невеликому вогні. Через 5-7 хвилин додайте гриби. Готуйте до тих пір, поки цибуля і морква стануть м’якими, а цибулю – придбає золотавий відтінок.

  • Суп лапша с грибами - рецепт с фото пошагово, калорийность

    Локшину зваріть в окремій посудині, відкиньте на друшляк і промийте. Сама смачна локшина – зроблена будинку. Але підійде і магазинна, виготовлена за правильної технології, з використанням твердих сортів пшениці.

  • Суп лапша с грибами - рецепт с фото пошагово, калорийность

    Закип’ятіть в каструлі 2 л води (включаючи грибний бульйон), викладіть в неї смажені гриби і цибулю з морквою. Додайте приправи і сіль.

  • Суп лапша с грибами - рецепт с фото пошагово, калорийность

    Проваріть протягом 5 хвилин, після цього додайте локшину і дрібно нарізані кріп і петрушку. Як тільки суп закипить, відразу вимикайте.

Особливість приготування з картоплею і без

Багато господинь не уявляють собі суп без картоплі. У такому разі візьміть трохи менше локшини. У окріп першим ділом киньте 1-2 нарізані картоплі. Вже після того, як вона звариться, додайте всі інші компоненти, як зазначено в рецепті. Також можна на початку варіння додати фрикадельки або нарізане філе курки.

Суп лапша с грибами - рецепт с фото пошагово, калорийность

Порада: для того щоб суп придбав відмінний аромат, додайте до початку приготування 10 г мелених сушених грибів.

Якщо ви хочете, щоб калорійність першого страви була нижче, тоді не обсмажуйте овочі та гриби на олії. Цибулю і моркву киньте в киплячу підсолену воду на 10 хвилин, потім гриби і ще через 5 хвилин – локшину. Швидкий дієтичний супчик готовий. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: