Скумбрія солона – Як засолити скумбрію в домашніх умовах дуже смачно?

Риба, яка має прекрасний смак – це скумбрія. З неї можна приготувати безліч різноманітних страв: закуску, салати і багато іншого.

Рибку люблять багато і знають, що саме скумбрія визнана найбільш корисною, адже вона має речовини: Омега-3, йод, фосфор, фтор, білок. Вчені стверджують, що щодня необхідно з’їдати 100 грамів цього продукту. Особливо треба їсти дітям, так як їх організм росте і повинен в достатній мірі отримувати вітаміни і мікроелементи.

Як Ви вже зрозуміли, в цій статті ми хочемо поділитися секретами приготування солоної скумбрії в домашніх умовах. А перейшовши по цьому посиланню дізнаєтеся Як приготувати її в коптильні гарячого копчення або Запекти у фользі в духовці.

Скумбрия соленая - Как засолить скумбрию в домашних условиях очень вкусно?

Як засолити скумбрію за 2 години

Скумбрия соленая - Как засолить скумбрию в домашних условиях очень вкусно?

Всього 2 години — і можна пробувати рибу з вареною картоплею і ділитися враженнями від рецепту.

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 2 шт.
  • Вода – 700 мл
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 4-5 шт.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Сіль – 3 ст. ложки

Спосіб приготування:

Приступаємо до приготування нашої смачної риби з того, що ми висипаємо в каструлю сіль. Потім кидаємо пару лаврових листочків. Можемо і три і чотири, на Ваш розсуд.

Скумбрия соленая - Как засолить скумбрию в домашних условиях очень вкусно?

Додаємо чотири-п’ять горошин перцю. Якщо є запашний перець, так само можна додати і його. Потім беремо цибулину, можна одну велику, надрізаємо її, щоб вона віддала більше аромату. Додаємо її в каструлю.

Скумбрия соленая - Как засолить скумбрию в домашних условиях очень вкусно?

Заливаємо наш майбутній маринад водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, і проварюємо десять хвилин.

Скумбрия соленая - Как засолить скумбрию в домашних условиях очень вкусно?

В цей час розбираємо скумбрію. Відрізаємо голову, плавники, хвости, вичищаємо нутрощі і добре промиваємо.

Скумбрия соленая - Как засолить скумбрию в домашних условиях очень вкусно?

Потім нарізаємо шматочками, приблизно за два див. звареного З маринаду виймає мук, лаврушку і складаємо в нього рибу. Потрібно щоб вона вся рівномірно просолились.

Скумбрия соленая - Как засолить скумбрию в домашних условиях очень вкусно?

Накриваємо кришкою і прибираємо на дві години в холодильник. Через дві години спробуйте достатньо просолились, якщо ні, то ще на годину прибираємо. Коли рибка замаринувалась, витягуємо її з розсолу, щоб вона не пересолилась.

Скумбрия соленая - Как засолить скумбрию в домашних условиях очень вкусно?

В такому вигляді вона готова до вживання. Приємного апетиту!

Засолювання скумбрії в цибулинні

Скумбрия соленая - Как засолить скумбрию в домашних условиях очень вкусно?

Рибка в цибулинні виходить дуже красивою і апетитною.

Інгредієнти:

  • Вода – близько 1 л;
  • Скумбрія свіжа – 2 шт.;
  • Сіль – 1,5 ст. ложки;
  • Перець чорний подрібнений – за смаком;
  • Кріп сушений – за смаком;
  • Пісок-цукор дрібний – 2 ложки маленькі;
  • Перець горошком – 5 шт.;
  • Цибулини великі в лушпинні – 4 шт.;
  • Оцет столовий (5-6%) – велика ложка.

Спосіб приготування:

1. Для того щоб риба в лушпинні вийшло ідеально смачно, нам необхідно її обробити. Для цього дістаємо продукт і даємо повністю відтанути ( в тому разі якщо вона була заморожена), потім виймаємо серединку, відрізаємо хвіст, голову. Після всього ретельно промиваємо під проточною холодною води.

2. Для того щоб зробити маринад, в якому надалі буде солитись риба, нам необхідно почистити цибулю, а потім помістити його

лушпиння в каструлю. При цьому самі овочі викидати не варто. Їх можна використовувати для приготування різних страв

3. Після того як лушпиння від овоча опиниться в посуді, її слід звичайної залити водою, поставити на сильний вогонь. Вміст каструлі потрібно варити близько 1,5 години. При цьому деяка частини води повинна випаруватися.

4. Вода забарвилася з допомогою цибульного лушпиння. Тепер нам необхідно зняти з плити і процідити через друшляк або сито. Додаємо в розсіл, цукор, сіль, перець двох видів (подрібнений і у вигляді горошку), ну і так само кріп і оцет. Перемішати всі компоненти і дочекаємося повного остигання маринаду.

5. Повністю даний продукт в цибулинні повинна засолится протягом двох днів.

6. Рибу покласти в керамічний або скляний контейнер, а потім заливаємо її повністю розсолом, маринадом. Потрібно щоб продукт був повністю залитий, для того щоб з усіх боків замариновался.

7. Закриваємо кришкою і залишимо на 12 годин при кімнатній температурі. Кожні два-три години рибу рекомендується перевертати. Це необхідно для того, щоб продукт став однорідного золотистого відтінку і добре ввібрав в себе всі аромати розсолу.

8. Після того як скумбрія добре приготувалася, виймаємо її з контейнера і нарізаємо її шматочками завтовшки 3 сантиметри. Потім заправляємо рибу олією і додаємо до неї цибулю нарізану півкільцями. У такому вигляді, можна подавати до столу з відвареною картоплею. Приємного вам апетиту!

Рецепт в розсолі з чаєм

Скумбрия соленая - Как засолить скумбрию в домашних условиях очень вкусно?

Нам знадобиться:

  • Скумбрія — 2 шт.
  • Вода — 1 л.
  • Чай чорний — 3 ст. ложки
  • Сіль — 4 ст. ложки
  • Цукор — 3 ст. ложки.

Приготування:

1. Рибу розбираємо промиваємо, щоб прибрати зайву вологу промокнем серветкою.

2. Розрізаємо на шматочки.

3. У каструлі доводимо воду до кипіння, висипаємо чай, сахари сіль. Дамо прокипіти 5 хвилин і вимикаємо, остуджуємо.

4. У контейнер наливаємо отриманий маринад і викладаємо в нього рибу. Вона повністю повинна занурюватися в рідину, щоб рівномірно замаринуватися.

5. Закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на пару днів. Кожні 12 годин тушки перевертаємо для більш рівномірного просочення.

6. По закінченні часу скумбрію потрібно витягнути і дати стекти рідини, потім просто промаківающімі її серветками.

Змащуємо рослинному маслом і подаємо до столу.

Дуже смачна скумбрія з гірчицею

Скумбрия соленая - Как засолить скумбрию в домашних условиях очень вкусно?

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 2 шт.
  • Сіль — 2 ст. ложки
  • Вода – 1 літр
  • Гірчиця – 1 ст. ложки
  • Лавровий лист, перець горошок – за смаком.

Спосіб приготування:

1. Приготування солоної скумбрії не забере багато нашого часу. Почнемо приготування з розсолу (маринаду).

2. Ставимо на вогонь каструлю з холодною водою, додаємо сіль, доводимо до кипіння і залишаємо на середньому вогні хвилин 7 – 10. Після того як він приготується, даємо повністю охолонути.

3. Тим часом займемося рибою. Коли риба вже розморожена, відрізаємо у неї голову, хвіст, плавники. Розрізаємо по черевцю і відчищаємо її від нутрощів. Знімаємо чорну плівку всередині скумбрії.

4. Далі поріжте її на шматочки і покладіть в каструлю.

5. Залийте повністю остившім розсолом, додамо лавровыый лист і перець горошком. Потім, додамо ложку гірчиці додайте лавровий лист і перець горошком.

Додамо ложку гірчиці, ретельно перемішати і відправимо в холодильник на добу.

6. Коли рибка буде повністю просолена, можна подавати до столу. Зберігати в холодильники таку рибу можна тиждень.

Швидкий рецепт засолки риби за 30 хвилин

Скумбрия соленая - Как засолить скумбрию в домашних условиях очень вкусно?

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 2 шт
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – за смаком
  • Лимон – 1 шт.
  • Олія соняшникова – за смаком.

Спосіб приготування:

Розморожуємо рибу, промиваємо, відрізаємо хвіст і голову, розрізаємо живіт і витягуємо нутрощі. Робимо надріз біля плавця до хвоста, поділяємо рибу на дві частини, прибираємо кістки.

Скумбрия соленая - Как засолить скумбрию в домашних условиях очень вкусно?

Оброблену рибу засипаємо зверху сіллю. Вмочаємо в солі.

Скумбрия соленая - Как засолить скумбрию в домашних условиях очень вкусно?

Складаємо розрізану рибу разом і кладемо в лоток. І прибираємо в холодильник на пів години.

Скумбрия соленая - Как засолить скумбрию в домашних условиях очень вкусно?

Поки головний інгредієнт знаходиться в холодильнику, ми беремо цибулю нарізаємо півкільцями.

Скумбрия соленая - Как засолить скумбрию в домашних условиях очень вкусно?

Висипаємо в миску і заливаємо лимонним соком, перемішуємо цибулю з лимоном, щоб він пустив свій сік. За смаком додаємо перець і щедро заливаємо маслом.

Скумбрия соленая - Как засолить скумбрию в домашних условиях очень вкусно?

Через пів години дістаємо рибку, трохи споліскуємо. Прибираємо зайву вологу з допомогою серветки, а потім нарізаємо шматочками.

Скумбрия соленая - Как засолить скумбрию в домашних условиях очень вкусно?

Беремо блюдо викладаємо трохи нашого маринаду, а зверху викладаємо рибку.

Скумбрия соленая - Как засолить скумбрию в домашних условиях очень вкусно?

Для краси можна прикрасити зеленню.

Відео про те, як засолити скумбрію за 4 години до готовності

Приємного Вам апетиту!!!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: