Крабовий салат в лаваші – рецепт з фото покроково з листям салату

Вірменський тонкий лаваш сам по собі смачний і більш корисний, ніж звичайний хліб, за рахунок того, що не містить дріжджів. З використанням лаваша можна приготувати величезну кількість закусок з різними начинками або просто намастити його медом, перетворивши в елементарний десерт. Як кажуть у народі, все геніальне – просто.

Дуже смачною фуршетної закускою є рулет з лаваша з крабовим салатом. Готується швидко і на столі виглядає апетитно.

Крабовый салат в лаваше - рецепт с фото пошагово с листьями салата

Інгредієнти

  • лаваш 100 г
  • крабові палички 100 г
  • яйце 2 шт.
  • огірок свіжий 100 г
  • кукурудза консервована-80 г
  • майонез 70 г

На порцію

Калорії: 183.6 ккал

Білки: 5.8 м

Жири: 11.2 м

Вуглеводи: 14.8 м

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Крабовый салат в лаваше - рецепт с фото пошагово с листьями салата

    Потерти крабові палички. Їх можна замінити м’ясом краба.

  • Крабовый салат в лаваше - рецепт с фото пошагово с листьями салата

    Зварити й остудити яйця, потерти їх на тертці або нарізати.

  • Крабовый салат в лаваше - рецепт с фото пошагово с листьями салата

    Подрібнити соломкою огірки.

  • Крабовый салат в лаваше - рецепт с фото пошагово с листьями салата

    З кукурудзи злити рідину.

  • Крабовый салат в лаваше - рецепт с фото пошагово с листьями салата

    Розгорнути лаваш і помазати майонезом. Викласти всі складові.

  • Крабовый салат в лаваше - рецепт с фото пошагово с листьями салата

    Щільно згорнути у вигляді рулету, обмотати плівкою і відправити в холодильник на 2 години.

  • Крабовый салат в лаваше - рецепт с фото пошагово с листьями салата

    Потім дістати, порізати на шматки, прикрасити зеленню і подати на стіл.

Вірменський лаваш має багаторічну історію, його прабатьком вважають прісні коржі, які пекли з густої зернової каші ще в часи вавилонян. У Вірменії його готують в тандирі – спеціальній печі кувшинообразного або кулястого виду.

На сьогоднішній день досить легко зробити лаваш і в домашніх умовах в духовці або на сковороді. Покроковий рецепт приготування вірменського лаваша з фото і відео, а також закусок з його використанням наведені тут.

Класичний рецепт лаваша

Час приготування: 1 годину

Кількість порцій: 15

Енергетична цінність

  • калорійність – 103.9 ккал;
  • жири – 0.5 г;
  • білки – 3.1 м;
  • вуглеводи – 21.6 р.

Інгредієнти

  • борошно – 450 г;
  • вода – 200 мл;
  • сіль – 5 р.

Процес приготування

  1. Нагріти воду, орієнтовно до 40 градусів. Розчинити сіль.
  2. У миску просіяти через сито борошно, зробити ямку і гарячу воду вливати невеликими порціями.
  3. Вимішувати тісто, поки воно не перестане прилипати до рук.
  4. Злегка змочити рушник або серветку і накрити отримане тісто.
  5. Дати йому настоятися 30-40 хв.
  6. Розігріти суху сковороду.
  7. Від тесту відокремити невеликі шматочки і добре розкачати. Товщина повинна становити близько 2 мм.
  8. Після появи темних плям, пухирів, лаваш перевернути на іншу сторону.
  9. Зняти коржик, перекласти на поверхню (бажано дерев’яну), збризнути прохолодною водою і накрити рушником.

Крабовый салат в лаваше - рецепт с фото пошагово с листьями салата

Рулет з лаваша з листям салату і крабовими паличками

Час приготування: 30 хв

Кількість порцій: 7

Енергетична цінність

  • калорійність – 149.6 ккал;
  • жири – 9.2 м;
  • білки – 5.4 м;
  • вуглеводи – 11.3 р.

Інгредієнти

  • лаваш – 100 г;
  • крабові палички – 200 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • огірок свіжий – 100 г;
  • листя салату – 100 г;
  • майонез – 70 р.

Процес приготування

  1. Розгорнути лаваш, помазати його майонезом.
  2. Добре листя салату помити і просушити їх за допомогою рушника. Розкласти поверх лаваша.
  3. Відварити і остудити в холодній воді яйця, потерти їх на тертці.
  4. Розкласти поверх листя, промазати майонезом.
  5. Наступний шар – порізані крабові палички.
  6. Дрібною соломкою огірки порізати і покласти їх зверху.
  7. Скрутити рулет, обмотати харчовою плівкою і відправити в холодильник на 2 години.
  8. Порізати шматочками, прикрасити і подати на стіл.

Крабовый салат в лаваше - рецепт с фото пошагово с листьями салата

Ця закуска не тільки швидко готується, але і блискавично з’їдається. Ваші гості попросять поділитися секретами рецепта. Завдяки простим інгредієнтів і швидкого приготування, ці страви можна зробити, коли прихід гостей став для вас сюрпризом. А якщо захочете урізноманітнити начинку для лавашу, можете сміливо додавати сир і морквою по-корейськи. Ці інгредієнти добре поєднуються з останнім рецептом. Готуйте та смакуйте із задоволенням.

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest, FB, VK, OK, G+, Instagram щоб не втратити!

Крабовый салат в лаваше - рецепт с фото пошагово с листьями салата

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: