Суп з рижиков – рецепт з фото з солоних грибів

Гриби — це особливий клас продуктів, які не можна назвати їжею тваринного походження, але при цьому вміст білка в них не нижче, ніж у м’ясі. Гриби готують по-різному: тушкують, смажать, запікають, фарширують. Або варять з них смачний суп.

Грибні супи готуються з різних сортів. Сьогодні мова піде про перші страви із свіжих із солоних рижиків і груздів. Який з цих варіантів приготувати в першу чергу, вирішуйте самі, але спробувати обидва потрібно обов’язково!

Рецепт супу з рижиков

Цей сорт може скласти гідну конкуренцію білим грибам, адже рижики навіть отримали назву царські гриби. Страва, приготована за цим рецептом, має ніжну кремову консистенцію як на фото і яскравий смак.

Суп из рыжиков - рецепт с фото из соленых грибов

Інгредієнти

  • свіжі гриби 300 г
  • плавлений сир 100 г
  • вершки 100 мл
  • картопля 400 г
  • морква 100 г
  • цибуля 100 г
  • вершкове масло 40 г
  • борошно 20 г
  • петрушка 1 пучок
  • кріп 1 пучок
  • мелений чорний перець за смаком
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 391 ккал

Білки: 10 г

Жири: 15.6 р

Вуглеводи: 24.7 р

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • Суп из рыжиков - рецепт с фото из соленых грибов

    Гриби ретельно промийте, простежте, щоб суп не потрапили пошкоджені або зіпсовані. Розкладіть їх на паперовому рушнику, щоб пішла вся волога.

  • Суп из рыжиков - рецепт с фото из соленых грибов

    Залийте гриби холодною водою, поставте на вогонь. Поваріть хвилин 15. Потім змініть воду і кип’ятіть ще стільки ж часу. Відкиньте їх на друшляк.

  • Суп из рыжиков - рецепт с фото из соленых грибов

    Розтопіть на сковороді вершкове масло, обсмажте на великому вогні гриби протягом декількох хвилин, поки вони не покриються золотистою скоринкою.

  • Суп из рыжиков - рецепт с фото из соленых грибов

    Почистіть картоплю, порізати його на невеликі кубики і відваріть до готовності.

  • Суп из рыжиков - рецепт с фото из соленых грибов

    Моркву і цибулю очистіть від шкірки. Цибулю подрібнити, моркву натріть на крупній тертці. Обсмажуйте овочі на маслі 10 хвилин.

  • Суп из рыжиков - рецепт с фото из соленых грибов

    Викладіть картоплю і засмажку в чашу блендера і перетворити на пюре.

  • Суп из рыжиков - рецепт с фото из соленых грибов

    Поставте на вогонь каструлю з водою (близько 2 л), доведіть до кипіння і викладіть в неї гриби. Поваріть пару хвилин.

  • Суп из рыжиков - рецепт с фото из соленых грибов

    Плавлений сир подрібніть на дрібній тертці і висипте в бульйон. Тушкуйте протягом 5 хвилин, постійно помішуючи.

  • Суп из рыжиков - рецепт с фото из соленых грибов

    Відправте в каструлю овочеве пюре і доведіть до кипіння.

  • Суп из рыжиков - рецепт с фото из соленых грибов

    Окремо на сухій сковороді трохи обсмажте борошно, введіть в неї ополоник грибного бульйону, інтенсивно вимішайте, щоб не збилися грудки. Вилийте цю суміш у суп.

  • Суп из рыжиков - рецепт с фото из соленых грибов

    Тут же додайте вершки і варіть на повільному вогні ще 5 хвилин.

  • Суп из рыжиков - рецепт с фото из соленых грибов

    Посоліть, поперчіть, зніміть з плити і дайте настоятися під кришкою протягом півгодини. Подайте до столу, попередньо посипавши подрібненою зеленню.

Порада: нарізані гриби мають властивість через чверть години зеленіти. На смак це не вплине, а от зовнішній вигляд страви зіпсує. Так що не нарізайте гриби заздалегідь, робіть це безпосередньо перед тим, як зберетеся їх готувати.

Цей суп має ніжну консистенцію і не менш виражений сирно-грибний смак. Але для цього необхідно дотримуватися важлива умова – готувати його з використанням саме вершкового, а не соняшникової олії.

Порада: щоб посилити смак, ви можете додати, крім солі і перцю, інші приправи. Приміром, лавровий лист в кінці варіння. Також до рыжикам чудово підходить коріандр.

Суп з солоних груздів

Суп из рыжиков - рецепт с фото из соленых грибов

Свіжі продукти не завжди виявляються під рукою і запасливі господині можуть відкрити баночку солоних грибів, щоб зварити смачне блюдо в будь-який час. Наприклад, суп з солоних груздів має особливий смак, який свіжі гриби навряд чи зможуть дати. Перше страву навіть має свою назву — груздянка.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 10

Енергетична цінність

У 1 порції:

  • білки – 5.6 м;
  • жири – 7.6 м;
  • вуглеводи – 25.4 г;
  • калорійність – 192 ккал.

Інгредієнти

  • грузді солоні — 500 г;
  • картопля — 600 г;
  • цибуля — 150 г;
  • соняшникова олія — 30 мл;
  • яйця — 1 шт.;
  • зелень — за смаком;
  • мелений чорний перець — за смаком;
  • сіль — за смаком.

Процес приготування

  1. З груздів злити розсіл, перекладіть їх у друшляк і промийте під проточною водою. Обсушіть паперовим рушником і поріжте соломкою, тільки не занадто тонко.
  2. Картоплю почистіть і поріжте кубиками невеликого розміру.
  3. Влийте в каструлю близько 2,5 л холодної води, поставте на вогонь. Як тільки закипить, викладіть в неї гриби і картоплю. Дочекайтеся, поки знову почне кипіти, зніміть пінку і варіть протягом 15 хвилин.
  4. Цибулю почистіть, поріжте на дуже дрібні кубики. Прожарити на сковороді олію і обсмажте цибулю, поки не почне золотитися. Можна навіть підсмажити його сильніше, тоді смак супу буде більш насиченим.
  5. Викладіть зажарку в каструлю і варіть протягом 10 хвилин.
  6. Окремо збийте яйце, додавши трохи солі. До пінки доводити не потрібно, достатньо, щоб білок і жовток перетворилися в однорідну масу.
  7. Влийте в суп, інтенсивно помішуючи. Як тільки вона схопиться, зніміть каструлю з плити, посоліть і поперчіть за смаком, додайте подрібнену зелень і залиште під кришкою настоюватися півгодини.

Порада: завдяки тому, що гриби — це продукт з високим вмістом білка, суп з нього виходить досить ситним і без м’яса. Але якщо ви бажаєте зробити його ще більш наваристим і смачним, можете готувати груздянку на м’ясному бульйоні. Для цього однаково добре підійде курка, яловичина, баранина і свинина.

Смачна домашня груздянка готова! Подавати її можна зі сметаною. Блюдо іноді прикрашають половинкою яйця, звареного круто.

Порада: щоб грибний суп вийшов більш густим, можна додати в нього жменю крупи. Для цього підійдуть перловка і пшоно.

Грибний суп — дуже просте і смачне блюдо. Його можна варити на плиті, так і в мультиварці, використовуючи стандартні режими “смаження” і “суп”. Господині люблять груздянку ще й за те, що готується він набагато швидше, ніж інші перші страви. А гриби можна використовувати абсолютно будь-які. Тільки почніть готувати, і ви відкриєте для себе цілий світ нових смаків і можливостей. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: