Оселедець пряного посолу — дуже смачні рецепти в домашніх умовах

Яку ви більше віддаєте перевагу рибу, домашнього посолу чи з магазину? Кому це питання не задавай, всі будуть схиляться до самостійної засолюванні. А знаєте чому? Відповідь очевидна, в магазині оселедець може лежати довго в розсолі, що не є добре, так як буде сильно солоної. А ще, ви ж не знаєте як був зроблений вибір, може вона не першої свіжості, тоді і смаку зовсім не буде. Ось тому краще солити рибку будинку своїми перевіреними рецептами. Вона буде набагато смачніше і ароматні. Не бійтеся втратити багато часу, повірте це того варто.

У минулих статтях вже були описані рецепти оселедця малосольною, також розглядали сухим способом та в розсолі цілком. Сьогодні ж хочу поділитися з вами рецептами пряного засолу. Сподіваюся ви їх оціните і збережіть в свою кулінарну книгу. Ясна річ, що у кожної гарної господині є свій спосіб, але все таки спробуйте і ці варіанти. Раптом який-небудь, нехай доведеться по душі.

Оселедець пряного посолу — дуже смачні рецепти в домашніх умовах

Так що вибір повністю за вами. Адже, що не кажи, а оселедець сама смачна закуска на святковому столі. І ми з вами сьогодні приготуємо її з використанням пряних трав. Вони додадуть не тільки аромат, але і відмінний смак. Ну що ж приступимо до першого способу.

Найголовніше запам’ятайте: перед будь-яким засолом, завжди прибирайте зябра, інакше вони не дадуть потрібну для нас гіркоту. А це в розсолі не бажано.

Пряний посол оселедця в домашніх умовах

Для того, щоб почати готувати таким способом, потрібно правильно вибрати рибу в магазині. Вона повинна бути свіжа і не піддана багаторазовому заморожуванні. При покупці зверніть увагу на очі, вони не повинні бути каламутними. Зябра у свіжої оселедця яскраво червоного кольору. Луска не рвана і без плям. Ще свіжість визначають натисканням пальця, тобто м’ясо повинно бути пружне і щільне, а вмятен не залишатися. Адже свіжо виловлена риба швидко відновлює форму, якщо вона не піддавалася заморожуванню.

Оселедець пряного посолу — дуже смачні рецепти в домашніх умовах

Нам буде потрібно:

  • Оселедець – 2 шт.;
  • Кмин – кілька зерен;
  • Лавровий лист – 3-4 шт.;
  • Коріандр – 0,5 ч. л.;
  • Цукор – 1 ст. л.;
  • Сіль – 3 ст. л.;
  • Гвоздика – 5-6 шт.;
  • Перець горошком – 7-8 шт;
  • Вода – 1 літр.

1. У каструлю засипаємо все інгредієнти, крім оселедця.

Оселедець пряного посолу — дуже смачні рецепти в домашніх умовах

2. Заливаємо спеції водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо 2 хвилини.

Запам’ятайте, перш ніж заливати рибу розсолом, потрібно остудити до кімнатної температури. В іншому випадку оселедець просто зваритися.

3. Рибу очищаємо від зябер і нутрощів, складаємо в підходящу ємність, заливаємо остиглому розсолом.

Оселедець пряного посолу — дуже смачні рецепти в домашніх умовах

4. Накриваємо оселедець кришкою і прибираємо в холодильник. Через 3 дні пробуємо, якщо по вашому смаку мало просолились, то залишаємо ще на 2-3 дні.

Все готово, можна їсти і пригощати родичів і гостей. А тепер розглянемо наступний спосіб.

Оселедець пряного посолу за Гостом СРСР

Хочете спробувати рибку ще з часів СРСР, ах яка ж вона все-таки була смачна. Раніше якість продуктів було на вищому рівні і робилося на благо людей. Ні хто навіть не думав продавати зіпсований товар. Нині ж на прилавках він на кожному кроці. Тому давайте готувати оселедець, як в ті далекі часи, які не повернуться. Впевнений ваші родичі і знайомі оцінять цей спосіб гідно.

Оселедець пряного посолу — дуже смачні рецепти в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • Оселедець – 2 шт.;
  • Вода – 1 літр;
  • Сіль – 90 гр.;
  • Цукор – 20 гр.;
  • М’ята сушена – 0,3 гр.;
  • Чилі мелений – 0,5 ч. л.;
  • Лавровий лист – 3-4 шт.;
  • Горіх мускатний – 0,3 гр.;
  • Перець запашний – 8-10 шт;
  • Гвоздика – 5-6 шт.;
  • Коріандр – 1 ч. л.;
  • Кориця – 0,5 ч. л.

1. У радянський час робили оселедець двома способами. Один з обпатраною риби, інший немає. Але найголовніше завжди віддалялися зяброві пластини, якщо їх не прибрати, вони додадуть гіркоту розсолу. А це призведе до того, що риба буде зіпсована. Тому краще давайте не будемо випробовувати долю і всі нутрощі приберемо.

Оселедець пряного посолу — дуже смачні рецепти в домашніх умовах

2. Готуємо всі приправи. Духмяний перець, гвоздику і коріандр за допомогою ступки злегка дробимо. Сильно не потрібно, просто не багато поламати, так сказати зняти верхню оболонку. Мускатний горіх можна перетерти на тертці, а ось м’яту і лаврушку поламаємо на дрібні шматочки руками. Корицю і чилі залишаємо як є.

3. Беремо по столовій ложці цукру, солі і змішуємо з підготовленими спеціями. Інша сіль піде в розсіл.

4. Починаємо обмазку оселедця приправами. Робимо це з усіх сторін. Ставимо на 40 хвилин просочитися прянощами.

5. Далі залишилася сіль розчиняємо у воді.

6. Після того, як риба настоялася в пряної сухої суміші, заливаємо нашим підготовленим розсолом.

7. Прибираємо на три доби в холодильник. Але тільки не забувайте перевертати час від часу.

Більше покладеного часу оселедець перетримувати не потрібно, так як вона буде солоною.

Зовсім не давно, в інтернеті знайшов цікаве відео. Теж можна подивитись і приготувати.

Ось таку оселедчик можна подавати, як з картопелькою, так і для приготування салатів. А зараз переходимо до останнього третього варіанту. Він для тих кому потрібно швидше, ніж зазвичай, вже так сказати завтра.

Оселедець пряного посолу — швидкий рецепт шматочками

Ось він спосіб, за яким гості підуть від вас задоволеними. Адже погодьтеся, без такої смакоти не обходиться жоден Новий рік або свято. Думаю вона завжди повинна бути присутніми на столі, в будь-якому варіанті. Навіть знаменитий салат оселедець під шубою не обходиться без неї. Що ж говорити про смачні бутерброди? Ось тому давайте спробуємо приготувати рибу шматочками, для бутербродів вона підійде як не можна краще.

Оселедець пряного посолу — дуже смачні рецепти в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • Оселедець – 2 шт.;
  • Вода – 1 літр;
  • Запашний перець горошком – 8-10 шт.;
  • Перець чорний горошком – 1 щіпка;
  • Сіль – 4 ст. л.;
  • Цукор – 2 ст. л.;

1. В одній з моїх статей вже було написано, як оселедець обробити на філе. Там все дуже детально описано, а головне швидко виходить, що вам сподобається. Тому повторюватися не буду, можете подивитися. Так ось розбираємо і складаємо в посуд, де будемо солити.

Оселедець пряного посолу — дуже смачні рецепти в домашніх умовах

2. Воду доводимо до кипіння, закидаємо туди перець запашний і чорний, сіль, цукор. Кип’ятимо пару хвилин. І охолоджуємо до кімнатної температури.

Оселедець пряного посолу — дуже смачні рецепти в домашніх умовах

3. Заливаємо нашим тузлуком філе. Зверху потрібно покласти гніт, щоб шматочки не спливали. Лишаємо в такому положенні на добу.

Оселедець пряного посолу — дуже смачні рецепти в домашніх умовах

4. Після пройденого часу дістаємо філе і вживаємо її за потрібною призначенням. Можна в салат або просто, як закуску, також з неї гарні бутерброди, вообщем дивіться самі.

Ну ось друзі такі чудові способи пряної оселедця ви сьогодні дізналися. Погодьтеся вони вийшли на багато смачніше, ніж магазинні. А головне впевнений, що рибка не буде пересоленим, тому що ви самі будете контролювати скільки її потримати в розсолі. Вибір же оселедця проведений на багато краще, а це дає гарантію, що вона буде без душка.

І ось вам порада від мене особисто, робіть рибку за кілька днів до свята, щоб потім нікуди не поспішати.

Все, пригощайте своїх друзів і близьких. Упевнений, буде дуже смачно.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: