Кабачки і баклажани на зиму, рецепти – пальчики оближеш

Якщо у вас залишилося кілька зайвих баклажанів і кабачків, то це прекрасний привід приготувати на зиму смачний салат «Асорті». Він не тільки дуже апетитний, але ще і ситний — те що потрібно в безвитаминную пору, коли необхідно щодня споживати велику кількість калорій. Баклажани і кабачки дуже схожі між собою, тому їх можна спільно використовувати для салатів.

Порада: спробуйте сирої синенький, якщо він гірчить, то засолите порізаний овоч на півгодини, а потім ретельно промийте в проточній воді.

Кабачки и баклажаны на зиму, рецепты - пальчики оближешь

Інгредієнти

  • баклажани 300 г
  • кабачки 300 г
  • помідори 400 г
  • перець червоний солодкий 400 г
  • цибуля ріпчаста 300 г
  • олія соняшникова 50 мл
  • сіль 1,5 ст. л.
  • оцет 9% 50 мл
  • цукор 1,5 ст. л.

На порцію

Калорії: 67.1 ккал

Білки: 1.3 м

Жири: 3.2 м

Вуглеводи: 8.2 р

Кроки 20 хв. Відео-рецепт

  • Кабачки и баклажаны на зиму, рецепты - пальчики оближешь

    Синенькі і кабачки ретельно миємо, обсушуємо рушниками і потім нарізаємо не дуже великими брусочками, які буде зручно наколювати на вилку. Відправляємо їх у велику каструлю з товстим дном.

  • Кабачки и баклажаны на зиму, рецепты - пальчики оближешь

    Перець миємо, виймаємо насіннєву коробочку і перегородки, а потім нарізаємо брусочками 4 см в довжину. Намагайтеся робити так, щоб всі овочі були приблизно одного розміру і утворювали чудовий одноманітний мікс.

  • Кабачки и баклажаны на зиму, рецепты - пальчики оближешь

    Помідор ріжемо навпіл, видаляємо хвостик і подрібнюємо ще на 4 частини, всі овочі складаємо в каструлю. Цибулю ріжемо великою соломкою або півкільцями.

  • Кабачки и баклажаны на зиму, рецепты - пальчики оближешь

    Додаємо цукор, сіль і оцет, ставимо посуд на середній вогонь і чекаємо, поки овочі не дадуть сік. Не забуваючи перемішувати всю масу, варимо її близько 30-40 хвилин. Овочі повинні дати багато соку і нудитися вже виключно в ньому.

  • Кабачки и баклажаны на зиму, рецепты - пальчики оближешь

    Розкладіть салат по стерилізованим банкам і загорніть їх. Після повного охолодження ємності можна віднести в льох, де вони дочекаються зими, не зіпсувалися, так як ми додавали оцет. Приємного апетиту!

Принадність цього салату полягає в тому, що ви можете використовувати абсолютно різні пропорції овочів і міняти інгредієнти на свій розсуд. В результаті ми все одно отримаємо дуже корисну та смачну закуску, яку буде не соромно подавати навіть на святковий стіл.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: