Суп з грибами і картоплею – скільки калорій, рецепт з фото покроково, приготування з рисом і м’ясом

Грибний аромат нікого не залишає байдужим. З цими дарами лісу готують безліч страв, включаючи перші. Серед великої кількості рецептів найпоширеніший варіант – суп з картоплею і грибами, тому що він не тільки просто і швидко готується, але ще і дуже смачний.

Ті, хто стежать за своєю фігурою, хочуть знати, скільки калорій міститься в страві. Виявляється, не так вже багато – близько 70 ккал на 1 порцію (250 г), або 28.7 – на 100 р. Кількість вуглеводів так само невелика – 7.7 грам на порцію. Так що перша страва може вважатися дієтичним, особливо якщо його перетворити в крем для кращого засвоєння. При додаванні жирного м’яса, рису чи гречки він стане калорійніше. Але наш покроковий рецепт з фото – пісний, і буде варитися суп на воді без додавання круп.

Суп с грибами и картошкой - сколько калорий, рецепт с фото пошагово, приготовление с рисом и мясом

Порада: візьміть гриби різних видів – наприклад, білі, опеньки, лисички: це збагатить смак вашого першого страви і зробить його більш цікавим.

Інгредієнти

  • гриби 500 г
  • цибуля 100 г
  • морква 150 г
  • масло вершкове 40 г
  • селера (корінь) 50 г
  • картопля 3 шт.
  • сіль за смаком
  • лавровий лист 2-3 шт.
  • зелень 20 г

На порцію

Калорії: 71.7 ккал

Білки: 2.7 м

Жири: 3.2 м

Вуглеводи: 7.9 г

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Суп с грибами и картошкой - сколько калорий, рецепт с фото пошагово, приготовление с рисом и мясом

    До чищення грибів потрібно підходити особливо ретельно. Кожен примірник уважно огляньте, щоб на ньому не залишилося землі або іншого сміття. Свіжозібрані гриби краще покласти в холодну підсолену воду на півгодини і злегка притиснути тарілкою, тоді частина бруду відійде сама. Почистивши, промийте їх, і можете ставити варитися.

  • Суп с грибами и картошкой - сколько калорий, рецепт с фото пошагово, приготовление с рисом и мясом

    Першу воду після закипання злити, а в другій варіть близько 20 хвилин. На дану кількість продукту потрібен приблизно 1 літр води. Гриби відкиньте на друшляк, а бульйон вилийте в каструлю, в якій будете готувати суп. Після охолодження гриби подрібніть на шматочки будь-якого розміру, як вам подобається.

  • Суп с грибами и картошкой - сколько калорий, рецепт с фото пошагово, приготовление с рисом и мясом

    Очистіть овочі. Бульби картоплі наріжте невеликими кубиками і покладіть в холодну воду. Накришить цибулю, натріть на тертці шматочок селери і моркву.

  • Суп с грибами и картошкой - сколько калорий, рецепт с фото пошагово, приготовление с рисом и мясом

    Розтопити масло в сковороді з товстим дном. Як тільки з’являться бульбашки, киньте туди цибулю. Обсмажуйте його до прозорості. Додайте моркву і селеру і перемішайте вміст посуду.

  • Суп с грибами и картошкой - сколько калорий, рецепт с фото пошагово, приготовление с рисом и мясом

    Продовжуйте смажити, поки корінь селери і цибулю не стануть медового кольору. Основний показник готовності – м’якості овочів. Не допускайте, щоб піджарка сильно потемніла – це негативно позначиться на якості супу, він стане гірчити.

  • Суп с грибами и картошкой - сколько калорий, рецепт с фото пошагово, приготовление с рисом и мясом

    У грибний бульйон долийте води, щоб вийшло приблизно 1.3-1.5 л. Киньте нарізану картоплю і гриби. Посоліть і варіть до готовності картоплі, а потім додайте моркву, селеру і цибулю. Відразу ж можете закинути дрібно нарізану зелень – петрушку, пір’я цибулі, кріп. Покладіть лавровий лист. Ще 5 хвилин – і вогонь під каструлею можна вимикати.

Приготування неймовірно ароматного і смачного грибного супу завершено. Зваривши класичний варіант першого страви, надалі можна експериментувати. Наприклад, для ситності в суп покласти півсклянки звареного рису або сочевиці, а деякі додають ще й варене куряче м’ясо. Таке ж перше страву господині роблять за допомогою мультиварок різних моделей, і воно виходить не гірше, ніж на плиті.

Так що готуйте частіше апетитний грибний обід і чекайте похвали від своїх домашніх!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: