Хе з баклажани по-корейськи — найсмачніший рецепт

Деколи дивуєшся тому, скільки різних страв можна приготувати приблизно з одного й того ж набору інгредієнтів. Особливо вдалий період для кулінарних хитрощів — літо, коли в достатку свіжі овочі і фрукти. Можна не тільки вдосталь наїстися ними і приготувати безліч різних делікатесів, але і зробити запаси на зиму.

Спеціально для любителів гостренького є один простий рецепт заготівлі — баклажани по-корейськи — закуска, яка має дуже короткий і дуже запам’ятовується назва. Хе — всього дві літери, а скільки відтінків смаку за ними криється!

Порада: кількість гострих інгредієнтів в рецепті можна регулювати на свій розсуд в залежності від того, наскільки перченную ви хочете отримати закуску.

Хе из баклажан по-корейски — самый вкусный рецепт

Інгредієнти

  • баклажани 2 кг
  • перець червоний солодкий 500 г
  • морква 500 г
  • цибуля ріпчаста 500 г
  • часник 5 зубчиків
  • перець чілі 1/2 стручка
  • олія соняшникова 120 мл
  • оцет 9% 100 мл
  • цукор 140 г
  • сіль 20 г
  • суміш перців 10 г
  • перець червоний мелений 10 р.

На порцію

Калорії: 69 ккал

Білки: 0.9 м

Жири: 3.2 м

Вуглеводи: 9.4 г

Кроки 1 годину. 30 хв. Відео-рецепт

  • Хе из баклажан по-корейски — самый вкусный рецепт

    Баклажани гарненько вимийте і звільніть від плодоніжок. Наріжте овочі спочатку на пластини товщиною в сантиметр подовжньо, а потім кожен гурток — такої ж ширини брусочки. Краще для цього салату брати баклажани не довгастої, а круглої форми, щоб шматочки не виходили занадто довгими. В іншому випадку кожен з них розріжте навпіл.

  • Хе из баклажан по-корейски — самый вкусный рецепт

    Посипте синенькі сіллю, перемішайте руками, щоб вона рівномірно розподілилася по всім кусочкам і залиште на півгодини.

  • Хе из баклажан по-корейски — самый вкусный рецепт

    По закінченні цього часу сік відіжміть, а брусочки розкладіть по змащеного олією деку і оберніть його фольгою. Запікайте в духовці при 180 градусах 15 хвилин. Якщо немає духовки, можна скористатися сковорідкою.

  • Хе из баклажан по-корейски — самый вкусный рецепт

    Моркву очистіть від шкірки, подрібніть за допомогою спеціальної терки для страв по-корейськи. Залийте її окропом, дайте постояти близько 10 хвилин, після чого відкиньте на друшляк.

  • Хе из баклажан по-корейски — самый вкусный рецепт

    Почистіть від насіння і перегородок солодкий перець наріжте його смужками приблизно сантиметр в ширину.

  • Хе из баклажан по-корейски — самый вкусный рецепт

    Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. Чим тонше це вийде зробити, тим краще.

  • Хе из баклажан по-корейски — самый вкусный рецепт

    Половину стручка пекучого перцю покришіть тонкими кільцями. Постарайтеся видалити з нього насіння, інакше закуска вийде занадто гострою.

  • Хе из баклажан по-корейски — самый вкусный рецепт

    Змішайте овочі (крім баклажанів) в одній мисці, посипте сумішшю перців і меленим чилі, додайте цукор, оцет і олію. Гарненько вимісіть. Видавіть з допомогою чеснокодавкі часник і киньте його до овочів. Залиште їх маринуватися на годину.

  • Хе из баклажан по-корейски — самый вкусный рецепт

    По закінченні цього часу додайте баклажани, поки вони не встигли охолонути, і залиште ще на годину.

  • Хе из баклажан по-корейски — самый вкусный рецепт

    Розкладіть суміш по простерилизованным банкам, накрийте кришкою, поставте затискачі і покладіть у велику каструлю, на дно якої застеліть м’якою тканиною. Залийте банки водою по «плечики». Поставте посуд на вогонь. З моменту закипання стерилізують 25 хвилин.

  • Хе из баклажан по-корейски — самый вкусный рецепт

    Закатаю, переверніть ємності догори дном, укутайте і після повного охолодження надішліть на тривале зберігання в підвал або комору.

Порада: щоб закуска вийшла не тільки смачною, але і красивою, беріть для її приготування солодкий перець різних кольорів — червоний, жовтий і зелений.

Будь вечерю, доповнений хе, стане особливим, тому що завдяки такому різноманітному набору інгредієнтів і пікантною перчинка ця закуска має воістину чарівний смак. До того ж ви самі бачите, що це просто вітамінний коктейль у банку. Так що неодмінно увімкніть хе з баклажанів по-корейськи в план заготівель. Смачної вам зимівлі і приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: