Як готувати баклажани тушковані і смачні з овочами

Тушковані баклажани – це дуже проста і смачна закуска, яку можна подавати до обіду. Якщо гості вже на порозі, і потрібно щось терміново приготувати, обов’язково спробуйте зробити синенькі за цим рецептом. Таке овочеве блюдо не просто дуже смачне, але ще і жахливо корисне і низькокалорійне, так як складається тільки з одних овочів.

Синенькі можна гасити і соло, але найкраще вони виглядають з іншими продуктами: помідори, перець і цибулю допомагають створити приголомшливий кольоровий контраст, завдяки чому страва відразу ж стає об’єктом загальної уваги. Якщо ви не дуже полюбляєте баклажани, то це прекрасний привід спробувати їх полюбити, адже в зв’язці з овочами специфічний смак майже не відчувається.

Порада: якщо ви хочете ще зменшити калорійність страви, замініть масло звичайною водою. Зовсім необов’язково пасерувати овочі, їх просто можна припустити у власному соку. Подібний рецепт ідеально буде підходити для дітей, яким не можна їсти занадто жирну їжу.

Как готовить баклажаны тушеные и вкусные с овощами

Інгредієнти

  • баклажани 500 г
  • помідори 300 г
  • перець червоний солодкий 200 г
  • цибуля ріпчаста 100 г
  • олія соняшникова 20 мл
  • сіль 1 ч. л.
  • кріп 1 пучок
  • хмелі-сунелі 2 ст. л.

На порцію

Калорії: 67.1 ккал

Білки: 1.3 м

Жири: 3.2 м

Вуглеводи: 8.2 р

Кроки 20 хв. Відео-рецепт

  • Как готовить баклажаны тушеные и вкусные с овощами

    Всі овочі заздалегідь готуємо: миємо й чистимо. Цибулю шаткуємо кубиками і кидаємо на сковороду до маслу, пасеруємо 2 хвилини.

  • Как готовить баклажаны тушеные и вкусные с овощами

    Баклажани ріжемо великими кільцями, якщо плоди дуже великі, то спочатку ділимо їх надвоє. Відправляємо на сковороду і на середньому вогні обсмажуємо, поки займаємося подрібненням інших овочів.

  • Как готовить баклажаны тушеные и вкусные с овощами

    З перцю видаляємо насінну коробочку, промиваємо його зсередини і нарізаємо кубиками. Викладаємо на сковороду. Не забувайте перемішувати овочі, щоб вони не підгоріли.

  • Как готовить баклажаны тушеные и вкусные с овощами

    Помідори також ріжемо дуже дрібно, відправляємо на сковорідку, перемішуємо.

  • Как готовить баклажаны тушеные и вкусные с овощами

    Додаємо хмелі-сунелі, солимо, перчимо за смаком, потім накриваємо кришкою і тушкуємо близько 15 хвилин на середньому вогні.

Подавати тушковані баклажани рекомендується з кропом або будь-який інший зеленню – ця закуска досить самостійна, тому не потребує якихось соусах або приправах. Хмелі-сунелі додавайте виключно на свій смак, але зазвичай вистачає тільки солі і перцю. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: