Вершковий суп з грибами – найсмачніший рецепт з креветками

Існує безліч варіацій грибного супу: легкий на овочевому відварі, ситний на основі м’ясного бульйону, густий і неймовірно поживний суп-пюре (крем). Але також популярні вершкові з додаванням масла або плавлених сирків для ніжної консистенції страви, саме таке ви навчитеся правильно готувати за допомогою нашої статті, а покрокові інструкції з фото допоможуть у цьому.

Сливочный суп с грибами - самый вкусный рецепт с креветками

Порада: для приготування таких супів використовують найрізноманітніші види грибів. Особливо ароматними виходять вони з лісовими, але цілком підійдуть і куповані, наприклад, шампіньйони: з ними страва буде не менш смачним.

Інгредієнти

  • вода 1 л
  • гриби 200 г
  • картопля 200 г
  • морква 100 г
  • цибуля ріпчаста 50 г
  • плавлений сирок (вершковий або грибний) 100 г
  • молоко (або вершки) 100 мл
  • рослинна олія для смаження 50 мл
  • кріп 50 г
  • чорний мелений перець за смаком
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 59 ккал

Білки: 2.3 г

Жири: 4.1 р

Вуглеводи: 3.1 р

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • Сливочный суп с грибами - самый вкусный рецепт с креветками

    Інгредієнтом, який вимагає більше часу, є гриби, тому ними ми займемося в першу чергу. Краще вибрати свіжі або сушені — так виходить найбільш насичений і ароматний навар, а от використовувати заморожені або мариновані слід тільки в крайньому випадку, адже смакові якості вони дадуть зовсім інші. Якщо ви віддасте перевагу свіжим, слід ретельно відібрати тільки неушкоджені плоди і промити їх від листя і піску. Сушені потрібно замочити заздалегідь, бажано на ніч, а заморожені попередньо розморозити. З маринованих необхідно злити рідину і промити.

  • Сливочный суп с грибами - самый вкусный рецепт с креветками

    Очищаємо від шкірки і споліскують проточною водою картоплю, моркву, ріпчасту цибулю і зелень.

  • Сливочный суп с грибами - самый вкусный рецепт с креветками

    Нарізаємо: гриби на пластинки або четвертинки, картоплю на невеликі шматочки, цибулька кубиками, моркву натираємо на середній тертці, а зелень дрібно шаткуємо.

  • Сливочный суп с грибами - самый вкусный рецепт с креветками

    Самим першим ставимо варитися картоплю, йому потрібно дати близько 7 хвилин після закипання.

  • Сливочный суп с грибами - самый вкусный рецепт с креветками

    Розігріваємо на сковороді рослинне масло і відправляємо в нього всі інгредієнти засмажки — моркву, цибулю та гриби. Обсмажуємо 3 хвилини, після кидаємо в суп і варимо ще 10 хв.

  • Сливочный суп с грибами - самый вкусный рецепт с креветками

    Додаємо сирок, попередньо тремо на тертці, щоб легше було плавити, і молоко або вершки. Ретельно перемішуємо і доводимо до кипіння.

  • Сливочный суп с грибами - самый вкусный рецепт с креветками

    Залишилося кинути подрібнену зелень і готово!

Суп з сирним присмаком перед подачею треба обов’язково настояти протягом 10-15 хвилин і тільки тоді розливати по тарілочках. Він не залишить вас байдужими і буде викликати бажання готувати страву частіше.

Порада: грибний суп зручно робити в мультиварці. А якщо ви віддаєте перевагу використовувати сушену заготівлю, значно скоротити час очікування допоможе скороварка.

Вершковий суп можна зробити більш незвичайним і святковим, використовуючи при його приготуванні різноманітні добавки — копченості, шинку та креветки. Зварити таку страву також легко, адже всього лише треба приготувати суп за основним рецептом і в самому кінці додати будь-який з цих інгредієнтів, а після дати настоятися мінімум 10-15 хвилин.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: