Скумбрія запечена у фользі в духовці: 8 рецептів приготування від А до Я

У моїй родині завжди прийнято до святкового столу готувати різні рибні страви. Серед копченої і солоної риби, великою популярністю завжди користуються запечена в духовці. Я з великим задоволенням пробую готувати за новими рецептами, або щось доповнюю в старі. У підсумку, така страва на святковому столі завжди стає хітом.

Чесно сказати, перепробував не один десяток рецептів. Запікав як форель, сьомга, і навіть минтай. Але більшу перевагу, все одно віддам запеченої скумбрії. Тому що, вона дуже смачна. Її шматочки прям тануть у роті. Ну і звичайно ж готується вона досить швидко, так само, як і картопляна запіканка з фаршем в духовці. Я так само, як і багато, люблю по-справжньому смачну їжу, а проводити багато часу біля плити катастрофічно не вистачає часу. На щастя, з цими рецептами буде мінімум мороки.

Упевнений, що багато хто напевно пробували копчену скумбрію. А ось запечена у фользі в духовій печі, не так вже й поширена. Мої гості сильно дивуються, після того, коли дізнаються яку саме рибу вони скуштували. А от особливо радує те, що після вечері багато просять поділитися рецептом, таким як м’ясо по французьки.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Дуже смачний рецепт скумбрії запечена з картоплею в духовці

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Інгредієнти:

  • Скумбрія чищена — 1 шт
  • картопля — 5 шт
  • цибуля ріпчаста — 2-3 головки
  • спеції для риби — на смак
  • сік лимона — 2 столових ложки
  • зелень — за смаком
  • сіль і запашний чорний перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Заздалегідь очищену і промиту скумбрію натираємо приправою, лимонним соком і сіллю з перцем. Запікаємо як вам більше подобається, чи цілком поділяємо на кілька частин. Проробляємо на ній косі лінії, щоб м’ясо краще пропеклась.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо тонкими, рівномірними скибочками.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Цибулю чистимо і шаткуємо невеликими четвертинками.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Тепер викладаємо у підготовлену нами фольгу спочатку скибочки картоплі, нашатковану цибулю, а потім зверху кладемо цілу, або шматочки риби. Після чого всі солимо, перчимо і загортаємо фольгу так, щоб стик опинився зверху. Ви запитаєте «чому»? Та тому, що необхідно буде відкрити її під час готування.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Поміщаємо нашу рибку на деко в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин і щоб вона вийшла підрум’яненою, потрібно не забути хвилин за 10-15 до приготування, відкрити верх фольги.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Дістаємо готову страву з печі, посипаємо нарізаною зеленню і подаємо до столу.

Скумбрія запечена з овочами

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Інгредієнти:

  • Скумбрія свіжоморожена — 1 шт
  • велика картопля — 5 шт
  • міні-морква — 70 гр
  • кмин — 1/2 чайної. ложки
  • орегано — 1 / 2 ч. л
  • твердий сир — 100 р
  • майонез — 150 мл
  • рослинне масло — для смаження
  • спеції для риби — 2 ч. л
  • сіль і мелений перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Бульби картоплі миємо, чистимо й нарізаємо фігурними шматочками, або тоненькими круглишками з допомогою звичайного кухонного ножа.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Тепер беремо сковороду, наливаємо в неї дві столові ложки рослинної олії і ставимо на сильний вогонь. Після того, як вона достатньо нагріється спускаємо в неї картоплю і нашатковану міні моркву (можна нарізати звичайну) і обсмажуємо при цьому постійно помішуючи лопаткою, приблизно протягом 3-5 хвилин до появи легкої золотистої скоринки. Адже наша мета — не підсмажити овочі, а всього на всього позбавити його від сирого запаху.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Твердий сир натираємо на середній тертці.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Тепер скумбрію потрошимо, прибираємо всі нутрощі, промиваємо її проточною водою і протираємо паперовим рушником усередині тушки і зовні.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Беремо потрібний шматок харчової фольги і викладаємо на неї трохи обсмажені овочі і рівномірно розподіляємо лопаткою.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Зверху викладаємо скумбрію і посипаємо спеціями які ми підготували для риби, кмином, орегано, сіллю і перцем, не забуваємо обмазати тушку і всередині.

Після чого, щедро поливаємо майонезом.

І посипаємо так само, не шкодуючи, натертим сиром приблизно столову ложку, розміщуємо всередині риби.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Загортаємо скумбрію з овочами у фольгу і покласти її на деко в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин.

Після закінчення необхідного часу потрібно дістати рибу, відкрити фольгу і відправити її назад в духову піч на 20-25 хвилин, до готовності.

Описане вище дію необхідно для того, щоб страва на виході вийшло не блідим, а з апетитною рум’яною скоринкою.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Після приготування страви, не знімаємо його з фольги, таким чином вона підкреслює простоту нашого шедевру і його вишуканість.

Рецепт скумбрії запеченої в духовці з лимоном

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Інгредієнти:

  • Скумбрія — 3 шт
  • масло рослинне — 3 ст. ложки
  • темьян сушений — 0,5 ч. л
  • лимон — 3-5 зубчики
  • цукор — 1/2 ч. л
  • сіль — 1 ч. л

Спосіб приготування:

Рибу очищаємо від нутрощів, відокремлюємо від голови і промиваємо. Змащуємо її рослинним маслом і підсипаємо сіллю і цукром.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Так само всередину кожної тушки додаємо сушений темьян.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Далі готуємо фольгу, попередньо змащуємо її маслом, викладаємо на неї скумбрію, а на неї вже кладемо нарізані скибочки лимона.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Закріплюємо краї фольги таким чином, щоб вони не прилягали до рибку, інакше вона може прилипнути і страва вийде не красивим. Після того, як всі завернули, викладаємо заготовки у форму для запікання, на дно якої наливаємо трохи води.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Ставимо форму в розігріту до 200 градусів духовку на пів години, після закінчення часу, дістаємо і розгортаємо фольгу.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

І відправляємо назад в духовку на 12-15 хвилин, до появи на ній рум’янцю.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Скумбрія, запечена з лимоном в духовці, готова. Їжте на здоров’я!

Запечена скумбрія в духовці у фользі з картоплею

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Інгредієнти:

  • Скумбрія — 2 шт
  • картопля — 4 шт
  • ріпчаста цибуля — 1 шт
  • сік лимона — 2-3 столові ложки
  • приправа до риби — 1 чайна л
  • сіль, перець, зелень — за смаком

Спосіб приготування:

В очищену тушку риби видавлюємо з лимона сік, після чого додаємо приправу, солимо і перчимо за смаком.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Для кращої просочення робимо невеликі надрезики.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Далі нам потрібно помити, почистити і нарізати тоненькими круглишками картоплю, а цибулю півкільцями. Солимо, перчимо, додаємо нашатковану зелень і перемішуємо.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

На підготовлену фольгу викладаємо шар картоплі з цибулею, а поверх кладемо скумбрію.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Загортаємо рибу у фольгу і розташовуємо на деку. Поміщаємо в розігріту до 180 градусів духовку на годину.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

За 5-10 хвилин до готовності необхідно відкрити фольгу, нанести майонезу і продовжувати запікати. Так тушки риби набудуть більш апетитний смак і колір.

Блюдо готове, і тепер можете пригостити ним своїх рідних і близьких.

Скумбрія запечена з сиром покроковий рецепт з фото

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Інгредієнти:

  • Скумбрія — 2 шт
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • сир — 150 гр
  • майонез — 100 гр
  • сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту нам необхідно почистити рибу, відрізати голову, хвіст і плавники.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Далі чистимо і нарізаємо дрібно цибулю на дрібній тертці натираємо сир.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Тепер беремо для риби два підходящих шматочки фольги.

Вона повинна бути такого розміру, щоб з легкістю можна було загорнути і запечатати тушки.

Викладаємо на неї скумбрію, фаршируємо її цибулею, потім солимо, змащуємо для просочення майонезом і все це закриваємо натертим сиром і навколо обкладаємо нарізаною цибулею, як на фото.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Залишилося тільки загорнути конвертиком фольгу і помістити в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Блюдо готове, даємо йому трохи охолонути і подаємо до столу.

Як запекти скумбрію з помідорами та цибулею в духовці

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Інгредієнти:

  • Скумбрія — 1 шт
  • гриби білі — 100 гр
  • помідори — 2 шт
  • сир твердий — 120 гр
  • майонез — 70 гр
  • часник — 1 зубчик
  • лимон — 1/3 частина
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Чистимо та миємо рибу, відокремлюємо від кісток і поділяємо на дві поздовжні частини. Солимо і перчимо за смаком, збризкуємо лимонним соком.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Тепер видавлюємо в часточку часнику майонез, перемішуємо і змащуємо нею оброблену тушку скумбрії. Після чого залишаємо в такому вигляді маринуватися.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

А ми тим часом моєму грибочки і нарізаємо їх обручками. Цибулю шаткуємо невеликим кубиком. І злегка обсмажуємо разом, можна окремо.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Викладаємо рибку на фольгу і по черзі: зверху грибочки, цибулю, помідори і посипаємо тертим сиром.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Далі закриваємо фольгою, покласти на деко і ставимо в розігріту до 190 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Ось така апетитна запечена рибка у мене вийшла.

Скумбрія запечена з гірчичним соусом

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Інгредієнти:

  • Скумбрія — 2 шт
  • цибуля ріпчаста — 2 середні шт
  • соєвий соус — 3 ст. л
  • майонез — 2 чайної ложки
  • гірчиця — 2 ч. л
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Рибу чистимо, миємо й нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо в глибоку миску.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Очищений цибулю тонко шаткуємо півкільцями і з’єднуємо.

Для гірчичного соусу нам необхідно змішати соєвий соус із майонезом і гірчицею, все ретельно перемішати до однорідної консистенції.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Після чого переливаємо вийшов соус в миску з головними інгредієнтами і гарненько перемішуємо руками. Прибираємо настоятися на пів години в холодильник.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Далі беремо відповідну форму для запікання і перекладаємо в неї нарізану скумбрію з усім вмістом. Відправляємо в духовку розігріту до 180 градусів на 20-30 хвилин до готовності.

Скумбрия запеченная в фольге в духовке: 8 рецептов приготовления от А до Я

Після приготування страви подаємо її з улюбленим гарніром. Це може бути як пюре, так і рис.

Скумбрія запечена з рисом і овочами в духовці (відео)

На виході виходить дуже смачне і ситне блюдо для всієї родини — це риба, запечена з рисом в умовах вашого будинку. Для любителів морепродуктів, його необхідно обов’язково спробувати кожному.

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: