Розсольник з перловкою і солоними огірками — Класичні рецепти приготування

Практично всім відомо, що розсольник так само, як і солянка збірна м’ясна класична — традиційне блюдо російської кухні, найголовнішим його компонентному є — огірок і огірковий розсіл. Поява цього супу пов’язано ще з XV століттям. Тоді на Русі його називали кальей.

Дане блюдо можна приготувати, як з м’ясом, так і без нього. З інгредієнтів може бути використаний картопля, різні крупи від рису до перловки, овочі. Ну і, звичайно ж, найголовніше — солоні огірки і розсіл. Смак супу повинен бути слабокислим, слабосоленим і ніжним.

Сьогодні розповім і покажу Вам 6 простих, але дуже смачних і корисних способу приготування розсольнику з перловкою і солоними огірками за класичним рецептом.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами — Классические рецепты приготовления 

Розсольник з перловкою і солоними огірками за класичним рецептом в мультиварці

Рассольник с перловкой и солеными огурцами — Классические рецепты приготовления 

Інгредієнти:

  • М’ясо — 300 гр.
  • Огірок солоний — 3 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Перлова крупа — 100 гр.
  • Часник — 1 зубчик
  • Рослинне масло — для смаження
  • Сіль, перець — за смаком

Спосіб приготування:

1. У каструлю наливаємо трохи олії, включаємо режим «Смаження», тонко наріжемо очищений цибулю. Смажимо цибулю до золотистого кольору.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами — Классические рецепты приготовления 

2. Тим часом чистимо моркву і нарізаємо часник і овочі соломкою. Тепер додаємо їх до цибулі.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами — Классические рецепты приготовления 

3. У солоних огірків відрізаємо попки і тонко кришимо, відправляємо в каструлю, все ретельно перемішуємо.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами — Классические рецепты приготовления 

4. Настав час м’яса, нарізаємо кубиками приблизно 2 див. на 2, викладаємо до решти інгредієнтів і додаємо перловку.

5. Промиваємо, потім очищаємо картоплю, ріжемо часточками і додаємо воду приблизно 1 літр, добре перемішуємо. Додаємо сіль, перець за смаком, закриваємо кришку, ставимо режим суп на 1 годину.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами — Классические рецепты приготовления 

Час супу пройшло, відкриваємо і дивимося, що ж у нас вийшло, додаємо рубаною зелені і насолоджуємося вкуснячим супчиком. Приємного апетиту.

Розсольник з перловкою, солоними огірками і куркою

Рассольник с перловкой и солеными огурцами — Классические рецепты приготовления 

Інгредієнти:

  • Картопля — 4 шт.
  • Перлова крупа — 0,5 склянки
  • Морква — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Огірок маринований — 2 шт.
  • Розсіл огірковий — 1 стакан
  • Масло рослинне — 3 ст. ложки
  • Томатна паста — 3 ст. ложки
  • Сіль — за смаком
  • Лавровий лист
  • Бульйон курячий +м’ясо — 3,5 л.

Спосіб приготування:

1. Ставимо варитися курячий бульйон. Перловку промиваємо два рази холодною водою, викладаємо в каструлю, заливаємо двома склянками води, ставимо на плиту, після закипання зменшуємо нагрівання і варимо протягом 20 хвилин.

Порада: Щоб суп був не сильно каламутним, необхідно відварити крупу окремо від решти інгредієнтів.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами — Классические рецепты приготовления 

2. Зливаємо огірковий розсіл, а огірки ріжемо квадратиками. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно кришимо.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами — Классические рецепты приготовления 

3. Морква промиваємо, чистимо і натираємо звичним для нас способом на крупній тертці. Картопля середнього розміру так само кришимо кубиком.

Порада: Поки картопля чекає своєї черги і не потемнів, ми заливаємо його холодною водою.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами — Классические рецепты приготовления 

4. До м’яса викладаємо картоплю і відварений до напівготовності крупу. У сковороді на рослинному маслі обсмажуємо лук, потім до нього додаємо моркву і половину підготовлених огірків, кладемо 3 столових ложки томатної пасти і трохи обсмажуємо.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами — Классические рецепты приготовления 

5. Через 20 хвилин варіння додаємо розсіл, іншу частину огірків і засмажку. Солимо, перчимо за смаком. Варимо ще 10 хвилин.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами — Классические рецепты приготовления 

Блюдо готове, можна приступити до трапези. Приємного апетиту.

Суп розсольник з солоними огірками і перловкою на зиму

Рассольник с перловкой и солеными огурцами — Классические рецепты приготовления 

Інгредієнти:

  • Огірки солоні — 1,5 кг.
  • Помідори — 1 кг
  • Цибуля — 500 гр.
  • Морква — 500 гр.
  • Перловка — 250 гр.
  • Сіль — 1 ст. ложка
  • Цукровий пісок — 2 ст. ложки
  • Оцет 9% — 60 мл
  • Вода — 250 мл
  • Рослинна олія — 60 мл

Спосіб приготування:

1. Моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці. Огірки добре промиваємо і кришимо кубиками.

2. Помідори миємо, вирізаємо плодоніжку, розрізання навпіл і кожну половинку натираємо на крупній тертці.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами — Классические рецепты приготовления 

3. Очищену цибулю кришимо кубиком. Перлову крупу добре промиваємо. Змішуємо все в одній мисці, солимо, сахарим, вливаємо воду, добре розмішуємо.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами — Классические рецепты приготовления 

4. Отриману суміш перекладаємо в каструлю і ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Тушкуємо з моменту закипання 20 хвилин, періодично помішуючи, щоб не пригоріла.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами — Классические рецепты приготовления 

5. Додаємо 9% оцту і тушкуємо ще 10 хвилин. Відразу ж готовий суп розкладаємо по стерилізованим банкам, закатуємо і закутуємо.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами — Классические рецепты приготовления 

З цієї кількості виходить 6-7 банок, банки відмінно зберігаються в шафі. Приємного апетиту.

Як варити суп з куркою

Рассольник с перловкой и солеными огурцами — Классические рецепты приготовления 

Інгредієнти:

  • Курка — 500 гр.
  • Картопля — 2 шт.
  • Солоні огірки — 150 гр.
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Перлова крупа — 0,5 склянки
  • Сіль — за смаком
  • Рослинне масло — 30 гр.
  • Томатна паста — 2 ст. ложки
  • Зелень — за смаком

Спосіб приготування:

1. Загальний час приготування супу становитиме 1 год. Курку промиваємо, розрізаємо і викладаємо в каструлю, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, знімаємо з необхідності піну і варимо близько 20 хвилин.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами — Классические рецепты приготовления 

2. Картопля очищаємо, нарізаємо кубиками. Перлову крупу добре промиємо, викладаємо картоплю і крупу до курки.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами — Классические рецепты приготовления 

3. Очищаємо моркву, ріпчасту цибулю, промиваємо. Цибулю ріжемо кубиками, а моркву тонкою соломкою.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами — Классические рецепты приготовления 

4. Солоні огірки ріжемо кубиками. Розігріваємо сковороду наливаємо олію. Викладаємо цибулю і моркву тушкуємо на середньому вогні 3-4 хвилини. Потім додаємо огірки і тушкуємо близько 2 хвилин. кладемо томатну пасту і перемішуємо.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами — Классические рецепты приготовления 

5. У каструлю викладаємо зажарку і додаємо розсіл, солимо. Варимо суп з перловкою 10 хвилин. Додамо в каструлю перед подачею.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами — Классические рецепты приготовления 

Розсольник з перловкою з курки готовий. Приємного апетиту.

Пісний суп з квашеними огірками і перловкою без м’яса

Рассольник с перловкой и солеными огурцами — Классические рецепты приготовления 

Інгредієнти:

  • Картопля — 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Солоні огірки — 2 шт.
  • Томатна паста — 1 ст. ложка
  • Крупа вівсяна — 40 гр.
  • Рослинне масло — 3 ст. ложки
  • Розсіл — за смаком
  • Перець чорний мелений — 1/2 ч. ложки
  • Сіль — за смаком
  • Вода — 1,5 літра

Спосіб приготування:

1. Очищаємо і промиваємо картоплю, нарізаємо кубиками й викладаємо в каструлю, де будемо варити суп. Заливаємо водою, ставимо на вогонь і варимо до готовності.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами — Классические рецепты приготовления 

2. У цей час нарізаємо цибулю, моркву натираємо на крупній тертці. У сковороді пасеруємо овочі близько 5 хвилин.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами — Классические рецепты приготовления 

3. Потім в сковороду додаємо натерті на крупній тертці солоні огірки. Викладаємо томатну пасту і заливаємо розсолом, тушкуємо на середньому вогні 5 хвилин.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами — Классические рецепты приготовления 

Порада: Для традиційного розсольнику підходять тільки солоні огірки і ніякі інші. Мариновані огірки будуть давати різкий смак з-за оцтової кислоти.

4. Додаємо в картоплю всі залишилися інгредієнти. Перець і сіль всипаємо в останню чергу. Доводимо до кипіння і кип’ятимо ще 5 хвилин.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами — Классические рецепты приготовления 

Суп готовий. Не поспішайте подавати його до столу, дочекайся поки він настоїться. Приємного апетиту.

Найсмачніший розсольник на курячому бульйоні

Рассольник с перловкой и солеными огурцами — Классические рецепты приготовления 

Інгредієнти:

  • Картопля — 3 шт.
  • Перловка — 50 гр.
  • Огірки солоні — 3 шт.
  • Морква — 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Помідор — 1 шт.
  • Розсіл — 100 мл
  • Сіль, перець — за смаком
  • Лавровий лист
  • Зелень — за смаком

Спосіб приготування:

1. Попередньо варимо курячий розсіл. В окремій каструлі варимо до напівготовності промиту перловку.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами — Классические рецепты приготовления 

2. Картоплю очищаємо і шаткуємо як на суп. Ріпчасту цибулю дуже дрібно кришимо. У сковороду наливаємо олію і обсмажуємо цибулю.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами — Классические рецепты приготовления 

3. На помідорі з двох сторін робимо розрізи хрест на хрест і заливаємо окропом на кілька хвилин. Морква в цей час натираємо на тертці і викладаємо до цибулі.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами — Классические рецепты приготовления 

4. Знімаємо з помідорів шкірку і дрібно ріжемо і так же викладаємо до овочів. Огірки в довільному порядку кришимо і викладаємо в інші інгредієнти на пару хвилин.

5. У бульйон викладаємо лавровий лист і перловку, за нею відправляємо картоплю. Чекаємо поки суп закипить і перекладаємо засмажку. Суп практичний готовий, вливаємо розсіл, солимо, перчимо за смаком.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами — Классические рецепты приготовления 

Сподіваюся, що дані рецепти Вам знадобляться. Спробуйте приготувати і ви не пошкодуєте. Приємного апетиту.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: