Баклажани на зиму по корейськи хе, кращі рецепти з фото, пальчики оближеш

Хе з баклажанів – це завжди прекрасна ідея, тому що ви зможете за короткий термін приготувати дуже ситний і смачний корейський салат, який відмінно виглядає під час будь-якого прийому їжі. Його можна зберігати в холодильнику або закривати на зиму. Заготівля запас вимагає трохи більше часу, але в підсумку ви отримаєте приголомшливу зимову консервацію.

Запасіться необхідними інгредієнтами, готуйте і подавайте в якості аперитиву, так як гостренькі закуска чудово збуджує апетит. Тепер не потрібно буде шукати, що подати перед обідом або вечерею.

Овочі для хе дуже дешеві, особливо на початку осені, тому це прекрасний привід приготувати відразу величезну партію.

Рецепт баклажанів на зиму по-корейськи

Класичного рецепту хе не існує, так як в кожному місті і провінції цей салат готують по своїм родинним традиціям, але без оцту не обійтися, особливо якщо ви хочете закривати синенькі на зиму. Крім цього, нам знадобляться самі ходові овочі і корейська приправа. Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде близько 5-6 літрових банок.

Важливо: корейська приправа вже містить сіль, тому будьте акуратніше, присаливая готовий салат.

Баклажаны на зиму по корейски хе, лучшие рецепты с фото, пальчики оближешь

Інгредієнти

  • баклажани 3 кг
  • цибуля ріпчаста 100 г
  • морква 100 г
  • часник 3 головки
  • перець червоний солодкий 100 г
  • оцет 7% 2 ст. л.
  • корейська приправа 4 ст. л.
  • олія соняшникова 2 ст. л.
  • сіль 1 ч. л.
  • петрушка 1 пучок
  • перець чорний мелений 1 ч. л.

На порцію

Калорії: 40.8 ккал

Білки: 1.1 м

Жири: 0.1 г

Вуглеводи: 8.8 р

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Баклажаны на зиму по корейски хе, лучшие рецепты с фото, пальчики оближешь

    Синенькі промиваємо мочалкою з милом і обсушуємо рушниками, зрізаємо хвостик. Для хе баклажани прийнято чистити від шкірки, щоб у них після приготування була більш ніжна текстура. Очищаємо овочі, потім крупною соломкою нарізаємо і заливаємо окропом на півгодини.

  • Баклажаны на зиму по корейски хе, лучшие рецепты с фото, пальчики оближешь

    Готуємо інші складові: цибулю очищаємо від лушпиння, моєму, а потім подрібнюємо тонкими півкільцями. Чисту моркву необхідно натерти на тертці для корейської моркви або порізати дуже тонкими смужками. З солодкого перцю виймаємо насіння, прибираємо перегородки і теж ріжемо соломкою. Часник чистимо і тиснемо через прес.

  • Баклажаны на зиму по корейски хе, лучшие рецепты с фото, пальчики оближешь

    Всі інгредієнти, крім баклажанів, змішуємо в одній загальній мисці, заправляємо оцтом і вибраними приправами. Залишаємо салат маринуватися мінімум на 5 годин.

  • Баклажаны на зиму по корейски хе, лучшие рецепты с фото, пальчики оближешь

    Баклажани відкидаємо на друшляк, трохи обсушуємо, а потім обсмажуємо в олії до приємного золотистого кольору.

  • Баклажаны на зиму по корейски хе, лучшие рецепты с фото, пальчики оближешь

    Змішуємо синенькі з маринованою салатом, пробуємо на смак і досолює за необхідності.

  • Баклажаны на зиму по корейски хе, лучшие рецепты с фото, пальчики оближешь

    На зиму салат потрібно розкласти в стерилізовані банки, щоб простояв довше. Ще раз простерилізувати близько 30 хвилин, опустивши 0.5-літрові банки до плічок в гарячу воду. Закатати.

Хе з баклажанів готовий! Якщо ви готуєте страву для обіду, зупиніться на п’ятому кроці. Тільки пам’ятайте, що салату потрібно в холодильнику промаринуватися, принаймні, кілька днів, перш ніж його можна буде їсти. Інакше того самого незабутнього смаку ви не відчуєте .

Всі вегетаріанці залишаться в захваті від такої смакоти, тому сміливо закривайте побільше, якщо збираєтеся взимку сидіти на дієті або постити. Удачі вам!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: