Класичний рецепт олів’є – покроковий рецепт з фото, що потрібно для приготування, калорійність на 100 грам

Олів’є — страва, придуманий французьким кухарем, який містив ресторан “Ермітаж” в Москві в XIX столітті. Саме там вперше подали салат. Тоді це було вишукане частування з телячим язиком, рябчиками, куріпками та іншими делікатесами. До м’яса додавали картоплю, яйця, оливки, корнішони і, звичайно, майонез, приготовлений за особливим рецептом.

Классический рецепт оливье - пошаговый рецепт с фото, что нужно для приготовления, калорийность на 100 грамм

Це цікаво: зараз салат, залежно від складу, називається по-різному: “Зимовий”, “Домашній”.

В радянські часи олів’є успішно переробили — стали готувати з вареною ковбасою. Вартість його інгредієнтів знизилася, тому страву можна було подавати не тільки по особливих випадках, але і просто на вечерю. Зараз цей салат — один із символів Нового року і обов’язкова прикраса святкового столу.

У класичному рецепті використовується м’ясо, а не ковбаса, як це робиться в сучасному варіанті. Можна додавати інші інгредієнти за смаком для різноманітності, наприклад, є варіації, коли в салат входять оливки, гриби, зелень, інші овочі (морква, буряк).

У страву додають майонез тільки перед вживанням, інакше воно втратить і смак, і привабливий зовнішній вигляд. Можна додати в салат гірчицю, кілька грам спецій або приправ за смаком.

Інгредієнти

  • М’ясо (курка, свинина, яловичина) кг
  • Картопля 6 шт.
  • Яйця 6 шт.
  • Огірки солоні 5 шт.
  • Зелений горошок 1 банку
  • Цибуля 3 шт.
  • Майонез 250 мл
  • Сіль, перець за смаком

На порцію

Калорії: 151.3 ккал

Білки: 8.6 г

Жири: 10.1 г

Вуглеводи: 6.8 г

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • Классический рецепт оливье - пошаговый рецепт с фото, что нужно для приготовления, калорийность на 100 грамм

    Відварюємо яйця, картоплю, м’ясо.

  • Классический рецепт оливье - пошаговый рецепт с фото, что нужно для приготовления, калорийность на 100 грамм

    Ріжемо всі інгредієнти кубиками. Курку, свинину чи яловичину потрібно спочатку розділити вздовж волокон, а потім різати шматочками поперек. Огірки теж шаткуємо кубиками, замість солоних можна використовувати свіжі.

  • Классический рецепт оливье - пошаговый рецепт с фото, что нужно для приготовления, калорийность на 100 грамм

    Змішуємо яйця, м’ясо, картопля, горошок, цибуля, огірки.

  • Классический рецепт оливье - пошаговый рецепт с фото, что нужно для приготовления, калорийность на 100 грамм

    Заправляємо блюдо майонезом і подаємо на стіл.

Салат можна прикрасити зеленню, оливками та іншими інгредієнтами за смаком. Для наочності подивіться відео з процесом приготування страви.

Классический рецепт оливье - пошаговый рецепт с фото, что нужно для приготовления, калорийность на 100 грамм

Порада: можна замінювати інгредієнти за своїм бажанням. Наприклад, замість майонезу взяти сметану або інший соус, а в якості альтернативи м’яса використовувати морепродукти. До речі, додавання риби, креветок і крабів колись було обов’язковою умовою приготування закуски.

Зробити олів’є нескладно. Блюдо дуже смачне і підходить як для повсякденного столу, так і для свята. Крім того, інтерпретацій цього салату дуже багато, і можна придумувати свої варіанти, додаючи інгредієнти за смаком.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: