Суп з печериць з вермішеллю – покроковий рецепт з картоплею, фото

Гриби – це джерело вітамінів і мікроелементів для нашого організму. Тому супи на їх основі є не тільки неймовірно смачними і живильними, але й дуже корисними. Існує величезна кількість рецептів перших грибних страв, адже цей продукт відмінно поєднується з багатьма інгредієнтами і дає чудовий аромат.

Оригінальним і ситним буде варіант з додаванням макаронів. Пропонуємо взяти найдоступніший і давно знайомий гриб – печериця, і приготувати з них смачний обід, користуючись нашими простими порадами і покроковими фото, а також відео на сайті.

Суп из шампиньонов с вермишелью - пошаговый рецепт с картофелем, фото

Рецепт супу з печерицями і вермішеллю

Інгредієнти

  • куряче філе 1 шт.
  • печериці 125 г
  • локшина 70 г
  • цибуля ріпчаста 1/2 шт.
  • масло вершкове 15 г
  • яйця курячі 2 шт.
  • вода 2,5 л
  • лавровий лист 2 шт.
  • зелень 50 г
  • перець чорний мелений за смаком
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 63.7 ккал

Білки: 6 р

Жири: 2.3 г

Вуглеводи: 4.9 р

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Суп из шампиньонов с вермишелью - пошаговый рецепт с картофелем, фото

    Першим ділом готуємо бульйон. Для цього занурюємо розморожене філе куряче в холодну воду і ставимо на вогонь. Коли закипить, додаємо туди лавровий лист, солимо і перчимо за смаком. Продовжуємо варити.

  • Суп из шампиньонов с вермишелью - пошаговый рецепт с картофелем, фото

    В цей час готуємо інші інгредієнти: чистимо і дрібно шаткуємо цибулю, печериці ретельно миємо, очищаємо і нарізаємо на тоненькі пластинки, кришимо зелень.

  • Суп из шампиньонов с вермишелью - пошаговый рецепт с картофелем, фото

    Розігріваємо в сковороді вершкове масло і пасеруємо цибулю на невеликому вогні 2-3 хвилини. Потім додаємо до нього гриби, перемішуємо і смажимо ще 10 хвилин.

  • Суп из шампиньонов с вермишелью - пошаговый рецепт с картофелем, фото

    Відварюємо яйця протягом 10 хвилин після закипання, знімаємо їх з вогню, охолоджуємо під холодною водою і очистити від шкаралупи. Ріжемо крупно на кілька частин кожне.

  • Суп из шампиньонов с вермишелью - пошаговый рецепт с картофелем, фото

    Проціджуємо наш бульйон. Даємо м’яса трохи охолонути й нарізаємо його невеликими шматочками.

  • Суп из шампиньонов с вермишелью - пошаговый рецепт с картофелем, фото

    Відваримо окремо вермішель. Для цього набираємо в каструлю 1 літр води і доводимо її до кипіння, опускаємо туди локшину і чекаємо, поки рідина знову закипить, постійно помішуючи. Відразу після цього відкинемо пасту на друшляк.

  • Суп из шампиньонов с вермишелью - пошаговый рецепт с картофелем, фото

    Далі додаємо в наш бульйон куряче м’ясо, гриби з цибулею і відварену локшину. Доводимо до закипання. Варимо кілька хвилин.

  • Суп из шампиньонов с вермишелью - пошаговый рецепт с картофелем, фото

    Кидаємо в суп дрібно посічену зелень і знімаємо його з вогню. Даємо постояти під кришкою хвилин 10. Розливаємо наше смачне блюдо по тарілках, додаючи в нього шматочки вареного яйця.

Порада: деякі гурмани віддають перевагу в такому супі плавити сир, додаючи його нарізаним шматочками або натертим, разом з вермішеллю. Сирний смак надає страві особливу “родзинку”, роблячи його більш ситним і пікантним.

Рецепт супу з печерицями, картоплею і вермішеллю

Час приготування: 1 годину

Кількість порцій: 8

Енергетична цінність

  • калорійність – 103.8 ккал;
  • жири – 5.3 м;
  • білки – 2.4 г;
  • вуглеводи – 11.6 р.

Інгредієнти

  • свіжі печериці – 150 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • картопля – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • вермішель – 60 г;
  • масло рослинне – 3 ст. л.;
  • вода – 1.5 л;
  • зелень – 25 г;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний мелений – за смаком.

Суп из шампиньонов с вермишелью - пошаговый рецепт с картофелем, фото

Покроковий опис процесу

  1. Картоплю ретельно миємо, очищаємо і нарізаємо на кубики. Каструлю з водою ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і закидаємо картоплю. Варимо 15 хвилин.
  2. Знімаємо шкірку з цибулі і моркви. Цибулину дрібно кришимо, моркву натираємо на середній тертці.
  3. Гриби миємо під холодною проточною водою, чистимо їх і ріжемо тонкими пластинками.
  4. Розігріваємо на сковороді рослинне масло, пасеруємо цибулю з морквою протягом 5 хвилин. Додаємо до них печериці, перемішуємо і смажимо ще 7 хвилин.
  5. Кидаємо обсмажені гриби з овочами до картоплі через 10 хвилин його варіння. Доводимо до кипіння.
  6. Засипаємо макарони і варимо все разом протягом 10 хвилин.
  7. Моєму і дрібно кришимо зелень. За 5 хвилин до готовності опускаємо її в наш суп. Солимо і перчимо за смаком.
  8. Все – поживний і легкий супчик готовий! Даємо йому трохи настоятися, розливаємо по тарілках і подаємо до столу.

Порада: якщо у вас під рукою немає свіжих грибів, то можете замінити їх консервованими або сушеними. У першому випадку потрібно стежити за кількістю солі при варінні. А другий варіант вимагає попереднього замочування продукту.

Такі перші страви дуже прості у приготуванні. Тому навіть початківець кулінар зможе легко і швидко зварити смачний грибний обід. Ще більше спростить завдання застосування мультиварки, якщо вона у вас є. Обов’язково спробуйте урізноманітнити своє меню поживними супчиками з печерицями. Це дійсно корисно і надзвичайно смачно. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: