Горбуша солона в домашніх умовах — дуже смачна як сьомга

І ось напередодні свят, ми волею-неволею замислюємося про те, що будемо ставити на стіл. Звичайно ж без салатів не обійтися, але є ще й інші страви. Тільки от як бути з рибою? Сьомга дорога і не кожному по кишені хоч в сирому, хоч в солоному вигляді. Так і впевнений, що вона буде смачною.

Згадав зовсім недавно, що мама моя солить таку чудову горбушу, що її не відрізниш від сьомги! Як ви вже зрозуміли, що сьогодні ми будемо саме про це вести мову. Сьогодні це сама доступна риба, яку можна придбати на ринку. Звичайно краще готувати її самим. Так як нещодавно полінувався і купив готову. Дуже довго потім плювався! Вона не тільки дуже солона, так ще вся розвалювалася, що різати красиво таку неможливо!

Горбуша солёная в домашних условиях — очень вкусная как семга

Простіше вибрати красиву і свіжу. А потім вибрати будь посол, який я вам запропоную. А уявіть, що у рибині ще попадеться ікра, ось це сюрприз! За невеликі гроші у вас буде чудовий делікатес! Тому вирушаємо на ринок за горбушею. Відтає її і починаємо готувати!

Горбуша солона під сьомгу — дуже смачний рецепт в розсолі

Посолити за цим способом дуже просто. На це йде зовсім небагато часу. Адже ми не чистимо його від кісток і шкірки. Якщо ви приготуєте її сьогодні, то вже завтра зможете не тільки пробувати, але і з’їсти її всю. Хоча сумніваюся, що ви подужаєте цілу рибину за раз. Тільки якщо вам при цьому не будуть допомагати гості!

Горбуша солёная в домашних условиях — очень вкусная как семга

Інгредієнти:

  • Горбуша – 1 шт.;
  • Лавровий лист – 2 шт.;
  • Перець чорний горошком – 10 шт.;
  • Духмяний перець – 4 шт.;
  • Сіль – 4 ст. л.;
  • Цукор – 4 ст. л.

Приготування:

1. Приготуємо розсіл. Для цього складаємо в каструлю перець, лавровий лист, сіль і цукор. Заливаємо водою і ставимо на вогонь. Кип’ятимо пару хвилин. Потім охолоджуємо до кімнатної температури.

Якщо розсіл буде гарячим, то риба просто зваритися, а не засолится!

Горбуша солёная в домашних условиях — очень вкусная как семга

2. Спочатку розморозимо рибу. Краще це робити природним способом, просто поклавши в холодильник. Але зазвичай часу в обріз тому залишаємо на столі при кімнатній температурі. Потім зчищають луску. Споліскуємо під холодною проточною водою. Видаляємо голову і хвіст, з них можна потім зварити юшку. Розрізаємо черевце і прибираємо нутрощі. Також вичистити всю кров біля хребта.

Горбуша солёная в домашних условиях — очень вкусная как семга

3. Розрізаємо тушу на порційні шматочки. Ширина може бути будь-яка від 1 до 2 див. Складаємо в чисту банку.

Горбуша солёная в домашних условиях — очень вкусная как семга

4. Заливаємо холодним тузлуком і закриваємо кришкою. Гарненько трясемо ємність і прибираємо в холодильник на добу.

По закінченні часу, якщо вам підходить солоність риби, то дістаньте її з розсолу. Якщо ж хочете солоніша, то нехай ще плаває у воді.

Горбуша солёная в домашних условиях — очень вкусная как семга

24 години пройшли, обов’язково пробуємо. Можете її поїсти з картоплею або приготувавши бутерброд.

Як посолити горбушу під сьомгу в домашніх умовах?

Пропоную спробувати ще один спосіб. Він займе трохи більше часу, так як рибу будемо чистити. Зате ніхто не відрізнить вашу рибку від сьомги. Адже вона виходить один в один. Просто смакота, м-м-м! така відлітає моментально. Її можна подати як на святковий стіл, так і просто на сніданок на бутерброді.

Горбуша солёная в домашних условиях — очень вкусная как семга

Інгредієнти:

  • Горбуша – 1 шт.;
  • Сіль – 2 ст. л.;
  • Цукор – 1 ст. л.;
  • Рослинне масло – 100 мл

Приготування:

1. Для початку почистимо рибу. Гарненько соскабливаем ножем луску. Потім розрізаємо черевце і прибираємо нутрощі. Також видаляємо голову і хвіст. Розділимо її навпіл по всій довжині. Нам необхідно відокремити філе від кісток. Шкірку залишаємо.

Щоб горбушу легко обробляти, то розморожуйте її не до кінця. Тоді справлятися з нею буде набагато легше.

Горбуша солёная в домашних условиях — очень вкусная как семга

2. Тепер наведемо суху суміш. У невеликій чашці змішуємо сіль і цукор.

3. Розстеліть на столі або деку харчову плівку і на неї викладаємо наше філе. Обсипаємо половинки з обох боків сумішшю. Можна навіть втерти руками, але не сильно.

Горбуша солёная в домашних условиях — очень вкусная как семга

4. Укладаємо частини один на одного і загортаємо поліетиленом. Залишаємо солитись при кімнатній температурі на 24 години. Але через 12 годин необхідно перевернути кульок на іншу сторону.

Горбуша солёная в домашних условиях — очень вкусная как семга

5. По закінченні часу розгортаємо і нарізаємо філе на шматочки. При цьому намагаємося відокремити від шкірки. Складаємо в контейнер, дно якого змащене рослинним маслом. Коли всі изрежете і складіть, то обов’язково залийте рибу залишилися олією.

Складайте шматочки спинкою вгору, тоді брати їх буде зручніше.

Горбуша солёная в домашних условиях — очень вкусная как семга

Приберемо контейнер в холодильник на кілька годин настоятися, а потім можна їсти.

Пропоную ще подивитися відео, в якому автор солить горбушу також сухим засолом. Тільки там трохи інша послідовність дій. Я так робити не пробував, але обов’язково проделаю це з наступною рибиною, яку куплю. Може ви вже робили чи завжди користуєтеся саме цим рецептом? Поділіться з нами вашими результатами і думкою в коментарях нижче. Ми будемо тільки раді.

Ось такі прості рецепти ви тепер дізналися. Сподіваюся вам вони сподобалися і ви вирішили посолити горбушу по одному з них. А може відразу по всьому? Можете влаштувати дегустацію і запитати у своїх рідних кому який сподобався. Так ви знайдете ідеальний для себе варіант. А я сьогодні з вами прощаюся, до швидких зустрічей!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: