Вірменський тонкий лаваш сам по собі смачний і більш корисний, ніж звичайний хліб, за рахунок того, що не містить дріжджів. З використанням лаваша можна приготувати величезну кількість закусок з різними начинками або просто намастити його медом, перетворивши в елементарний десерт. Як кажуть у народі, все геніальне – просто.
Дуже смачною фуршетної закускою є рулет з лаваша з крабовим салатом. Готується швидко і на столі виглядає апетитно.
Інгредієнти
- лаваш 100 г
- крабові палички 100 г
- яйце 2 шт.
- огірок свіжий 100 г
- кукурудза консервована-80 г
- майонез 70 г
На порцію
Калорії: 183.6 ккал
Білки: 5.8 м
Жири: 11.2 м
Вуглеводи: 14.8 м
Кроки 30 хв. Відео-рецепт
-
Потерти крабові палички. Їх можна замінити м’ясом краба.
-
Зварити й остудити яйця, потерти їх на тертці або нарізати.
-
Подрібнити соломкою огірки.
-
З кукурудзи злити рідину.
-
Розгорнути лаваш і помазати майонезом. Викласти всі складові.
-
Щільно згорнути у вигляді рулету, обмотати плівкою і відправити в холодильник на 2 години.
-
Потім дістати, порізати на шматки, прикрасити зеленню і подати на стіл.
Вірменський лаваш має багаторічну історію, його прабатьком вважають прісні коржі, які пекли з густої зернової каші ще в часи вавилонян. У Вірменії його готують в тандирі – спеціальній печі кувшинообразного або кулястого виду.
На сьогоднішній день досить легко зробити лаваш і в домашніх умовах в духовці або на сковороді. Покроковий рецепт приготування вірменського лаваша з фото і відео, а також закусок з його використанням наведені тут.
Класичний рецепт лаваша
Час приготування: 1 годину
Кількість порцій: 15
Енергетична цінність
- калорійність – 103.9 ккал;
- жири – 0.5 г;
- білки – 3.1 м;
- вуглеводи – 21.6 р.
Інгредієнти
- борошно – 450 г;
- вода – 200 мл;
- сіль – 5 р.
Процес приготування
- Нагріти воду, орієнтовно до 40 градусів. Розчинити сіль.
- У миску просіяти через сито борошно, зробити ямку і гарячу воду вливати невеликими порціями.
- Вимішувати тісто, поки воно не перестане прилипати до рук.
- Злегка змочити рушник або серветку і накрити отримане тісто.
- Дати йому настоятися 30-40 хв.
- Розігріти суху сковороду.
- Від тесту відокремити невеликі шматочки і добре розкачати. Товщина повинна становити близько 2 мм.
- Після появи темних плям, пухирів, лаваш перевернути на іншу сторону.
- Зняти коржик, перекласти на поверхню (бажано дерев’яну), збризнути прохолодною водою і накрити рушником.
Рулет з лаваша з листям салату і крабовими паличками
Час приготування: 30 хв
Кількість порцій: 7
Енергетична цінність
- калорійність – 149.6 ккал;
- жири – 9.2 м;
- білки – 5.4 м;
- вуглеводи – 11.3 р.
Інгредієнти
- лаваш – 100 г;
- крабові палички – 200 г;
- яйце – 2 шт.;
- огірок свіжий – 100 г;
- листя салату – 100 г;
- майонез – 70 р.
Процес приготування
- Розгорнути лаваш, помазати його майонезом.
- Добре листя салату помити і просушити їх за допомогою рушника. Розкласти поверх лаваша.
- Відварити і остудити в холодній воді яйця, потерти їх на тертці.
- Розкласти поверх листя, промазати майонезом.
- Наступний шар – порізані крабові палички.
- Дрібною соломкою огірки порізати і покласти їх зверху.
- Скрутити рулет, обмотати харчовою плівкою і відправити в холодильник на 2 години.
- Порізати шматочками, прикрасити і подати на стіл.
Ця закуска не тільки швидко готується, але і блискавично з’їдається. Ваші гості попросять поділитися секретами рецепта. Завдяки простим інгредієнтів і швидкого приготування, ці страви можна зробити, коли прихід гостей став для вас сюрпризом. А якщо захочете урізноманітнити начинку для лавашу, можете сміливо додавати сир і морквою по-корейськи. Ці інгредієнти добре поєднуються з останнім рецептом. Готуйте та смакуйте із задоволенням.
Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest, FB, VK, OK, G+, Instagram щоб не втратити!