Суп з фрикадельками і квасолею – рецепт з фото

Коли в морозилці з м’ясних продуктів залишається тільки фарш, а вам потрібно зробити перше страву до обіду, ідеальний варіант — зробити його з фрикадельками. Готується воно дуже швидко в порівнянні з тими ж борщами, які потрібно варити на м’ясному бульйоні. Але від цього не страждають ні смаку, ні аромату, ні ситність.

Суп с фрикадельками и фасолью - рецепт с фото

Суп з фрикадельками можна готувати з мінімумом інгредієнтів: цибуля, морква і картопля. Або зробити його набагато більш смачним і поживним, якщо додати, наприклад, квасоля. Дотримуйтесь покроковому рецептом, дивіться відео, керуйтеся фото, і ваш квасолевий суп з фрикадельками вдасться на славу.

Інгредієнти

  • квасоля 200 г
  • картопля 400 г
  • морква 100 г
  • цибуля 200 г
  • петрушка 1 пучок
  • соняшникова олія 40 мл
  • вода 2 л
  • лавровий лист 1 шт.
  • м’ясний фарш 300 г
  • яйця 1 шт.
  • часник 1 зубок
  • мелений чорний перець за смаком
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 175 ккал

Білки: 8.5 г

Жири: 8.6 г

Вуглеводи: 16.3 р

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Суп с фрикадельками и фасолью - рецепт с фото

    Зробіть фарш для фрикадельок. Почистіть цибулю, подрібніть його за допомогою м’ясорубки або блендера. Часник пропустіть через чеснокодавку. Змішайте інгредієнти, посоліть, поперчіть, вбийте одне яйце і гарненько вимісіть. Накрийте ємність з фаршем плівкою і відправте в холодильник настоюватися приблизно на 60 хвилин.

  • Суп с фрикадельками и фасолью - рецепт с фото

    Квасолю переберіть, промийте, замочіть у воді на кілька годин і відварити майже до повної готовності. На це може піти від 40 хвилин до години, залежно від сорти бобів. На початку варіння квасоля трохи посоліть.

  • Суп с фрикадельками и фасолью - рецепт с фото

    Пора готувати засмажку. Цибулю поріжте на дрібні кубики, а морква подрібніть за допомогою великої терки. Обсмажте на сковороді на розпеченому соняшниковій олії, поки овочі не стануть підсмажений.

  • Суп с фрикадельками и фасолью - рецепт с фото

    Почистіть картоплю. Поріжте його на невеликі шматочки, залийте 2 л води і поставте на вогонь, доведіть до кипіння і зніміть пінку. Киньте лавровий лист.

  • Суп с фрикадельками и фасолью - рецепт с фото

    До картоплі відправте квасолю і варити все разом близько чверті години.

  • Суп с фрикадельками и фасолью - рецепт с фото

    Додайте в суп зажарку і потримайте ще хвилин 10.

  • Суп с фрикадельками и фасолью - рецепт с фото

    З фаршу сформуйте кульки близько 3 см в діаметрі і відправте їх в каструлю. З моменту закипання поваріть хвилин 10, але стежте, щоб суп нудився, а не клекотів.

  • Суп с фрикадельками и фасолью - рецепт с фото

    Промийте і наріжте петрушку. Додайте її в юшку і зніміть з вогню. Посоліть, поперчіть за смаком, перемішайте і дайте трохи настоятися під кришкою.

Порада: щоб скоротити час варіння квасоляного супу з фрикадельками, можна використовувати консервовану квасолю. А якщо замість звичайної покласти стручкову, попередньо зварену до готовності, одержите зовсім нове блюдо.

Фарш можна брати будь-який, на свій розсуд. Але врахуйте, що фрикадельки з індички, курятини або кролятини готуються набагато швидше. Вам потрібно опустити їх у бульйон і зняти суп з вогню, як тільки фрикадельки спливуть на поверхню. Якщо ж фарш свинячий або яловичий — поварити хвилин 10.

Квасолевий суп з фрикадельками — це смачно, ситно, легко і швидко. Так що якщо в морозилці завалявся шматочок фаршу, а в тумбочці — трохи квасолі, збагнути чудовий обід не складе праці. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: