Суп з консервованих печериць – покроковий рецепт з фото, як зварити

Багато господині напевно цікавилися, як зварити суп з консервованих печериць. Легко і швидко. У цьому можна переконатися, зробивши суп з нашого покрокового рецептом з фото. Консервовані гриби нічим не поступаються свіжим, а перші страви з їх участю виходять такими ж ніжними, поживними і ароматними.

Суп из консервированных шампиньонов - пошаговый рецепт с фото, как сварить

Інформація: на нашому сайті опубліковані відео-рецепти других страв з печерицями.

Суп можна зварити з різних видів м’яса. Для любителів понаваристее, рекомендується брати свинину. А прихильникам дієтичних і легких супчиків краще використовувати курку або молочну яловичину.

Порада: не купуйте і не використовувати мариновані гриби, до складу яких входить оцет. Інакше перша страва може бути зіпсовано.

Рецепт суп з консервованих печериць

Інгредієнти

  • курка 400 г
  • картопля 4-5 шт.
  • ріпчаста цибуля 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • консервовані гриби 250-300 г
  • перловка 35-40 г
  • вершки 10 % жирності 250 г
  • борошно 2.5 ст. л.
  • плавлений сир 150 г
  • молоко 50 г
  • вершкове масло 30 г
  • лавровий лист 3 шт.
  • рослинна олія 2 ст. л.
  • зелень (петрушка, кріп) 1 пучок
  • сіль за смаком
  • вода 3.5 л
  • приправи та спеції для перших страв за бажанням

На порцію

Калорії: 58.4 ккал

Білки: 2.1 м

Жири: 1.8 м

Вуглеводи: 6.7 р

Кроки 35 хв. Відео-рецепт

  • Суп из консервированных шампиньонов - пошаговый рецепт с фото, как сварить

    Для зручності та економії часу всі продукти приготуйте завчасно. Для того, щоб суп вийшов ніжним, кремоподібним, зробіть картопляне пюре. Очищену картоплю, розріжте навпіл. Залийте водою. Трохи посоліть. Зваріть. Цей процес займе 20-25 хвилин. Після воду злийте. Покладіть шматочок ароматного масла і влийте добре підігрітого молока. Ретельно перемішайте масу до однорідності товкачем або блендером. Стежте, щоб всі грудочки картоплі зникли.

  • Суп из консервированных шампиньонов - пошаговый рецепт с фото, как сварить

    Окремо зваріть курячий бульйон. М’ясо вимийте, розріжте на порції. Покладіть в каструлю з очищеною водою. Додайте кілька листочків лаврушки. Варіть після закипання 30 хвилин.

  • Суп из консервированных шампиньонов - пошаговый рецепт с фото, как сварить

    У цей час можна зробити цибульно-морквяну засмажку з грибами. З лука зніміть піну. Наріжте півкільцями або не сильно великими кубиками. Обсмажте на сковороді, рясно змащену рослинним маслом, до позолоченого відтінку.

  • Суп из консервированных шампиньонов - пошаговый рецепт с фото, как сварить

    Морква, вимиту й очищену від бруду і шкірки, наріжте соломкою або трикутниками. Відправте до цибулі. Обсмажуйте 5 хвилин на середньому вогні, час від часу помішуючи.

  • Суп из консервированных шампиньонов - пошаговый рецепт с фото, как сварить

    Гриби добре промити від слизу і консервного маринаду. Покладіть до цибулі і моркви. Продовжуйте готування ще таку ж кількість хвилин. Потушкуйте газ. Засмажку відкладіть, вона знадобиться пізніше.

  • Суп из консервированных шампиньонов - пошаговый рецепт с фото, как сварить

    Перловку промийте і замочіть в теплій воді на 30 хвилин. Після рідину злийте, а крупу знову промийте під проточною водою в друшляку.

  • Суп из консервированных шампиньонов - пошаговый рецепт с фото, как сварить

    Під киплячим курячим бульйоном погасіть вогонь. Дістаньте курку. Відвар процідіть через сито. Каструлю вимийте і знову влийте в неї бульйон. Поставте на вогонь.

  • Суп из консервированных шампиньонов - пошаговый рецепт с фото, как сварить

    Коли вода характерно забулькає, відправте туди курку і перловку. Варіть 10 хвилин на середньому вогні, без кришки.

  • Суп из консервированных шампиньонов - пошаговый рецепт с фото, как сварить

    Слідом відправте засмажку. Продовжуйте готувати 5-7 хвилин.

  • Суп из консервированных шампиньонов - пошаговый рецепт с фото, как сварить

    Пюре буде наступним. Як тільки вона виявиться в бульйоні, добре перемішайте всі компоненти. Томіть, не збавляючи вогню, 7 хвилин.

  • Суп из консервированных шампиньонов - пошаговый рецепт с фото, как сварить

    Вершки і борошно збийте до однорідної маси за допомогою віночка. У вас не повинно залишитися грудочок.

  • Суп из консервированных шампиньонов - пошаговый рецепт с фото, как сварить

    Плавлений сир подрібніть. Обидва інгредієнта відправте в киплячий бульйон. Варіть 3 хвилини.

  • Суп из консервированных шампиньонов - пошаговый рецепт с фото, как сварить

    Погасіть вогонь. Заправте суп з консервованих печериць дрібно нарізаною зеленню. Закрийте кришкою. Дайте настоятися 20 хвилин.

  • Суп из консервированных шампиньонов - пошаговый рецепт с фото, как сварить

    Розлийте гаряче по глибоких тарілках або піали. Подавайте до столу разом з домашніми сухариками.

Порада: при виборі плавленого сиру особливу увагу приділіть терміну придатності і якості продукту. Як правило, дешеві сирки погано тануть в бульйоні, перетворюються в сир і виглядають не дуже апетитно.

Нескладно зварити сирний суп з консервованими грибами в мультиварці. Інгредієнти залишаються тими ж, а ось спосіб приготування набагато спрощується. Так як перше блюдо цілком можна зробити в чаші кухонного приладу, не використовуючи додатково каструлі і сковороду. Для сучасних господинь це дуже практично і зручно. Такий делікатес зможе приготувати навіть початківець кулінар.

Якщо в ході приготування вирішите подрібнити все в суп блендером, то отримаєте дуже ніжний крем-суп.

Суп из консервированных шампиньонов - пошаговый рецепт с фото, как сварить

До речі, для різноманітності перших блюд рекомендується зварити суп з фрикадельками і консервованими грибами. Дивовижне поєднання інгредієнтів сподобається всім членам сім’ї.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: