Калорійність олів’є на 100 грам з майонезом і без, можна годуючій мамі і дітям

Олів’є — один з лідируючих салатів під час урочистого застілля. Готують його практично в кожному будинку, проте, мало хто замислювався про корисних і сумнівних властивості, які несе в собі це блюдо.

Калорийность оливье на 100 грамм с майонезом и без, можно ли кормящей маме и детям

Пропонуємо познайомитися з відмінною альтернативної варіацією салату, яка здивує вас гармонійністю і незвичністю смакової палітри, не зіпсувавши фігури і не завдавши шкоди здоров’ю. Фото допоможуть вибрати правильний спосіб нарізки, а докладний опис збільшить шанси на успіх.

Кількість порцій: 8

Час приготування: 30 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 62.5 ккал;
  • білки – 8.2 м;
  • жири – 2.1 м;
  • вуглеводи – 2.9 р.

Інгредієнти

  • курка (філе) – 200 г;
  • селера стеблами – 2 шт.;
  • яблуко кисло-солодке – 1 шт.;
  • лимон – ½ шт;
  • солоний огірок, великий – 1 шт.;
  • йогурт (жирність 0%) – 200 г;
  • горошок свіжоморожений – 100 г;
  • яйце куряче – 3 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • сіль – за смаком;
  • лаврушка – 2 листочка;
  • перець горошком – 3 шт.;
  • перець мелений – за смаком.

Покрокове приготування

  1. В першу чергу поставте на плиту куряче філе, додавши в рідину прянощі – вони додадуть приємний аромат м’яса, не залишивши його пісним. По мірі виникнення знімайте пінку з бульйону. Його при бажанні можна розлити по пластикових контейнерів, відправити у морозилку, а в подальшому використовувати для приготування інших страв. Курку дрібненько порубаєте.
  2. Відваріть моркву і яйця до готового стану. Після очистіть, остудіть, наріжте невеликими кубиками. Відповідно вчиніть зі стеблами селери і яблуком (вийміть насіння і зніміть шкірку).
  3. Нашаткуйте солоний огірок.
  4. Морожений горошок обшпарте окропом і потримайте в ньому ж протягом 4-5 хвилин, після пересипте в чашу з льодом. Як тільки остигне, обсушіть і з’єднайте з іншими інгредієнтами.
  5. У йогурт при бажанні додайте трохи цитрусового соку і здобріть отриманим соусом олів’є. Присипте перцем і сіллю. Подавайте до столу тільки після того, як дієтичний салат постояв чверть години і просочився.

Як бачите, олів’є хоч і має чимало обмежень, вихід із ситуації завжди знайдеться, досить співвіднести допустиме з бажаним. Приємного апетиту та міцного здоров’я!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: