Пишні булочки з дріжджового тіста в духовці. Покрокові смачні рецепти

Хто не знає, що таке булочка, це маленьке солодке виріб. Вони бувають різних форм, але найчастіше розмір їх менше руки, з круглим верхом і плоским дном.

У різних регіонах виготовляють різні види булочок, яких кілька, наприклад: Здобні, в їх складі здоба, тобто, цукровий пісок, молоко, яйце і масло. Їх плюс — вони довго не черствіють. З начинкою — в якості якої може виступати крем, повидло, варення, горіхи і багато іншого. У випічки з начинкою є родичі, Ватрушки з сиром, круасани з листкового тіста, сайки з родзинками, пампушки политі часниковим соусом і подають їх до супу, і для хот-дога, гамбургери їх починають котлетою або сосискою.

Таки вироби не можна зберігати в холодильнику, тому що крохмаль починає кристалізуватися від холоду і починається процес засихання. А, ось заморожувати їх у заздалегідь упакованому вигляді можна, після розморожування вони не втратять свій смак.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

Сьогодні поділюся з Вами 8 способами приготування пишних булочок з дріжджового тіста в домашніх умовах, за допомогою духовки. А так само рекомендую почитати рецепти Профітролі з різною начинкою, дуже смачно!

Пишні булочки з дріжджового тіста в духовці з цукром

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

Інгредієнти:

  • Борошно — 400 гр.
  • Яйце — 1 шт.
  • Цукровий пісок — 2 ст. ложки
  • Сухі дріжджі — 1 ст. ложка
  • Рослинне масло — 1 ст. ложка
  • Сіль — 1 ч. ложка
  • Вершкове масло — 25 гр.
  • Молоко тепле — 240 мл

Спосіб приготування:

1. Руками або за допомогою хлібопічки замішуємо тісто. Для цього у відро апарату вливаємо тепле молоко, яйце, розтоплене вершкове масло, олію, додаємо цукровий пісок, сіль і просіяне борошно і останнім інгредієнтом додаємо дріжджі. Вибираємо функцію «Тісто» замішуємо і даємо настоятися 1 годину 30 хвилин.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

2. Викладаємо тісто на стіл, воно дуже м’яке і не липне до рук. Мнемо його, формуємо ковбаску і ділимо на 9 частин.

Порада: Якщо хочете, щоб булочки вийшли маленькими, то можна розділити на 12 або навіть 15 частин.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

3. Кожен шматок обминаємо і збираємо в кулю і злегка прищипываем, прокатуємо на столі і заготівля готова.

4. Укладаємо булки на деко застелений пекарської папером, закриваємо кухонним рушником і залишаємо для вистоювання на годину.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

5. До 1 жовтка додаємо 1 ложку води, перемішуємо для однорідності, ця суміш знадобиться нам для того, щоб змастити випічку. Після години, змащуємо заготівлю і відправляємо в духовку на 20 хвилин при температурі 190 градусів.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

Булочки вийшли ніжними та смачними. Приємного апетиту.

Пишні і швидкі булочки з дріжджового тіста з начинкою

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

Інгредієнти:

  • Свіжі дріжджі — 20 гр. (або сухі 7 гр.)
  • Цукровий пісок — 1 ч. ложка
  • Тепла вода — 50 мл
  • Тепле молоко — 250 гр.
  • Сіль — 1/4 ч. ложки
  • Рослинне масло — 60 гр.
  • Яйце — 2 шт. (один жовток залишаємо для змащування)
  • Борошно — 650 гр.
  • Варена згущене молоко 0 1 банку

Спосіб приготування:

1. Дріжджі поміщаємо в кухоль, всипаємо до них цукровий пісок і заливаємо теплою водою, добре розмішуємо. Накриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

2. У глибоку ємність вливаємо молоко, розтоплене масло, додаємо сіль, цукор, розбиваємо яйця ( від одного залишаємо жовток для змащування). Збиваємо з допомогою віника або міксера. Поступово додаємо просіяне борошно і дріжджі.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

3. Місимо тісто у ємності, потім перекладаємо на стіл, посипаний борошном, і доводимо протягом 5-6 хвилин до гладкого стану. Кладемо назад, трохи змащуємо маслом, накриваємо плівкою і прибираємо в тепле місце.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

4. Через годину робочу поверхню змащуємо олією, викладаємо тісто і поділяємо його на кілька частин, формуючи кульки.

5. Розкачуємо з допомогою рук і кожен кладемо по 1 ч. ложки вареного згущеного молока. Загортаємо в трубочку.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

6. Кладемо на пергамент, яким застелити деко і залишаємо на расстойку 30 хвилин. Потім змащуємо яєчним жовтком і ставимо випікатися на 30-35 хвилин при 180 градусах.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

Готові булочки накриваємо рушником. Випічка вийшла повітряної і дуже смачною. Приємного апетиту.

Смачні булочки з дріжджового тіста з варенням

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

Інгредієнти:

  • Молоко — 200 гр.
  • Вершкове масло — 100 гр.
  • Яйце — 1 шт.
  • Цукровий пісок — 100 гр.
  • Ванільний цукор — 10 гр.
  • Сіль — 5 гр.
  • Дріжджі — 10 гр.
  • Борошно — 400 гр.

Спосіб приготування:

1. Молоко, вершкове масло, цукровий пісок, ванільний цукор, дріжджі і яйце змішуємо в одній тарі.

2. Акуратно додаємо заздалегідь просіяне борошно, вимішуємо тісто, накриваємо, залишаємо в теплому місці на годину.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

3. Викладаємо тісто на стіл, поділяємо його на частини, з кожної робимо кулі. Накриваємо харчовою плівкою.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

4. Розкачуємо до потрібного діаметру, обрізаємо зайві краю і зверху кладемо варення. Загортаємо і проробляємо з іншими теж саме. Накриваємо плівкою, даємо час настоятися.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

5. Змащуємо жовтком і відправляємо в духовку на 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

Зверху за бажанням присипаємо ванільним цукром і подаємо до столу. Приємного апетиту.

Часникові булочки з дріжджового тіста

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

Інгредієнти:

  • Борошно — 400 гр.
  • Цукровий пісок — 25 гр.
  • Сіль — 0,5 ч. ложки
  • Молоко — 250 гр.
  • Дріжджі сухі — 7 гр.
  • М’яке вершкове масло — 50 гр.
  • Начинка
  • М’яке вершкове масло — 70 г.
  • Часник — 6 зубчиків
  • Свіжий кріп — за смаком
  • Яєчний жовток — 1 шт.
  • Молоко — 1 ст. ложка

Спосіб приготування:

1. У тепле молоко додаємо дріжджі і цукор, все ретельно перемішуємо. Потім від загальної маси додаємо 2 ст. ложки борошна і знову розмішуєм. Отриману масу залишаємо в теплому місці на 15 хвилин.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

2. Через 15 хвилин утворилася пінна шапочка, на цьому етапі додаємо сіль і акуратно за допомогою віника заважаємо. Порціями всипаємо борошно. Збираємо тісто в грудку і додаємо до нього м’яке вершкове масло. І добре його вмішуємо в тісто.

3. Перекладаємо масу на стіл і замішуємо, періодично підсипаючи борошно. З початку тісто дуже липке , але з часом збереться в красивий грудочку. Перекладаємо його в чисту ємність, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на годину.

Порада: Сильно багато борошна всипати не потрібно, тому що тісто вийде забитим.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

4. Дістаємо тісто, ділимо на 10 різних частин, кожен шматок підкочуємо, формуємо кульку і кладемо деко застелений пергаментом і трохи приплюснем шматочки. накриваємо чистим сухим рушником.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

5. Тим часом приготуємо начинку для булочок. Часник і кріп тонко кришимо і змішуємо з м’яким вершковим маслом. Для зручності перекладаємо в одноразовий кондитерський мішок.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

6. Булочки збільшилися в обсязі і змащуємо їх взболтанным яєчним жовтком з молоком. Робимо надріз в булочці, тільки не до кінця і у кожен розріз видавлюємо начинку.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

7. Відправляємо в розігріту духовку при температурі 180 градусів, приблизно на 15 хвилин.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

Орієнтуйтеся по своїй духовці, адже у всіх вона пече по різному. Приємного апетиту.

Булочки з корицею

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

Інгредієнти:

  • Борошно — 650 гр.
  • Тепле молоко — 500 мл
  • Сіль — 1 ч. ложка
  • Соняшникова олія — 50 мл
  • Сухі дріжджі — 10 гр.
  • Цукровий пісок — 4 ст. ложки
  • Ванілін — за смаком
  • Для начинки
  • Цукровий пісок — 150 гр.
  • Вершкове масло — 70 г.
  • Кориця — 40 гр.

Спосіб приготування:

1. Готуємо тісто. У тепле молоко додаємо дріжджі, пару ложок цукру і пару ложок борошна, перемішуємо і залишаємо хвилин на 10.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

2. У чашу блендера всипаємо борошно, цукор, ванілін, сіль, перемішуємо і вводь молоко з дріжджами. Як тільки суміш стане рівномірною, вливаємо олію. Добре вимішуємо і залишаємо на годину в теплому місці.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

3. Корицю і цукор змішуємо. Наливаємо на стіл трохи соняшникової олії, змащуємо руки, ділимо тісто на дві половини, розтягуємо на два прямокутника. Змащуємо тісто теплим вершковим маслом. І посипаємо кориці з цукром.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

4. Скручуємо в рулет, викладаємо на деко і розрізаємо рулет. Накриємо і дамо настоятися. Відправляємо в розігріту духовку на 15-20 хвилин при 180 градусах.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

За бажанням посипаємо цукровою пудрою і чекаємо поки охолонуть. Приємного апетиту.

Смачні булочки з сиром

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

Інгредієнти:

  • Борошно — 400 гр.
  • Вода — 1 стакан
  • Цукор — 1 ч. ложка
  • Сіль — 1 ч. ложка
  • Дріжджі сухі — 1,5 ч. ложки
  • Рослинна олія -5 ст. ложок
  • Яйце — 1 шт.
  • Сир твердий — 150 гр.
  • Масло вершкове — 70 гр.
  • Зелень петрушки
  • Часник — 2 зубчики
  • Сіль, чорний перець — за смаком

Спосіб приготування:

1. У склянку теплої води додаємо дріжджі, сіль, цукровий пісок і вливаємо олію, розбиваємо 1 яйце, перемішуємо. Чекаємо поки дріжджі настоятися.

2. Всипаємо просіяне борошно, замішуємо тісто. І прибираємо в тепле місце на годину.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

3. Викладаємо тісто і розгортаємо його в пласт товщиною 1 див Начинку сиру та часнику натираємо на тертці, а петрушку дрібно рубаємо. Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці, до нього додаємо часник і змащуємо тісто.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

4. Викладаємо сир, солимо, перчимо, зверху засипаємо петрушкою. Загортаємо в рулет і розрізаємо на шматки 3-4 див.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

5. Кладемо на деко, змащуємо вершковим маслом і випікаємо 20-25 хвилин при температурі 20 градусів.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

В кінці приготування можна посипати сиром. Приємного апетиту.

Булочки з дріжджового тіста з родзинками

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

Інгредієнти:

  • Молоко — 600 мл
  • Цукровий пісок — 100 гр.
  • Яйце — 2 шт.
  • Сіль — щіпка
  • Дріжджі — 10 гр.
  • Борошно — 800 гр.
  • Рослинне масло — 100 гр.
  • Родзинки — 100 гр.

Спосіб приготування:

1. Вливаємо з глибоку тару молоко, висипаємо дріжджі, цукровий пісок, розмішуємо, накриваємо кришкою прибираємо на 30 хвилин.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

2. В отриману масу розбиваємо яйця, додаємо сіль, просіваємо борошно, перемішуємо і змащуємо олією. Замішуємо до м’якого стану і залишаємо на 2 години.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

3. Після чого робимо кулі і розгортаємо їх. Змащуємо маслом і викладаємо родзинки.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

4. Звертаємо в рулет, розрізаємо його навпіл не до кінця, робимо косичку і згортаємо.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

5. Змащуємо яєчним жовтком, ставимо в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо до готовності.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

А якщо ви заготовите тісто з вечора, то зможете вранці порадувати смачним сніданком, своїх коханих.

Булочки з готового тіста з сиром

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

Інгредієнти:

  • Тісто листкове прісне — 500 гр.
  • Сир — 400 гр.
  • Цукровий пісок — 0,5 склянки
  • Яйце — 1 шт.
  • Сіль — щіпка
  • Рослинне масло — 1 ст. ложка

Спосіб приготування:

1. Викладаємо сир в миску, розбиваємо яйце, додаємо пів склянки цукру, кладемо 1 ст. ложку сметани. Перемішуємо все до однорідної маси.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

2. Присипаємо стіл борошном, готове тісто розгортаємо і трохи розкачуємо. Викладаємо рівномірне сир, роблячи відступи від краю. Скручуємо в рулет, добре защипляем. Залишаємо хвилин на 5 настоятися.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

3. Розігріваємо духовку на 180 градусах. Розрізаємо рулет на частини і викладаємо на деко застелений пергаментом.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

4. Відправляємо в духовку на 20-25 хвилин, перед цим трошки посипаємо цукровим піском. По закінченню часу виймаємо.

Пышные булочки из дрожжевого теста в духовке. Пошаговые вкусные рецепты 

У нас виходять рум’яні, красиві плюшки. Коли вони охолонуть, викладаємо на деко і тішимо своїх близьких. Приємного апетиту.

загрузка...
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: