Салат Олів’є – одне з найулюбленіших страв багатьох сімей на пострадянському просторі. Існують десятки рецептів його приготування – від класичного до нового, в якому використовуються креветки і авокадо.
Не всі можуть вдосталь є знаменитий салат, адже його калорійність досить висока – близько 230 ккал на 100 грам. Ті ж, хто стежить за своєю фігурою, можуть готувати дієтичний варіант з м’ясом курки і без майонезу. Він досить низькокалорійний, містить всього 85 ккал на 100 грам Олів’є. У той же час салат виходить дуже смачним і мало чим відрізняється від традиційного. Ви зможете без праці покроково зробити це апетитне блюдо, використовуючи нашу інструкцію і фото.
Порада: для того щоб отримати більш пікантний і ароматний смак курячого м’яса, покладіть у бульйон 3 горошини запашного перцю, 2 лаврових листа і зубок часнику.
Інгредієнти
- картопля 100 г
- морква 50 г
- яйця 3 шт.
- м’ясо куряче 200 г
- консервований зелений горошок-50 г
- огірок солоний 1 шт.
- огірок свіжий 1 шт.
- цибуля ріпчаста маленький 1 шт.
- сметана 10% 4 ст. л.
- гірчиця 1 ч. л.
- сіль за смаком
На порцію
Калорії: 85.4 ккал
Білки: 3.4 м
Жири: 9.1 р
Вуглеводи: 4.8 м
Кроки 60 хв. Відео-рецепт
-
Вимийте від землі картоплини середніх розмірів і моркву. У цьому вам допоможе губка для миття посуду або щітка. Чистити від шкірки їх не треба. Складіть продукти в каструлю і налийте води, щоб вона трохи покривала овочі. Після закипання варіть 20-30 хвилин. Різні сорти картоплі вимагають для цього більшої чи меншої кількості часу, а тому готовність пробуйте, проколів бульби виделкою. Злийте воду і залиште овочі остигати під кришкою.
-
Поставте варитися куряче м’ясо без шкіри в підсолену воду. Коли бульйон закипить, зменшіть вогонь, зніміть піну, яка утворилася. Для готовності вам знадобиться близько 30 хвилин. Сварившееся м’ясо вийміть, перекладіть на тарілку і накрийте, щоб при охолодженні воно не підсохло.
-
Зваріть яйця круто. Для цього вам потрібно 7-8 хвилин після закипання.
-
Очистіть варені продукти. Приготуйте велику миску або салатник, в який будете складати подрібнені інгредієнти.
-
Наріжте м’ясо, овочі і яйця однаковими маленькими кубиками. Так само поступите з свіжими і солоними огірками. Цибуля нарубайте дрібніші. Висипте зелений горошок.
-
Приготуйте простий соус для заправки. Ретельно змішайте сметану, гірчицю і сіль. Можете додати дрібно нарізаний кріп.
-
Вилийте сметанний соус, а потім добре перемішайте всі компоненти разом. Спробуйте, чи достатньо солі.
-
Можете посипати одержаний Олів’є натертим яєчним жовтком. Прикрасьте салат листочками петрушки або нарізаними пір’ям зеленого лука.
Також спробуйте приготувати пісний варіант Олів’є. Для цього замість м’яса візьміть банку вареної квасолі і 300 г печериць. Гриби злегка обсмажте в рослинному маслі, остудіть. Квасолю відкиньте на друшляк, щоб добре стекла вода. Всі інші інгредієнти залиште колишніми. Ви отримаєте чудовий салат без м’яса, який можна їсти під час посту.
Порада: для варіння в мундирі найкраще підходять сорти картоплі з низьким вмістом крохмалю. Шукайте коренеплоди округлі з червоною шкірочкою, які найчастіше добре тримають форму і не розсипаються. Або запитайте про властивості конкретного продукту у продавця.
Такі різновиди салатів ви можете готувати не тільки на свята, але і в будь-який день, щоб отримувати гарний настрій. Завдяки невисокій калорійності вам не потрібно буде обмежувати себе у вживанні улюбленої страви. Надзвичайно смачні салати оцінять по достоїнству і ваші гості.