Суп з солоних грибів – рецепт з фото, як зварити

Щоб простий суп з мінімальним набором інгредієнтів придбав насиченість, в нього додають соління. Тоді навіть без м’яса перше блюдо стає настільки смачним, що не помічаєш, як порожня тарілка. Хороший варіант — розсольник. Але супи необов’язково варити з додаванням квашених огірків. Можна використовувати в якості основного інгредієнта заготовлені на зиму грибочки.

Суп из соленых грибов - рецепт с фото, как сварить

Суп на курячому бульйоні з солоних грибів

Класичний варіант — саме той, коли хочеться запашної юшки, а свіжих грибів немає під рукою.

Порада: для цієї страви підійдуть будь-які соління: з груздів, опеньків, вовнянок. Але краще, якщо є можливість, брати кілька сортів відразу.

Інгредієнти

  • солоні гриби 200 г
  • картопля 300 г
  • цибуля 100 г
  • морква 100 г
  • яйця 2 шт.
  • соняшникова олія 60 мл
  • курячий бульйон 1,5 л
  • мелений чорний перець за смаком
  • зелень за смаком
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 163 ккал

Білки: 10 г

Жири: 9.4 г

Вуглеводи: 9.6 г

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Суп из соленых грибов - рецепт с фото, как сварить

    Курячий бульйон поставте на вогонь. Доведіть до кипіння. Можна для цього супу використати і звичайну воду.

  • Суп из соленых грибов - рецепт с фото, как сварить

    Почистіть картоплю, нарізати на кубики середньої величини і викладіть в каструлю. З моменту повторного закипання варіть 20 хвилин.

  • Суп из соленых грибов - рецепт с фото, как сварить

    В цей час почистіть моркву і цибулю. Останній накришить як можна дрібніше, а моркву натріть на крупній тертці. Прожарити на сковорідці олію і смажте цибулю з морквою, поки вони не почнуть золотитися.

  • Суп из соленых грибов - рецепт с фото, как сварить

    З грибів злити розсіл. Занадто солоні перекладіть в друшляк і трохи промийте під холодною проточною водою. Поріжте на невеликі шматочки. Надішліть подрібнені грибочки до цибулі і моркви. Готуйте протягом 5 хвилин.

  • Суп из соленых грибов - рецепт с фото, как сварить

    Промийте і дрібно накришити зелень. Підійде будь-яка на ваш смак: кріп, петрушка, базилік. А можна і відразу кілька видів зелені. Головне, не переборщити, інакше вона буде перебивати смак інших інгредієнтів.

  • Суп из соленых грибов - рецепт с фото, как сварить

    Викладіть грибну зажарку в бульйон. Варіть суп близько 15 хвилин.

  • Суп из соленых грибов - рецепт с фото, как сварить

    Після цього спробуйте на смак і тільки зараз посоліть. До цього ні в якому разі не можна цього робити, тому що гриби можуть бути різними на смак, і часто трапляється, що вистачає солі, яка в них міститься. Додайте мелений чорний перець.

  • Суп из соленых грибов - рецепт с фото, как сварить

    Збийте яйця віночком або вилкою до тих пір, поки білок і жовток повністю не з’єднаються. Тонкою цівкою влийте збиті яйця в суп, добре перемішайте і зніміть з вогню. Нехай він настоїться хвилин 20, і можна подавати до столу.

Порада: додайте у цей суп трохи свіжих грибів, щоб страва мала більш насичений аромат і смак. Викладайте їх в зажарку хвилин за 10 до того, як відправите в неї солоні гриби.

Розсольник з солоними грибами і огірками

Доповнює і підсилює особливий смак супу додавання баночных або бочкових зеленцов.

Час приготування: 1 годину

Кількість порцій: 8

Суп из соленых грибов - рецепт с фото, как сварить

Енергетична цінність

  • білки – 10.2 м;
  • жири – 8.7 м;
  • вуглеводи – 9.5 м;
  • калорійність – 157 ккал.

Інгредієнти

  • солоні гриби – 150 г;
  • курка – 350 г;
  • солоні огірки – 150 г;
  • морква – 100 г;
  • картопля – 300 г;
  • цибуля – 100 г;
  • соняшникова олія – 60 мл;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • запашний перець-горошок – 3 шт.;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Куряче м’ясо промийте, замочіть ненадовго в холодній воді. Для супу краще брати стегна або гомілки. Але можна і дієтичний варіант – грудку. Воду, в якій було замочено м’ясо, злийте, наберіть чистою, поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, зніміть пінку.
  2. Додайте лавровий лист, горошини запашного перцю і варіть протягом 40 хвилин.
  3. Поки буде нудитися бульйон, приготуйте засмажку. Овочі почистіть, накришити цибулю дрібними кубиками, а моркву — на крупній тертці. Обсмажте на соняшниковій олії до рум’яності.
  4. Солоні огірки поріжте на маленькі кубики або тонку соломку і відправте в зажарку. Через пару хвилин зніміть її з вогню.
  5. Вийміть м’ясо з бульйону, дайте йому охолонути і відокремити від кістки. Розберіть на менші шматочки і поверніть в суп.
  6. Картоплю почистіть, наріжте кубиками середнього розміру, додайте в бульйон і варіть близько 10 хвилин.
  7. Солоні гриби перекладіть в друшляк, трохи промийте під холодною проточною водою. Поріжте на невеликі шматочки і відправте в каструлю.
  8. Через пару хвилин викладіть зажарку в суп, готуйте ще 10 хв. Спробуйте на сіль і, якщо потрібно, додайте її. Можна досолювати суп, підливаючи у нього потроху огіркового розсолу.
  9. Дайте настоятися і подавайте до столу.

Порада: цей рецепт можна трохи змінити, поклавши в суп замість солоних огірків квашену капусту. Тільки додавати її потрібно не в зажарку, а за 10 хвилин до готовності. У страви з’являться незвичайні нотки і легка кислинка.

Суп из соленых грибов - рецепт с фото, как сварить

Розсольники із солоними грибами мають більш насиченим смаком, ніж інші перші страви. Правда, їх не рекомендується їсти тим, у кого проблеми зі шлунком. Додавайте в них інгредієнти на основі переглянутих фото і відео, експериментуйте, відкривайте для себе нові смаки. Використовуйте різні способи приготування, наприклад, в мультиварці або в духовці. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: