Салат Цезар з куркою і сухариками в домашніх умовах

Напевно мало залишилося кулінарів, які досі не пробували класичний салат Цезар з куркою і не готували його для своїх домочадців і гостей на свято. Бути може ви навіть готували його на звичайний обід або вечерю, адже салат дуже легкий, але при цьому живильний.

Салат Цезар з куркою і сухариками в домашніх умовах

Досі дивується, як назва цього улюбленого багатьма салату пов’язано з ім’ям великого імператора? Поспішаємо вас заспокоїти – ніяк. Це звучне ім’я носив найбільш ймовірний винахідник страви – Цезар Кардіні.

У далекі 20-е роки минулого століття він був власником готелю з рестораном і казино під одним дахом. Заклад розташовувалося в Тіхуані – мексиканському містечку в безпосередній близькості від кордону США. Не дивно, що особливою популярністю користувалося воно у американських громадян, «змучених» сухим законом в рідній країні.

Як оповідає легенда, все сталося в День незалежності 1924 року. Відзначати це велике свято в Тіхуану багаті американці з’їхалися у великій кількості. І сталося так, Кардіні не розрахував з продуктами. Відвідувачі вимагали закуски до випивки, а на кухні залишився тільки салат, яйця, пармезан, білий хліб та різні заправки – ароматні, трави, оливкова олія і вустерський соус. З такого нехитрого набору продуктів меткий італієць і спорудив салат, який приніс йому світову славу.

Звичайно, є ще кілька версій появи цього чудового блюда, як і існує безліч варіацій його приготування. Салат став настільки популярним у світі, що у своє меню його вважає за потрібне внести ледь не кожен ресторан. Ми ж пропонуємо вам приготувати його в домашніх умовах і здивувати своїми кулінарними талантами всіх присутніх за столом.

Класичний салат Цезар — покроковий рецепт з фото

Класичний салат Цезар — покроковий рецепт з фото
Салат Цезар з куркою досить довго видозмінювався і віддалявся від початкової версії і тепер класичною вважається та, яку готують найчастіше і найбільше вона подобається людям. Гурмани вважають, що найголовніше в страві від Цезаря Кардіні – це особливий соус. У цьому рецепті викладено найбільш точний варіант його приготування – з «правильної» обробкою яйця для соусу і без додавання анчоусів.

Знадобиться:

  • салат айсберг (або романо, як в оригінальному рецепті) – 300 г;
  • куряче філе невелика – 2 шт. (приблизно 350 р);
  • свіжий батон (як варіант – тостерний хліб або багет) – 160 г;
  • яйця перепелині – 10 шт.;
  • часник – 1 середній зубчик;
  • масло рослинне (можна і соняшникова рафінована, а краще оливкова) – 70 мл + 3 ст. л. для смаження сухариків і м’яса;
  • сир пармезан – 20 г соус + 60 г для салату;
  • помідори дрібні (черрі або коктейльні) – 10 шт.;
  • вустерський соус (за наявності) – 0,5 ч. л.;
  • гірчиця – 1 ч. л.;
  • яйце куряче – 1 шт.;
  • лимонний сік (покупної концентрат або зі свіжого лимона) – 1 ч. л.;
  • каперси (за бажанням або за наявності) – 7 шт.;
  • сіль, перець мелений, цукор.

Етапи приготування;

1. Очистіть і дрібно наріжте часник, так само дрібно наріжте каперси.

Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях

2. Куряче яйце вимийте, витримайте при кімнатній температурі, щоб нагрілося (якщо дістали з холодильника) і залийте тільки закипілою водою, щоб було покрито повністю (не варити). Через 1 хвилину яйце дістаньте і швидко перекладіть в холодну воду.

Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях

3. Через 15 хвилин вбийте яйце в глибоку посуд. Туди ж натерти сир (використовуйте дрібну тертку), додайте часник, лимонний сік, гірчицю, по дрібці цукру і солі, вустерський соус і каперси. Перемішайте інгредієнти блендером до однорідності, влийте олію і знову збийте – повинен вийти соус кремового кольору, по консистенції трохи рідший, ніж майонез.

Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях

4. М’ясо обмийте і просушіть (використовуйте паперові серветки). З боку товстої зробіть поздовжні розрізи, але не до кінця – так, щоб філе можна було «розкрити», як сторінки книги. Покладіть його на розігріту сковороду з 2 ст. л. олії, присипте дрібкою перцю.

Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях

5. Обсмажуйте по 3-4 хвилини з кожного боку – м’ясо не повинно бути сирим (при проколюванні ножем буде виділятися не рожевий, а прозорий сік), але і пересушувати його не потрібно. Зняте зі сковороди філе змастіть за допомогою кулінарної кисті готовим соусом, дайте охолонути і наріжте упоперек на тонкі скибочки.

Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях

6. Помідори вимийте, обсушіть і розріжте на половинки. Що залишився сир дрібно натріть. Підготуйте перепелині яйця відваріть на невеликому вогні 4-5 хвилин, остудіть в холодній воді, очистити і теж нарізати уздовж.

7. Салат наріжте на великі кубики (зі стороною 3,5-4 см) або нарвете руками (якщо це романо, то спочатку промийте і обсушіть).

Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях

8. Шматочки батона (без скоринки) наріжте на кубики зі стороною приблизно 2 див. Нагрійте сковороду з рослинним маслом, викладіть туди шматочки хліба. Підсушіть крутони до утворення золотистої скоринки з усіх сторін (не пережарьте, всередині сухарики повинні бути м’якими). Додайте щіпку сиру, перемішайте, зніміть сковороду з вогню.

Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях

9. Соус перелийте в соусницю, а в миску з його залишками покладіть салат і злегка перемішайте.

10. Викладіть на загальне блюдо або порційні тарілки в такій послідовності – половина салату, половина нарізаного філе, залишки салату, знову філе, помідори і перепелині яйця (розкладіть рівномірно по всій поверхні). Зверху укладіть сухарики і присипте залишилися пармезаном. Соус подайте окремо.

Читайте також:  Короп запечений в духовці смачніше не буває

Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях

Рецепт салату Цезар з соусом з анчоусів і каперсів

Рецепт салату Цезар з соусом з анчоусів і каперсів

Соус для цього салату готується з додаванням анчоусів і каперсів, що надає смак готового блюда нотку пікантності. Крім того, замість звичного пармезану в нього додається більш пластичний сир чеддер. Такий салат Цезар з куркою не так близький до класичної версії, але його незвичайність не виходить за межі поняття про салаті. У будь-якому випадку це смачна версія, яку варто спробувати.

Знадобиться:

  • салат романо (можна взяти будь-який інший листовий) – 200 г;
  • філе куряче велике – 2-3 шт. (близько 900 р);
  • сир чеддер – 50 г для соусу + 100 г салат;
  • хліб тостерний – 4 шматочка;
  • олія рослинна 110 г для соусу + по 1 ст. л. для курки і обжарювання сухарів;
  • каперси – 5-6 шт.;
  • гірчиця – 1,5 ч. л. для соусу + 1 ст. л. для маринування м’яса;
  • яйце – 1 шт.;
  • анчоуси – 2 шт.;
  • помідор – 1 шт.;
  • сіль, сушені ароматні трави (базилік, чебрець та інші за смаком, мелений перець.

Етапи приготування:

  1. У миску для соусу налийте масло, додайте гірчицю і вбийте яйце. Опустіть туди блендер – так, щоб жовток залишився всередині розетки. Збивайте суміш, поки не перетвориться на емульсію кремового кольору.
  2. Подрібніть каперси і анчоуси, дрібно натріть сир і додайте до соусу. Посоліть і поперчіть злегка (по маленькій щіпці буде достатньо), знову все збийте масу до однорідності.
  3. Помийте і обсушіть салат. Наріжте його невеликими смужками, додайте половину готового соусу, перемішайте.
  4. Обріжте з шматочків хліба скоринку і подрібніть на невеликі кубики (зі стороною 1,5-2 см), перекладіть їх на сковороду. Додайте масло, по дрібці перцю і сушених трав. Поставте сковороду на середній вогонь і обсмажуйте сухарики, поки не стануть золотистими. Остудіть їх прямо на тарілці.
  5. Філе розрізати уздовж, не доходячи до краю, щоб можна було його розгорнути (зробити більш плоским). М’ясо злегка відбийте молоточком, поперчіть і посоліть, посипте ароматними травами. Змастіть пласти філе гірчицею і рослинним маслом, «помасажуйте їх, щоб соус вбрався.
  6. Обсмажте на сковороді з обох сторін, поки м’ясо не зарум’яниться (по 4-4,5 хвилини), остудіть на паперовій серветці.
  7. Вимийте помідори, обсушіть і наріжте уздовж на 6-8 частин. Сир натріть (дрібна терка). Просякнуте соусом салат викладете на порційні тарілки, зверху посипте сухарями, викладіть часточки помідора.
  8. Наріжте м’ясо на шматочки шириною близько 2,5 див. Покладіть їх поруч з салатом (на одну тарілку – половина філе) і розсуньте так, щоб вийшло подобу віяла. Зверху на м’ясо викладіть залишився соус, присипте все сиром.

 

На цьому етапі салат Цезар з куркою готовий. Можна накривати на стіл. Приємного апетиту!

Як приготувати салат Цезар з куркою, сухариками і помідорами черрі

Дуже наочний і докладний рецепт приготування салату Цезар. Якщо вам недостатньо текстового варіанту, то обов’язково подивіться це відео. Тут готується класичний варіант салату, і куряча грудка при цьому не обсмажується в маслі, а відварюється. Ніяких екзотичних інгредієнтів або дуже складних маніпуляцій. Все зрозуміло і доступно, залишається тільки приготувати улюблений салат.

Приємного апетиту!

Легкий і корисний салат Цезар з куркою і соусом з авокадо і печеними помідорами

Легкий і корисний салат Цезар з куркою і соусом з авокадо і печеними помідорами

Це блюдо робить особливими не тільки ексклюзивний соус з авокадо, але і помідори, запечені на грилі (можна використовувати духовку або сковороду). Рецепт, звичайно, відрізняється від класичного, але любителям нових поєднань смаків однозначно сподобається. Якщо ви любите салат Цезар з куркою, але він трохи приївся, то сміливо пробуйте готувати ось такі альтернативні варіанти.

Знадобиться:

  • куряча грудка невелика – 1 шт. (або філе куряче – 2 шт.);
  • салат листовий – 2 пучка (приблизно 200 г);
  • хліб або батон – 2 шматочки;
  • масло рослинне – 2 ст. л. для змащування электрогриля + 2 ст. л. соус + 1 ст. л. для сухариків;
  • пармезан – 100-120 г;
  • стиглий авокадо – 1 шт.;
  • лимон – 1 шт.;
  • помідори черрі – 6 шт.;
  • гірчиця – 0,5 ч. л.;
  • часник – 2 зубки;
  • сіль, перець, паприка.

Етапи приготування:

1. Відокремте кістки і шкіру від грудки, отримані два філе помийте і обсушіть серветками. Присипте спеціями з одного боку (візьміть трохи, буквально по дрібці на всі м’ясо), трохи втирайте їх і залиште м’ясо маринуватися.

Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях

2. Ретельно промийте салатні листя, залиште їх обсихати на рушник.

Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях

3. Вимийте і обсушіть помідори. Дрібно натріть пармезан.

4. Очистіть і вимийте часник, 1 зубок дрібно наріжте, з’єднайте з маслом, перемішайте.

Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях

5. Хліб наріжте на кубики із стороною близько 2 см, додайте до них по дрібці солі і перцю. Викладіть їх на нагріту сковороду, туди ж вилийте часникове масло і додайте щіпку тертого пармезану. Злегка обсмажте грінки, щоб стали рум’яними.

Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях

6. Авокадо помийте, розріжте навпіл і видаліть кісточку. Шкірку, видаліть, а м’якоть наріжте на кубики (розмір не має значення). Лимон промийте, зріжте з нього цедру. З половинки цитруса видавіть сік. Другий зубок часнику крупно поріжте. Всі ці інгредієнти складіть в чашу міксера, туди ж відправте 1 ст. л. пармезану, рослинне масло і гірчицю. Збийте до однорідності — вийде маса світло-зеленого кольору, по консистенції нагадує майонез або густу сметану.

Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях

7. Розігрійте гриль, змастіть його внутрішні поверхні за допомогою кулінарної кисті маслом. Викладіть помідори і запечіть їх протягом 3-4 хвилин. Слідом за томатами надсилайте на гриль філе, знову злегка змастивши маслом його поверхні. Готуйте м’ясо 4 хвилини (важливо не пересушити), коли охолоне – наріжте поперек волокон на шматочки шириною близько 2 див.

Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях

8. Салат нарвете великими шматочками, додайте до нього половину залишився пармезану і дві третини соусу, перемішайте. Туди ж покладіть сухарики і знову перемішайте.

Читайте також:  Салат з креветками та авокадо — корисні рецепти

Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях

9. Викладіть салат на дві порційні тарілки, покладіть з краю по три помідора і по одному нарізаному філе. На м’ясо викладіть залишки соусу, посипте блюдо залишилися пармезаном.

Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях

Салат Цезар з куркою за цим рецептом можна вважати дієтичним блюдом, особливо, якщо обсмажувати продукти не на олії, а запікати в духовці. Але навіть така версія неймовірно смачна.

Як приготувати салат Цезар з копченою куркою і майонезом

Як приготувати салат Цезар з копченою куркою і майонезом

Цей рецепт можна назвати спрощеним, або «чоловічим» варіантом салату Цезар. Морочитися зі спеціальним соусом не знадобиться – заправляється блюдо звичайним майонезом і лимонним соком, а в якості інгредієнтів використовуються листя пекінської капусти і готова копчена курка. Ось так можна приготувати салат Цезар з куркою з мінімумом тимчасових витрат, але не втратити в смаку.

Знадобиться:

  • хліб білий (батон або багет) – 2-3 шматочка;
  • окіст копчений – 1 шт.;
  • часник – 2 зубки;
  • майонез «Провансаль» – 50 г (приблизно 1,5-2 ст. л.);
  • капуста пекінська – 200 г (2 великих аркуша);
  • лимон – половина;
  • помідори черрі – 100 г (5-6 шт. в залежності від розміру);
  • олія оливкова – 1 ст. л.;
  • сир твердий – 50 р.

Етапи приготування:

  1. Наріжте хліб (не зрізуючи скоринку) невеликими кубиками зі стороною близько 3 см, викладіть на деко. Духовку розігрійте до 150° C, поставте в неї деко. Коли хліб підрум’яняться (пройде 5-7 хвилин) сухарики дістаньте і перекладіть в глибоку тарілку.
  2. Очистіть і промийте часник, 1 зубчик натріть на дрібній тертці (можна використовувати часникодавку). Додайте до сухариків часник і оливкову олію, добре перемішайте.
  3. Стегенце очистіть від шкірки. Відокремте м’ясо від кісток, наріжте його на рівні шматочки (розміром як сухарики) і складіть в глибоке блюдо.
  4. У капустяного листя ножем видаліть жорстку серцевину. Розріжте їх навпіл, наріжте смужками шириною близько 2 см. і відправте до курки. Натріть другий зубчик часнику, додайте туди ж разом з майонезом, видавіть сік лимона. Перемішайте салат.
  5. Сир натріть на дрібній стороні терки. Помідори помийте і розріжте вздовж на половинки.

 

Перекладіть салат на дві тарілки, посипте спочатку сухариками, потім сиром, а по краях викладіть помідори.

Салат Цезар з пекінською капустою і оригінальним соусом Цезар

Салат Цезар з пекінською капустою і оригінальним соусом Цезар

Ще одна варіація салату Цезар з куркою. На цей раз в приготуванні страви використовується як листовий салат, так і ніжна пекінська капуста. Особливий смак і аромат соусу надає устричний соус, який можна замінити невеликою кількістю ікри оселедця.

Знадобиться:

  • салат листовий – 250 г;
  • капуста пекінська – 300 г;
  • куряча грудка велика – 1 шт. (приблизно 800-900 г);
  • хліб свіжий білий (батон) – 3-4 шматочка;
  • олія оливкова – 2 ст. л. для смаження сухариків + 3 ст. л. соус;
  • яйце перепелине – 7-8 шт.;
  • олія соняшникова 50 мл (3 ст. л.);
  • лимонний сік – 2 ч. л. (видавіть з половинки свіжого цитруса);
  • гірчиця – 1 ч. л.;
  • чесок – 2-3 зубки;
  • яйця курячі – 3 шт.;
  • соус устричний – 2 ст. л. (50 г) або солона ікра оселедця – 1 ст. л.;
  • помідор середнього розміру – 5-6 шт.;
  • цукор – 1 ст. л. без гірки (20 г);
  • майонез – 2 ст. л. (приблизно 60-70 г);
  • сир твердий – 90 г для соусу + 150 г для салату;
  • петрушка – 1 гілочка.

Етапи приготування:

  1. Закип’ятіть в каструлі 1,5 л води, опустіть туди вимиту курячу грудку. Коли закипить знову – шумівкою зніміть піну з поверхні бульйону. Вогонь зменшіть. Варіть м’ясо 25 хвилин, додайте 1 ч. л. солі. Ще 5-10 хвилин зніміть з плити, а грудки викладіть на тарілку остигати.
  2. Розігрійте духовку до 220° C. Хліб наріжте великими кубиками (шириною і висотою приблизно по 2 см), викладіть майбутні сухарики на деко. Злегка полийте оливковою маслом і присипте дрібкою солі, поставте в духовку. Протягом 3-4 крутони будуть готові (стежте за ними, щоб тільки підрум’янилися, а не підгоріли), дістаньте їх і перекладіть на тарілку.
  3. Яйця курячі і перепелині залийте водою (неодмінно холодної), додайте сіль (1 ч. л., можна трохи більше). Поставте каструльку на вогонь. Рівно через 1,5 хвилини після початку кипіння (на невеликому вогні) курячі яйця перекладіть в миску з холодною водою.
  4. Перепелині продовжуйте готувати ще 3 хвилини (в загальній складності 4,5 хвилини). Охолодіть їх так само, як і курячі.Натріть сир, призначений для соусу (використовуйте дрібну тертку). Очистіть і промийте зубчики часнику, поріжте їх на кілька частин.
  5. Обережно очистіть курячі яйця (вони зварені некруто, тому рідкувате) і викладіть в миску або чашу блендера. Туди ж додайте інші інгредієнти для соусу майонез, оливкова і соняшникова олія, цукор, гірчицю, устричний соус, сир, часник, лимонний сік.
  6. Ретельно збийте – вийде густий соус, що нагадує майонез, але з пікантним присмаком і запахом. Якщо любите зелень (кріп, петрушку, кінзу), то перед початком збивання можете додати її (попередньо дрібно покришіть). Соус перекладіть в щільний пакет.
  7. Грудку очистіть від шкіри. Відокремте м’ясо від кісток, наріжте філе тонкими пластинами поперек волокон.
  8. Салат вимийте, висушіть (можете використовувати ткане або паперовий рушник), наріжте смужками шириною 1,5-2 див. Капусту покришіть трохи дрібніше. Помідори наріжте невеликими шматочками, сир натріть (використовуйте дрібну тертку). Очистіть перепелині яйця розріжте вздовж на четвертинки.
  9. Візьміть глибоке блюдо (краще прозоре) і викладіть в нього інгредієнти тонкими шарами без ущільнення. Соус виливайте їх пакету тонкою цівкою у вигляді сіточки, для цього зріжте ножицями один з куточків пакета. Порядок укладання дотримуйтесь такий – салат, капуста, соус, курка, помідори, сир. Знову полийте соусом, посипте сухарями і повторіть ще раз (трохи салату і курки залиште).

 

На останньому етапі поверх сиру розкладіть залишки м’яса та салату, перепелині яйця, зробіть сіточку з соусу і посипте сухарями. Посередині в готовий салат вставте гілочку петрушки. У вас вийде смачний листковий салат Цезар з куркою.

Читайте також:  Шоколадний торт на раз-два, з яким впорається навіть дитина! Нічого не треба збивати! Виходить з ДУЖЕ насиченим шоколадним смаком

Оригінальний Цезар з куркою, шинкою і грибами

Оригінальний Цезар з куркою, шинкою і грибами

У цьому оригінальному рецепті салату Цезар смак «ситних» інгредієнтів (шинки, сиру, яєць і обсмаженої курки) ідеально поєднується з соковитістю помідора і зеленого салату. Доповнюють цю «симфонію» мариновані грибочки і соус на основі майонезу і французької гірчиці. Це досить вільна інтерпретація відомого страви, але виходить дуже смачно і по-святковому красиво.

Знадобиться:

  • філе куряче невелика – 1 шт. (приблизно 300 г);
  • шинка (або ковбаса ветчинно-рублена) – 200 г;
  • яйця – 4 шт.;
  • гриби мариновані (можна з тваринами) – 100 г;
  • сир твердий – 200 г;
  • гірчиця французька чи американська (головне – не гостра) – 1 ч. л. з гіркою;
  • масло рослинне – 2-3 ст. л.;
  • помідор середній – 1 шт;
  • часник – 2 середніх зубки;
  • цибуля зелена – пучок;
  • салат листовий – 1 пучок;
  • майонез – 5 ст. л. (приблизно 150-170 г);
  • петрушка – 2-3 гілочки;
  • сіль, мелений перець;
  • сухарики магазинні (будь-які) – 35-40 г (половина невеликої пачки).

Етапи приготування:

1. Філе промийте, просушіть і наріжте уздовж на тонкі (близько 3 мм) пласти. Злегка відбийте м’ясо, присипте кожен шматочок невеликою кількістю солі і перцю. Налийте на сковороду або сотейник масло, поставте її грітися на середній вогонь, через 3-40 секунд покладіть філе. Обсмажуйте, щоб м’ясо побіліла, але не сильно зарум’янилося – спочатку з одного боку, потім з іншого (приблизно по 2 хвилини). Викладіть на паперові серветки, щоб охололи і стік зайвий жир.

Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях

2. У каструлю з холодною водою помістіть яйця, додайте 1 ч. л. солі і поставте на вогонь. Неодмінно дочекайтеся закипання зменшити вогонь, варіть рівно 8 хвилин, після чого швидко опустіть в холодну (а ще краще в крижану) воду. Хвилин через 10-15 очистіть.

3. Салат промийте, обтрусіть від води і залиште обсихати на паперовій або тканої серветці.

4. Почистіть і помийте часник, подрібніть за допомогою землянку в миску з майонезом. Туди ж покладіть гірчицю, все добре змішайте.

Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях

5. Ковбасу і остигле філе наріжте соломкою довжиною 4,5-5 см і шириною близько 1 див. Так само подрібніть яйця, помідори і сир (для нарізки сиру можна застосувати ніж з фігурним лезом). Гриби вийміть з розсолу і розріжте вздовж удвічі або вчетверо, у залежності від їх розміру. Цибулю дрібно наріжте, а половину листя салату нарвете на довільні шматочки. Всі складіть у велику миску, перемішайте, заправте соусом і перемішайте. Якщо соусу буде мало (сухарики швидко вбирає) – додайте 1-2 ложки звичайного майонезу.

Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях

В прозорі вироби (стакани, широкі келихи) покладіть по листку салату ручкою вниз – так, щоб кінчик визирав на 1,5-2 див. Туди ж покладіть по 2-3 ложки салату (скільки поміститься), зверху застроміть по 2-3 листочка петрушки. Салат Цезар з куркою, шинкою і грбами можна подавати в одній великій салатниці або порційних креманках. Приємного апетиту!

Легкий салат Цезар з курячою грудкою і йогуртовим соусом

Легкий салат Цезар з курячою грудкою і йогуртовим соусом

Цей рецепт можна порекомендувати всім, кому не дуже подобається смак і консистенція оригінального соусу Цезар. Салат Цезар з куркою заправляється особливою сумішшю на основі йогурту, тому виходить менш калорійним – приємний бонус для тих, хто не хоче погладшати за свята.

Знадобиться:

  • куряче філе велика – 1 шт. (приблизно 400-450 г);
  • салат листовий – 1 пучок (6-8 аркушів);
  • хліб свіжий (як варіант – батон) – 4 шматочка;
  • гірчиця – 1 ч. л.;
  • йогурт без добавок (домашній) або нежирна сметана (12%) – 400 г;
  • часник – 2 зубки;
  • олія оливкова – 3 ст. л. (2 ст. л. для сухариків + 1 ст. л. в соус);
  • пармезан тертий – 4 ст. л. (3 ст. л в соус + 1 ст. л. в салат);
  • мелений перець (як варіант – суміш перців), сухі ароматні трави, сіль.

Етапи приготування:

  1. Філе вимийте, з допомогою паперових рушників обсушіть і розріжте вздовж на 2-3 плоских шматочка. Злегка присолите і поперчіть м’ясо з обох сторін. Розігрійте сковороду-гриль на середньому вогні, покладіть смажитися шматочки філе (масло додавати не потрібно). Обсмажте до рум’яного кольору (приблизно 2-3 хвилини), переверніть і обсмажте так само. Зніміть зі сковороди на тарілку – нехай м’ясо остигає.
  2. Хліб наріжте кубиками зі стороною 2-2,5 см. Додайте сіль, перець і трави (всього по щіпці), 2 ст. л. масла і перемішайте. Викладіть грінки на сковороду і підсмажте на середньому вогні (помішуйте, щоб подсушивались рівномірно). Готовність визначайте за кольором – сухарики повинні красиво підрум’янитися, але не підгоріти. Остигати їх перекладіть на тарілку.
  3. Салатні листя промийте, покладіть обсихати на серветку. Очистіть і промийте часник.
  4. У глибоку миску покладіть йогурт, додайте до нього пармезан, щіпку перцю, олія, гірчицю, 1 ч. л. солі і часник (використовуйте для його подрібнення часникодавку). Перемішайте суміш і розбавте її холодною водою (100 мл) і збийте блендером до однорідності.
  5. Салат нарвете на невеликі шматочки в глибоке блюдо. Наріжте філе поперек на смужки шириною 1 см і відправте туди ж. Зверху укладіть сухарики, рівномірно полийте салат соусом і присипте залишилися пармезаном.

 

Святковий салат готовий!

Салат Цезар з куркою і беконом — відео рецепт

Оригінальний соус Цезар готується з анчоусами, але це не єдиний цікавий і смачний інгредієнт цього салату. Давайте додамо туди хрусткий обсмажений бекон і салат заграє новими фарбами. Цікаве рішення, але всі любителі бекону оцінять.

І наостанок – невеликий рада. Як і всі страви на основі салатів, салат Цезар з куркою потрібно готувати тільки перед подачею, інакше він не буде виглядати свіжо, апетитно і красиво.

DvaGusya