Суп з печериць свіжих – простий рецепт з фото покроково, як і скільки варити, як приготувати з картоплею, дієтичний в мультиварці

Супи з грибів – це відмінний варіант для тих, хто давно втомився від звичайних овочевих перших страв. Печериці дуже просто дістати в будь-якому магазині і взимку і влітку, тому приготувати таку смакоту можна вже сьогодні. Все що вам потрібно – стандартні інгредієнти для супу і трохи вільного часу.

Подібна їжа ідеально підходить для людей, які стежать за фігурою і дотримують строгу дієту, так як гриби – це практично повноцінний замінник тваринного білка. Вегетаріанці будуть в захваті від такого розмаїття страв, адже на основі одних тільки грибів можна приготувати сотні дуже оригінальних супів. Представляємо покроковий рецепт супу зі свіжих печериць з фото і посиланням на відео.

Суп из шампиньонов свежих - простой рецепт с фото пошагово, как и сколько варить, как приготовить с картофелем, диетический в мультиварке

Рецепт супу зі свіжих печериць

Печериці – це дуже красиві маленькі грибочки, які частіше за інших додають у перші страви, піцу, салати і т. д. Це не просто красиве прикраса до їжі, але ще й цінне джерело вітамінів, заліза, цинку, калію, кальцію і фосфору.

Завдяки високому вмісту білка, наситити така їжа здатна на довгий час, не навантажуючи шлунок. Відмовитися від грибів варто дітям і людям з панкреатитом, так як фунгин, що міститься в печерицях, може дуже довго і важко перетравлюватися.

Важливо: купуйте гриби тільки у магазинах або у перевірених людей. Пам’ятайте, що збирати їх в межах міста не можна, рівно як і на фонящих зонах. Зараз печериці вирощують в спеціальних умовах для продажу, так що не ризикуйте даремно.

В іншому супи з грибами дуже корисні, як і будь-яка рідка їжа: дієтологи рекомендують їсти супи і борщі кожен день, щоб розганяти обмін речовин і чистити шлунково-кишковий тракт. Не варто відмовлятися, адже грибні супи – одні з найбільш смачних.

Порада: як правильно вибрати гриби? В холодильнику зберігаються максимум 5-7 днів, тому обов’язково звертайте увагу на дату упаковки. Дивіться, щоб всі грибочки були світлі і пружні. Якщо на харчовій плівці, яку вони закутані, з’явилися краплі води, то від таких печериць краще відмовитися.

Інгредієнти

  • вода 1 л
  • печериці 500 г
  • рис 50 г
  • цибуля 100 г
  • морква 100 г
  • олія соняшникова 20 г
  • сіль 1 ст. л.
  • кріп 1 пучок

На порцію

Калорії: 75 ккал

Білки: 4 р

Жири: 3.7 р

Вуглеводи: 6.4 г

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Суп из шампиньонов свежих - простой рецепт с фото пошагово, как и сколько варить, как приготовить с картофелем, диетический в мультиварке

    Так як суп вариться без м’яса, краще всього буде зробити легкий грибний бульйон. У каструлі з водою розігріваємо воду.

  • Суп из шампиньонов свежих - простой рецепт с фото пошагово, как и сколько варить, как приготовить с картофелем, диетический в мультиварке

    Печериці перед приготуванням потрібно обов’язково перевірити: на них не повинно бути цвілі, почернений або неприємного запаху. Очищаємо їх від зовнішньої капелюшки, зрізаємо брудний край ніжки і моєму в холодній воді. Потім нарізаємо довільно і викладаємо в киплячу воду. Гриби варимо близько 25-30 хвилин на середньому вогні.

  • Суп из шампиньонов свежих - простой рецепт с фото пошагово, как и сколько варить, как приготовить с картофелем, диетический в мультиварке

    В цей час робимо зажарку: цибулю ріжемо дуже маленькими кубиками, моркву тремо на тертці і все це обсмажуємо в (оливковій або лляному) олії протягом 10-15 хвилин до золотистого кольору.

  • Суп из шампиньонов свежих - простой рецепт с фото пошагово, как и сколько варить, как приготовить с картофелем, диетический в мультиварке

    Рис потрібно попередньо перебрати від сміття, а потім промивати в холодній воді до тих пір, поки вона не буде абсолютно прозорою. Замочуємо на 10 хвилин в ній же.

  • Суп из шампиньонов свежих - простой рецепт с фото пошагово, как и сколько варить, как приготовить с картофелем, диетический в мультиварке

    Коли гриби зваряться, додаємо до них рис і варимо ще 15 хвилин, зрідка помішуючи.

  • Суп из шампиньонов свежих - простой рецепт с фото пошагово, как и сколько варить, как приготовить с картофелем, диетический в мультиварке

    Висипаємо в суп зажарку, солимо і перчимо за смаком. Варимо 10 хвилин під кришкою, потім кидаємо зверху дрібно порізану зелень. Вимикаємо вогонь і залишаємо грибний суп трохи охолонути.

Рис, гриби і овочі роблять таку їжу не тільки дуже низькокалорійної, але дуже корисною. Білками тут забезпечують печериці, а овочі постачають організму складні вуглеводи, які добре засвоюються організмом і насичують необхідною енергією.

Суп из шампиньонов свежих - простой рецепт с фото пошагово, как и сколько варить, как приготовить с картофелем, диетический в мультиварке

Порада: хочете ускладнити суп? Додайте в нього картоплю або будь-яку улюблену крупу, наприклад, булгур, гречку або перловку. Багато хто не бачать сенсу в супі, якщо там немає вермішелі або локшини. Суп придбає приємний вершково-сирний смак, якщо в кінці варіння додати потертий плавлений сирок.

Подавати такий легкий суп можна разом з сухариками або хлібцями. Так як готується їжа без м’ясної основи, послужать прекрасним доповненням звичайні галушки або фрикадельки.

Приготування супу з картоплею

Мало хто уявляє собі класичний рецепт супу без картоплі: її прийнято нарізати кубиками, брусочками соломкою і, а також варити порізаної на четвертинки і перетирати в пюре, якщо страва виходить дуже густим.

Якщо ви хочете приготувати дієтичний варіант супу, то від картоплі краще відмовитися: в ньому дуже багато крохмалю, який перетворюється в глюкозу. Такі супи також заборонені тим, хто страждає на цукровий діабет або ожиріння. Вариться картопля в супі близько 15 хвилин, тому закидати його можна одночасно з рисом, але раніше вермішелі.

Суп из шампиньонов свежих - простой рецепт с фото пошагово, как и сколько варить, как приготовить с картофелем, диетический в мультиварке

Дієтичний варіант супу з печерицями

Якщо хочете зварити дуже легкий пісний суп, який можуть їсти навіть діти, то засмажку робити не можна – овочі замість цього можна протушити на воді або грибному бульйоні. Можете покласти гриби на сковороду і посолити їх, щоб дали сік, а потім додати порізані моркву і цибулю.

Якщо ви сидите на дієті, то супи – це відмінний шанс з нуля створити ідеально підходящі для вашої системи живлення страви. Білки можна добути з грибів і м’яса, рослинні жири почерпнути з оливкового і льняного масла, яке на порядок корисніше звичайного для смаження. Складні вуглеводи знаходяться у крупах і квасолі. З часом подібні списки вам не знадобляться, бо ви самі будете чудово знати, скільки калорій необхідно для повноцінного обіду і як взяти від кожного прийому їжі тільки корисне.

Особливості приготування в мультиварці

Якщо вдома немає плити і каструль, то це не біда – приготувати ситний і смачний обід можна навіть у звичайній мультиварці або скороварці. Для цього спочатку тушкуйте овочі з грибами в режимі «смаження», посоліть гриби, щоб вся заправка припустилась в соку. Коли овочі приготуються, залийте чашу мультиварки водою, додайте порізану картоплю і доведіть суп до кипіння у відповідному режимі.

Суп из шампиньонов свежих - простой рецепт с фото пошагово, как и сколько варить, как приготовить с картофелем, диетический в мультиварке

Не страшно, якщо овочі трохи розваряться – так готовий суп буде набагато ніжніше. Мультиварка, серед іншого, – це відмінний шанс приготувати курячий бульйон. Просто обсмажте невеликі шматочки філе разом з овочами і залийте водою, а потім варіть як зазвичай.

Цікаво знати: зі звичайного супу можна приготувати кулінарний шедевр: для цього завантажте майже готовий суп в блендер і перебити до одноманітної маси. Якщо додасте вершки або молоко, то отримаєте ідеальний крем-суп. Його залишається тільки проварити кілька хвилин, а потім грамотно подати з сухариками і зеленню. Прикрашати таку смакоту рекомендується порізаними грибами і зеленню.

Грибні перші страви – це завжди гарна ідея, якщо звичайні є вже просто немає сил. Завдяки тому, що супи – це складова їжа, готувати їх можна хоч кожен день, використовуючи різні інгредієнти. Це допоможе не тільки наїстися, але й урізноманітнити раціон, по ходу експериментуючи з новими рецептами. Удачі!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: