Суп з квашеними груздями – рецепт з свіжих грибів

Пора груздів — осінь. Лісники збирають багатий грибний урожай і роблять різні заготовки, гарніри. Особливо смачними виходять перші страви, так як свіжий груздь ароматний і дуже апетитний. Він надає бульйону наваристості і насиченості, саме тому суп можна зварити пісним, без м’ясних продуктів, курки або яловичини.

На зимову пору грибочки маринують, заморожують або засолюють. Солоні грузді, набравши ароматності і смаку, стають запашними і ніжними. З часником, листям смородини, спеціями і приправами виходить дивовижна смакота. На Уралі страву називають “груздянкой”. Приготувати таку юшку нескладно і швидко. Для зручності до нашого рецептом прикріплені фото. Спробуйте приготувати традиційне російське блюдо прямо у себе на кухні. На нашому сайті опубліковано багато різних простих відео-рецептів грибних супів.

Суп с солеными груздями - рецепт из свежих грибов

Рецепт супу з солоних груздів

  1. Грузді промити прохолодною проточній воді кілька разів. Для цієї процедури можна використовувати друшляк або зручне сито. Гриби нарізати соломкою або довільними порціями.
  2. Цибуля очистити від лушпиння, нашаткувати тонкими півкільцями або середніми кубиками.
  3. Морква вимити від землі і бруду. Шкірку і видалити хвостики. Натерти соломкою, використовуючи тертку, блендер або нарізати ножем у формі трикутника, кружечка.
  4. Сковороду змастити рослинним маслом. Поставити на середній вогонь. Коли характерно зашкварчит і посуд досить розігріється, відправити цибулю обсмажуватися, регулярно помішуючи, до приємного золотистого кольору. Слідом покласти моркву. Тушкувати 5 хвилин, не збавляючи вогню. Вимкнути газ. Засмажку відсунути убік.
  5. У каструлю влити очищену воду. Додати кілька листочків лаврушки. Поставити на плиту, закип’ятити.
  6. З картоплі зрізати шкірку. Вимити плоди від бруду, позбутися від “вічок”. Розділити на середні кубики. Закинути картоплю в киплячу воду.
  7. Через 5 хвилин відправити туди яєчну локшину. Перешкодити продукти. Продовжувати готувати не більше 7 хвилин.
  8. Грузді та овочеву засмажку покласти в останню чергу. Посолити, поперчити. Вітається додавання приправ, ароматних трав або спецій. Подрібнений плавлений сир ретельно розмішати в окропі до повного розчинення.
  9. Через 3-5 хвилин, додати в сирну юшку нашаткованої зелені. Загасити вогонь. Залишити під кришкою набратися аромату і смаку. Подавати на стіл, розлив по тарілках, з домашніми сухариками або житніми хлібцями.

Порада: не забудьте промити і замочити гриби. Інакше грузді пустять в бульйон зайву кислоту і молочний сік, який дає неприємний присмак і запах.

Рецепт супу зі свіжих груздів

Страви з груздями традиційно готують восени, вони виходять, як в європейських ресторанах. Можна додати рецепт кілька суцвіть цвітної капусти. Такий обід відмінно підійде для людей, які слідкують за правильним харчуванням і здоров’ям.

Порада: рис на ваш розсуд можна замінити гречкою або перловкою. Головне, пам’ятайте, що завчасно будь-яку з цих круп потрібно промити, а краще замочити.

Інгредієнти

  • картопля 5 шт.
  • морква 1 шт.
  • середній ріпчаста цибуля-2 шт.
  • солоні грузді 300 г
  • яєчна локшина 80-100 г
  • плавлений сир 100 г
  • лавровий лист 3 шт.
  • приправи та спеції для перших страв за бажанням
  • вода 3 л
  • рослинна олія 2,5 ст. л.
  • сіль за смаком
  • свіжа або заморожена зелень 1 пучок

На порцію

Калорії: 45.4 ккал

Білки: 2 м

Жири: 3.6 м

Вуглеводи: 4 р

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Суп с солеными груздями - рецепт из свежих грибов

    Грузді очистити від землі, бруду і гілок. Залити на півгодини злегка підсоленою водою. Після знову промити. Якщо гриби великі, то рекомендується нарізати їх соломкою. Але занадто подрібнювати не варто.

  • Суп с солеными груздями - рецепт из свежих грибов

    З лука зняти лушпиння. Нашаткувати кубиками або кільцями. Головне, не дуже крупно. Акуратна нарізка — ознака хорошого тону. Моркву очистити і вимити від бруду. Шкірку зняти. Нашаткувати овочі соломкою, використовуючи тертку, блендер або звичайний ніж.

  • Суп с солеными груздями - рецепт из свежих грибов

    Сковороду рівномірно змастити рослинним маслом. Поставити на вогонь розігріватися. Через 1 хвилину покласти обсмажуватися цибулю. Процес, поки він не стане золотистим, займе 2-3 хвилини. Слідом відправити моркву. Тушкувати до м’якого стану овочевої маси. Туди ж додати гриби. Томити, не збавляючи вогню, ще приблизно 5 хвилин, час від часу помішуючи. Загасити газ. Відкласти засмажку.

  • Суп с солеными груздями - рецепт из свежих грибов

    У каструлю влити джерельну або очищену воду. Заправити лавровими листами. Поставити на вогонь. Довести до кипіння.

  • Суп с солеными груздями - рецепт из свежих грибов

    В цей час з плодів картоплі зняти ножем шкірку. Вимити, очистити від “вічко”. Нарізати порціями. Додати в булькающую воду. Варити 5-7 хвилин.

  • Суп с солеными груздями - рецепт из свежих грибов

    Всипати рис. Продовжувати готувати таку ж кількість часу.

  • Суп с солеными груздями - рецепт из свежих грибов

    Зажарка буде наступним інгредієнтом, який потрапить в суп. Варити овочі і гриби не більше 10 хвилин без кришки.

  • Суп с солеными груздями - рецепт из свежих грибов

    Плавлений сир натерти на дрібній тертці або подрібнити ножем. Додати в киплячий бульйон. Ретельно перешкодити до повного розчинення.

  • Суп с солеными груздями - рецепт из свежих грибов

    Поперчити, посолити. Можна всипати спецій і приправ. Заправити завчасно нашаткованої зеленню. Вершковий суп з груздів готовий.

Порада: юшку рекомендується заправляти нежирної домашньою сметаною. Подавати слід до столу з житніми сухариками, хлібцями, вертутами або плациндами з м’ясом.

Завдяки нашому покрокового рецептом з фото, ви дізнаєтеся як смачно зварити грибну юшку, як правильно приготувати грузді і як пригостити своїх домочадців чудовим обідом.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: