Суп з вешенками і куркою – покроковий рецепт з фото

У меню ресторанів часто пропонують спробувати різні види грибних супів. Делікатеси вважають королівськими стравами, так як вони відрізняються ніжністю, ароматом і цікавим поєднанням інгредієнтів.

Суп с вешенками и курицей - пошаговый рецепт с фото

Завдяки нашому покрокового рецептом з фото, ви переконаєтеся, що дивовижний грибний суп можна приготувати у себе вдома як в звичайній каструлі, так і в сучасній мультиварці.

Смачне гаряче страву варять із свіжих глив на курячому бульйоні. Для додання супу ситності рекомендується додати вермішель або домашню локшину. Про те, як зробити останню, можна дізнатися, подивившись відео на нашому сайті.

Рецепт супу з глив з куркою

Порада: зробити суп більш дієтичним допоможе білий рис. Він здатний замінити локшину або вермішель. Рисовий сирний супчик підійде для людей, які слідкують за правильним харчуванням і фігурою. Крім того, легкість або наваристого першого страви можна регулювати з допомогою обраного м’яса. Найбільш дієтичної частиною курки вважається грудка, більш жирними складовими – стегна, крильця і шия. В залежності від того, який ви хочете бульйон, вибирайте частини птиці жирніше чи легше. У цьому рецепті буде використано куряче філе.

Інгредієнти

  • курка 400 г
  • свіжі печериці 200 г
  • картопля 4 шт.
  • домашня локшина 50 г
  • плавлений сир 100 г
  • вода 2.5 л
  • ріпчаста цибуля 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • петрушка свіжа або заморожена 1 пучок
  • суміш прованських трав або приправа для супу за бажанням
  • лавровий лист 2 шт.
  • сіль за смаком
  • соняшникова олія 2 ст. л.
  • вершкове масло 25 г

На порцію

Калорії: 28.2 ккал

Білки: 4.9 р

Жири: 0.9 м

Вуглеводи: 1.7 м

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Суп с вешенками и курицей - пошаговый рецепт с фото

    М’ясо птиці обов’язково перед приготуванням потрібно вимити. Нарізати тонкою соломкою або кубиками невеликого розміру. Покласти курку на дно глибокої каструлі. Залити очищеною водою. Додати кілька листочків лаврушки. Злегка посолити. Поставити на великий вогонь. Час від часу знімати «шумок» з поверхні води. Довести до кипіння. Зробити газ тихіше. Варити 10-15 хвилин.

  • Суп с вешенками и курицей - пошаговый рецепт с фото

    В цей час картопля очистити від шкірки. Нарізати середніми шматочками.

  • Суп с вешенками и курицей - пошаговый рецепт с фото

    З лука зняти лушпиння. Подрібнити півкільцями або кубиками.

  • Суп с вешенками и курицей - пошаговый рецепт с фото

    Морква вимити від бруду і землі. Очистити хвостики. Натерти соломкою, використовуючи звичайну тертку або блендер зі спеціальною насадкою для корейських страв.

  • Суп с вешенками и курицей - пошаговый рецепт с фото

    Гриби ретельно промити. Нарізати на свій розсуд. Дрібні можна залишити цілими.

  • Суп с вешенками и курицей - пошаговый рецепт с фото

    Окрему сковороду поставити на сильний вогонь. Влити рослинне масло, додати шматочок вершкового. Розжарити. Ви зрозумієте, що сковорода розігріта в той час, коли вершкове масло перетвориться в характерну юшку. Всипати цибулю. Обсмажити до приємного золотистого кольору. Після додати моркву. Тушкувати 5 хвилин. Покласти гливи. Продовжувати готувати таку ж кількість часу. Загасити вогонь. Залишити на плиті. Зажарка знадобиться нам пізніше.

  • Суп с вешенками и курицей - пошаговый рецепт с фото

    У киплячий бульйон кинути картоплю. Варити 5 хвилин на середньому вогні.

  • Суп с вешенками и курицей - пошаговый рецепт с фото

    Слідом відправити грибну і овочеву засмажку. Гарненько перешкодити і почекати 5-7 хвилин, не збавляючи газ.

  • Суп с вешенками и курицей - пошаговый рецепт с фото

    Після цього покласти локшину. З цим інгредієнтом продовжувати кип’ятити 3 хвилини.

  • Суп с вешенками и курицей - пошаговый рецепт с фото

    В останню чергу потрібно додати плавлений сир. Його попередньо необхідно натерти на дрібній тертці або нарізати за допомогою ножа маленькими брусочками.

  • Суп с вешенками и курицей - пошаговый рецепт с фото

    Коли сир розплавиться в бульйоні, нашаткувати зелень і всипати в суп. Спробувати на сіль і спеції, якщо чогось не вистачає, додати.

  • Суп с вешенками и курицей - пошаговый рецепт с фото

    Вимкнути вогонь. Залишити нудитися перша страва на 20 хвилин.

  • Суп с вешенками и курицей - пошаговый рецепт с фото

    Розлити по глибоких тарілках. Подавати зі свіжим хлібом, домашньої ікрою або ароматною аджикою.

Порада: при купівлі плавленого сиру зверніть увагу на термін придатності. Крім того, при виборі глив потрібно ретельно переглянути кожен гриб. Вони не повинні бути потемнілими або надмірно пухкими. Пружна ніжка і хороша щільна капелюшок говорить про те, що перед вами якісний продукт.

Цікаво, що гливи за складом дуже близькі до м’ясних продуктів. Вони містять необхідні для людини амінокислоти і білок. Завдяки цьому суп можна зварити і без м’яса, на грибному бульйоні. Перша страва вийде не менш ароматним і ситним.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: