Класичний рецепт олів’є з ковбасою – покрокове приготування з солоними і свіжими огірками, перцем і майонезом

Рецепт знаменитого салату “Олів’є” був винайдений французом, що носять це прізвище, ще в XIX столітті. Донині страва не втрачає своєї актуальності, особливо в зимовий період – час святкових застіль.

Классический рецепт оливье с колбасой - пошаговое приготовление с солеными и свежими огурцами, горошком и майонезом

Рецепт “Олів’є” з ковбасою і солоними огірками

Запорука успішного приготування цієї страви залежить від правильно обраної вареної ковбаси. При її покупці зверніть увагу на склад. Чи включаються до виріб соя, крохмаль. Вони допустимі, так само як і карагенан і нітрит натрію або Е250. Не рекомендується брати ковбасу з надлишком ароматизаторів та смакових добавок.

Інгредієнти

  • Ковбаса 300 г
  • Морква 2 шт.
  • Курячі яйця-5 шт.
  • Картопля середній 5 шт.
  • Консервований горошок 1 банку
  • Ріпчаста цибуля-2 шт.
  • Солоні огірки 5-6 шт.
  • Майонез 150 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за бажанням
  • Свіжі гілочки петрушки кілька штук

На порцію

Калорії: 172 ккал

Білки: 5.2 м

Жири: 15 г

Вуглеводи: 6.8 г

Кроки 45 хв. Відео-рецепт

  • Классический рецепт оливье с колбасой - пошаговое приготовление с солеными и свежими огурцами, горошком и майонезом

    Картоплю і моркву відваріть до готовності. Приблизно на це піде 25-30 хвилин. Після овочі вийміть, охолодіть, зріжте шкірку і подрібніть їх на акуратні кубики.

  • Классический рецепт оливье с колбасой - пошаговое приготовление с солеными и свежими огурцами, горошком и майонезом

    Так само поступите з солоними огірками.

  • Классический рецепт оливье с колбасой - пошаговое приготовление с солеными и свежими огурцами, горошком и майонезом

    З ріпчастої цибулі зніміть піну. Дрібно наріжте овоч.

  • Классический рецепт оливье с колбасой - пошаговое приготовление с солеными и свежими огурцами, горошком и майонезом

    Яйця відваріть круто. Як правило, щоб жовток добре приготувався, достатньо не більше 4-х хвилин. Остудіть і накришити.

  • Классический рецепт оливье с колбасой - пошаговое приготовление с солеными и свежими огурцами, горошком и майонезом

    Ковбасу вимийте під струменем проточної води. Форма нарізки м’ясного виробу – рівні кубики.

  • Классический рецепт оливье с колбасой - пошаговое приготовление с солеными и свежими огурцами, горошком и майонезом

    З консервованого горошку злити воду.

  • Классический рецепт оливье с колбасой - пошаговое приготовление с солеными и свежими огурцами, горошком и майонезом

    Змішайте всі інгредієнти в салатниці або будь-якій іншій зручній посуді. Посоліть. За бажанням можна всипати трохи чорного меленого перцю.

  • Классический рецепт оливье с колбасой - пошаговое приготовление с солеными и свежими огурцами, горошком и майонезом

    Приправити страву майонезом. Ретельно перемішайте. Прикрасьте гілочками петрушки.

Классический рецепт оливье с колбасой - пошаговое приготовление с солеными и свежими огурцами, горошком и майонезом

Порада: якщо салат вийшов сухуватим, рекомендується влити 1 столову ложку рослинної олії або класичного йогурту без солодких добавок.

Отримана закуска – ситна та поживна. Калорійність “Олів’є” з вареною ковбасою на 100 грам становить 160 кілокалорій. Щоб зменшити цю цифру, м’ясний виріб можна замінити вареною телятиною або курячою грудкою. Крім того, зробити салат більш легким допоможе заправка. Зокрема, “Провансаль” замінюють сметаною з низьким відсотком жирності.

Рецепт “Олів’є” з ковбасою і свіжим огірком

Щоб надати салату “весняних ноток”, рекомендується додати в нього свіжий зелений лук. Заправити легкий ситний делікатес можна нежирної сметаною або класичним йогуртом.

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 24

Енергетична цінність продукту

  • калорійність – 110 ккал;
  • білки – 5.6 м;
  • жири – 11.3 м;
  • вуглеводи – 6 р.

Інгредієнти

  • картопля середній – 5 шт.;
  • свіжі огірки – 4 шт.;
  • курячі яйця – 5 шт.;
  • морква – 3 шт.;
  • зелений свіжий лук – 1 пучок;
  • свіжий горошок заморожений – 200 г;
  • варена ковбаса – 300 г;
  • сметана – 400 г;
  • сіль – за смаком;
  • чорний мелений перець – за бажанням;
  • свіжий лист салату – 3-4 шт.

Классический рецепт оливье с колбасой - пошаговое приготовление с солеными и свежими огурцами, горошком и майонезом

Покрокове приготування

  1. Картоплю і моркву відварити до повної готовності у шкірці. Остудіть, очистіть і наріжте невеликими акуратними кубиками.
  2. У ковбаси зніміть плівку, вимийте продукт під струменем проточної води. Форма для подрібнення м’ясної вироби – так само кубики.
  3. Яйця відваріть до стану “круто”. Для цього після закипання зменшіть вогонь і варіть їх не більше 4-х хвилин.
  4. Розділіть кожен огірок на 4 частини. Рівномірно злегка посоліть. Через 10 хв. промийте. Це потрібно для виділення зайвої вологи. Нашаткуйте овоч трикутниками.
  5. Зелену цибулю вимити, очистити від хвостиків. Подрібніть.
  6. Свіжий горошок відкиньте на друшляк і обдайте окропом. Після надішліть на сковороду і тушкуйте на маленькому вогні 7-10 хвилин.
  7. Змішайте всі інгредієнти в глибокій салатниці. Заправте сметаною. Посоліть, за бажанням можна злегка посипати чорним меленим перцем.
  8. На плоску тарілку покладіть свіжі вимиті і висушені листя салату. Зверху додайте “Олів’є”. Подавайте на стіл, попередньо посипавши шаром свіжої петрушки або зеленого лука.

Порада: на стіл можна установити як цілу салатницю з закускою, так і подати її порціями, переклавши в маленькі піали.

Якщо ви підраховуєте, скільки калорій містить кожне блюдо, то “Олів’є”, звичайно, не відноситься до дієтичних. Але використовуючи менш калорійні інгредієнти, можна домогтися зниження показників енергетичної цінності продукту.

Классический рецепт оливье с колбасой - пошаговое приготовление с солеными и свежими огурцами, горошком и майонезом
Прості рецепти популярного салату припадуть до снаги навіть самій недосвідченій господині. Слідуючи нашим покроковим порад з фото, можна приготувати закуску дуже швидко і смачно. На столі відмінну компанію ” делікатесу складуть свіжі овочі, ковбасні вироби, сири, гарячий гарнір і запечене в духовці м’ясо. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: