Баклажани з квасолею на зиму рецепти з фото пальчики оближеш

Овочеві салати — це закуска, яка за кожним столом затребувана круглий рік. Різниця лише в тому, що у сезон, коли відсутні свіжі овочі, виручають консервовані салати.

Зустрічаються серед них і такі, які можуть виступати не тільки в якості закуски, але і в ролі основного блюда. Приміром, баклажани з квасолею настільки самодостатні і поживні, що не вимагають жодних доповнень. В них містяться всі необхідні організму компоненти.

Баклажаны с фасолью на зиму рецепты с фото пальчики оближешь

Інгредієнти

  • баклажани 1 кг
  • велика біла квасоля 200 г
  • перець червоний солодкий 200 г
  • помідори 750 г
  • морква 200 г
  • часник 50 г
  • цукор-120 г
  • сіль 25 г
  • оцет 9% 50 мл
  • олія соняшникова 250 мл
  • перець чорний мелений 5 р.

На порцію

Калорії: 140 ккал

Білки: 2.3 г

Жири: 9 р

Вуглеводи: 12.6 р

Кроки 1 годину. 30 хв. Відео-рецепт

  • Баклажаны с фасолью на зиму рецепты с фото пальчики оближешь

    Квасолю попередньо замочіть в холодній воді на всю ніч.

  • Баклажаны с фасолью на зиму рецепты с фото пальчики оближешь

    Ретельно вимийте помідори. Пропустіть їх через м’ясорубку. Закачування такого типу, як салат з баклажанів з квасолею, хороші тим, що в них можна класти навіть пошкоджені плоди, зрізавши з них негідні частини.

  • Баклажаны с фасолью на зиму рецепты с фото пальчики оближешь

    Слідом за томатами подрібніть за допомогою м’ясорубки часник і відправте в каструлю до перетертим помідорів. Можна пропустити через чеснокодавку. Поставте посуд на плиту, доведіть до кипіння і поваріть протягом 5 хвилин на дуже повільному вогні.

  • Баклажаны с фасолью на зиму рецепты с фото пальчики оближешь

    А поки займіться іншими овочами. Краще зробити це завчасно, щоб потім тільки відправляти їх в казан. Вимийте і почистіть солодкий перець: видаліть перегородки і хвостик з насінням. Поріжте на невеликі кубики.

  • Баклажаны с фасолью на зиму рецепты с фото пальчики оближешь

    Морква почистіть і наріжте або дрібними скибочками, або тонкою соломкою.

  • Баклажаны с фасолью на зиму рецепты с фото пальчики оближешь

    Баклажани вимийте і наріжте невеликими шматочками.

  • Баклажаны с фасолью на зиму рецепты с фото пальчики оближешь

    У киплячу помідорно-часникову суміш відправте одночасно солодкий перець з морквою, посоліть і всипте цукор. Гарненько вимісіть, і як тільки закипить, поваріть ще 5 хвилин.

  • Баклажаны с фасолью на зиму рецепты с фото пальчики оближешь

    Тепер додайте подрібнені баклажани. Знову добре перемішайте і тушкуйте з моменту закипання хвилин 5-10.

  • Баклажаны с фасолью на зиму рецепты с фото пальчики оближешь

    Злийте всю воду з квасолі, відправте її до овочевої суміші разом з соняшниковою олією. Тушкуйте на повільному вогні приблизно півгодини.

  • Баклажаны с фасолью на зиму рецепты с фото пальчики оближешь

    Потім влийте оцет, перемішайте, дайте салату покипіти ще 5 хвилин і зніміть з вогню.

  • Баклажаны с фасолью на зиму рецепты с фото пальчики оближешь

    Заздалегідь підготуйте банки. Ретельно вимийте їх з миючим засобом і стерилізуйте: розігрійте духовку до 120 градусів і потримайте в ній банки близько 15 хвилин.

  • Баклажаны с фасолью на зиму рецепты с фото пальчики оближешь

    У підготовлені банки розкладіть гарячий салат, накрийте кришками і закатайте. Переверніть догори дном, укутайте чим-то теплою і залиште до повного охолодження.Закатанный салат зберігайте в погребі чи коморі. Головне, щоб місце було прохолодним і в нього не потрапляли прямі сонячні промені.

Порада: якщо забули замочити квасолю або з якихось причин у вас немає часу на замочування, попередньо поваріть її протягом години, а потім злийте воду і відправте бобові готуються до овочів згідно з рецептом.

Такі салати, як баклажани з квасолею, можна зберігати до двох років, якщо готувати їх, дотримуючи всі технологічні вимоги. А відкривати і з апетитом поглинати це блюдо взимку — суцільне задоволення, а ще й користь. Квасоля дасть необхідний білок і відчуття насичення, а овочі поповнять запас вітамінів в організмі. Заготовлюйте з задоволенням, приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: