Суп пюре картопляний з грибами – рецепт з фото покроково

Насичений і поживний суп-пюре з грибів – чудове блюдо, яке зігріє вас в зимові холоди і освіжить в літню спеку. Його можна приготувати з будь-якого сорту грибочків – відмінно підійдуть опеньки, лисички, підберезники, але особливо смачний суп вийде з печериць та білих грибів. Також на нашому сайті ви зможете знайти рецепти приготування інших варіацій такого страви з покроковими фото.

Суп пюре картофельный с грибами - рецепт с фото пошагово

Рецепт супу-пюре з грибами і картоплею

Інгредієнти

  • картопля 600 г
  • гриби 300 г
  • вершки (20%) 200 мл
  • ріпчаста цибуля 100 г
  • вершкове масло 50 г
  • зелень пучок (50 г)
  • сіль за смаком
  • спеції за смаком

На порцію

Калорії: 112 ккал

Білки: 2.4 м

Жири: 6.5 м

Вуглеводи: 11.1 р

Кроки 1 годину. 5 хв. Відео-рецепт

  • Суп пюре картофельный с грибами - рецепт с фото пошагово

    Підготуємо інгредієнти: очистимо від шкірки і ретельно промиємо під проточною водою цибульку, картопельку і грибочки.

  • Суп пюре картофельный с грибами - рецепт с фото пошагово

    Поріжемо цибулю і картоплю невеликими кубиками, гриби – тонкими пластинками або теж кубиками, кому як подобається.

  • Суп пюре картофельный с грибами - рецепт с фото пошагово

    Нарізану картоплю кладемо в каструлю і заливаємо так, щоб рідина покрила картоплю повністю.

  • Суп пюре картофельный с грибами - рецепт с фото пошагово

    Приготуємо цибульно-грибну поджарочку: на сковороді розігріваємо вершкове (якщо хочете, можна соняшникова, тільки без запаху) масло, додаємо туди цибулю і обсмажуємо пару хвилин до позолоти. Після приєднуємо до нього нарізані гриби і смажимо ще кілька хвилин.

  • Суп пюре картофельный с грибами - рецепт с фото пошагово

    Коли картопля буде готовий, засипаємо до нього зажарку і варимо кілька хвилин.

  • Суп пюре картофельный с грибами - рецепт с фото пошагово

    В окремий посуд зливаємо рідину з супу, а інгредієнти подрібнюємо і збиваємо блендером. Також на цьому етапі можна додати зелень або залишити її для прикраси. Після вливаємо рідина назад, регулюючи і підлаштовуючи густоту під себе.

  • Суп пюре картофельный с грибами - рецепт с фото пошагово

    Ставимо каструлю знову на вогонь, додаємо вершки і ретельно перемішуємо. Доводимо до кипіння і знімаємо з плити. Також можна додати тертий плавлений або твердий сир.

Порада: особливо смачним і насиченим суп виходить на основі бульйону, якщо ж у вас немає можливості готувати на ньому, цілком підійде і звичайна вода.

Грибний суп можна приготувати не тільки з свіжих грибів, також відмінно підійдуть заморожені, сушені і навіть мариновані. Готувати його дуже просто, дотримуючись певної технології, показаної у відео приготування даної страви.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: