Суп пюре з лисичок – рецепти з вершками, фото

Рецепт супу-пюре, описаний в цій статті, належить до традиційної кухні Фінляндії. Причиною цього, ймовірно, є глибока симпатія жителів Суомі до гарячих перших страв і повсюдна поширеність грибів-лисичок у фінських лісах.

Ретельно протерті через сито або подрібнені в блендері до однорідної консистенції інгредієнти легко засвоюються організмом людини. Це важлива відмінна риса супів-пюре як таких. До того ж це дуже смачне і корисне дієтичне блюдо. Давайте спробуємо приготувати одну з них.

Суп пюре из лисичек - рецепты со сливками, фото

Рецепт супу-пюре з лисичок

Інгредієнти

  • лисички свіжі 400 г
  • ріпчаста цибуля 1 шт.
  • вершкове масло 60 г
  • картопля 3 шт.
  • борошно 3 ст. л.
  • вершки 20% – 100 мл
  • сир плавлений без добавок 90 г
  • бульйон курячий-1 л
  • сіль за смаком
  • перець за смаком
  • петрушка 4 гілочки

На порцію

Калорії: 80.8 ккал

Білки: 4.3 г

Жири: 5.6 м

Вуглеводи: 3.5 м

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • Суп пюре из лисичек - рецепты со сливками, фото

    Гриби необхідно ретельно промити і обробити: прочистити пори в капелюшках і зішкребти з ніжок жорсткі ділянки шкірки. Потім просушуємо лисички, перекладаємо їх на обробну дошку і розрізаємо кожен гриб на 2-4 частини.

  • Суп пюре из лисичек - рецепты со сливками, фото

    Овочі неважко готувати: очищаємо їх від шкірки, картоплю нарізаємо невеликими брусочками, цибулю – півкільцями.

  • Суп пюре из лисичек - рецепты со сливками, фото

    Ставимо на плиту чавунну каструлю з товстим дном, включаємо конфорку (невеликий вогонь) і викладаємо в посуд масло. Коли воно розтопиться, поміщаємо туди цибулю. Доводимо овоч до розм’якшення і досягнення їм прозорості.

  • Суп пюре из лисичек - рецепты со сливками, фото

    Висипаємо В каструлю і гриби, трохи солимо, щоб виділився сік, добре перемішуємо, суміш залишаємо тушкуватися до того стану, коли рідина повністю випарується.

  • Суп пюре из лисичек - рецепты со сливками, фото

    Коли лисички починають підрум’янюватися, рівномірно розподіляємо поверх них борошно, підсилюємо вогонь. Помішуючи, готуємо грибну піджарку ще 2-3 хвилини.

  • Суп пюре из лисичек - рецепты со сливками, фото

    Вливаємо в ємність курячий бульйон і доводимо рідину до кипіння. Для того щоб борошно не утворювала грудочки, в процесі постійно помішуємо майбутній суп дерев’яною ложкою.

  • Суп пюре из лисичек - рецепты со сливками, фото

    Після закипання бульйону додаємо туди і картоплю. Прикручуємо вогонь на плиті до середнього і залишаємо варитися всі інгредієнти в каструлі ще 25 хвилин. Періодично помішуємо, щоб страва не пригорає.

  • Суп пюре из лисичек - рецепты со сливками, фото

    По закінченні цього часу переконуємося, що картопля розм’як, знімаємо каструлю з плити і даємо трохи охолонути. Використовуючи занурювальний блендер, робимо пюре з усіх компонентів супу. Важливо домогтися однорідної консистенції маси. Повертаємо ємність на конфорку, де налаштований середній вогонь.

  • Суп пюре из лисичек - рецепты со сливками, фото

    Вливаємо в каструлю попередньо розігріті вершки і кидаємо нарізану скибочками плавлений сир. Потім додаємо спеції на свій розсуд. Помішуючи, залишаємо закипати, і відразу після цього знімаємо крем-суп з плити.Даємо ароматного страві настоятися близько 15 хвилин, і можна накривати стіл. Для прикраси в кожну порцію зверху кладемо кілька листочків петрушки. Такий супчик добре поєднується з грінками, домашнім хлібом, свіжими овочевими салатами.

Порада: для більш вишуканого сервірування можна відкласти і окремо підсмажити самі дрібні грибочки. Прикрашені ними страви при подачі виглядають дуже ефектно.

До речі, якщо вам до душі припадає використання мультиварок, то суп-пюре можна готувати і з застосуванням саме цієї улюбленої багатьма господинями кухонних диво техніки.

Щоб отримати більш дієтичний варіант страви і зменшити калорійність, не потрібно додавати вершки і сирок.

Під час приготування цього корисного супу можна додати за смаком свіжу подрібнену зелень – базилік, кріп, петрушку або кинзу. Якщо у вас є всі ці приправи в сушеному вигляді, то для посилення аромату киньте по щіпці кожної трави під самий кінець варіння.

Порада: якщо хочете домогтися більш густої консистенції страви, використовуйте менше курячого бульйону.

Особливості приготування із заморожених лисичок

Суп пюре из лисичек - рецепты со сливками, фото

Зверніть увагу на кілька моментів.

  • Лісові гриби не можна багаторазово розморожувати і заморожувати знову. Якщо ви зібралися готувати страву і вже дістали лисички з морозильної камери, але до процесу варіння супу так і не перейшли, або ж розморозили їх більше, ніж потрібно, а використовувати весь обсяг грибів не вийшло, то залишки краще викинути.
  • Якщо заморожені лисички купуються в магазині, зверніть увагу на те, щоб в упаковці не було льоду або снігу. Таке явище говорить про неправильне зберігання напівфабрикату, що потенційно становить небезпеку вживання в їжу цього продукту.
  • Суп-пюре з заморожених грибів виходить не такий ароматний. Тому, можливо, буде доцільно розширити діапазон використовуваних інгредієнтів і спецій. Томати або солоні огірки, різна зелень, прикраса у вигляді часточки лимона – тут на ваш смак. Як вам подобається.

Коли ви, слідуючи запропонованому нескладним рецептом з фото, приготуєте це блюдо, оціните по достоїнству його насичений смак і чудовий аромат, крем-суп з лисичок по-фінськи з легкістю увійде в перелік ваших улюблених страв.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: