В останні роки особливою популярністю користується листковий салат з куркою. Зазвичай використовують куряче філе, але можна й інші частини птиці. Такий салат виходить дуже смачним і, головне, ситним. Звичайно, часи змінилися, але нагодувати всіх «по повній» в крові у російської людини. В якості заправки вибирають майонез або сметану. Хтось промазує кожен шар, хтось-через один. Єдина умова – готувати його краще всього напередодні, так як чим довше він простоїть в холодильнику, тим краще просочиться і буде соковитіше. Ще один незаперечний плюс таких салатів – можливість незвично прикрасити. З допомогою овочів, фруктів, зелені та інших продуктів ви можете зробити тематичний малюнок. Але навіть якщо подати салат без прикрас, він все одно буде дуже вигідно виглядати на святковому столі.
Історія салатів почалася в Римі ще до нашої ери. Блюдо в основному все складалося з трав і овочів, приправлених медом з сіллю і оцтом. Досить довгий час склад салатів практично не змінювався, і лише в епоху Відродження почалася нова ера цієї страви. Особливо активно салат розвивався у Франції. Французи змішували всілякі овочі, додавали артишоки, спаржу і сир, а до кінця XVIII століття до складу увійшли коренеплоди. Заправка теж постійно змінювалася: використовували вина, різні сорти оцтів, оливкова олія, лимонний сік, змішували трави і прянощі. І лише в XIX столітті в салаті вперше з’являються м’ясні продукти, а потім квашені і солоні складові. Трохи пізніше починають додавати яйця. В кінці XIX століття салат починають заправляти майонезом, що ставить страву на новий рівень. А в ХХ столітті в салати додають різноманітні види риби, м’яса, морепродуктів. Він перестає бути просто закускою, а стає цілком самостійним блюдом.
Важливим етапом у розвитку салатів СРСР можна вважати появу модернізованої копії салату від Люсьєн Олів’є. Його адаптували до реалій радянського життя, а заправкою зробили майонез. Цей продукт був дефіцитним на той час, тому салати у простого народу в більшості випадків асоціювалися з шиком і святом. Для приготування використовували всім доступні продукти: консервований горошок, варені й солені овочі, ковбаса, м’ясні продукти та багато іншого. І, звичайно, в умовах духу того часу кожен намагався зробити салат найбільш ситним.
Спочатку всі інгредієнти перемішувалися, а в якості заправки виступав майонез або, на крайній випадок, соняшникова олія. Пізніше салати почали робити шарами. Одними з перших були «Оселедець під шубою» і «Мімоза». Зараз варіантів листкових салатів маса. Багатьом вони подобаються більше, ніж класичні страви, де всі інгредієнти змішуються. До того ж часто листкові салати мають більш привабливий зовнішній вигляд.
Нижче наведена добірка самих смачних листкових салатів з використанням курки.
- Листковий салат з куркою, грибами і помідорами
- Знадобиться:
- Етапи приготування.
- Листковий курячий салат із корейської морквою
- Знадобиться:
- Етапи приготування.
- Легкий святковий салат з куркою, овочами і яйцями — відео рецепт
- Як приготувати листковий салат з куркою і ананасами
- Знадобиться:
- Етапи приготування.
- Листковий салат «Наречена» з копченою куркою і плавленим сиром
- Знадобиться для салату:
- Знадобиться для маринаду:
- Етапи приготування.
- Рецепт листкового салату з копченою куркою, горошком і сиром
- Знадобиться:
- Етапи приготування.
- Салат листковий з куркою, кукурудзою, картоплею і маринованими огірками
- Знадобиться:
- Етапи приготування.
- Салат з куркою, яблуком і сиром — відео рецепт
- Листковий салат з курки і свіжих овочів
- Знадобиться:
- Етапи приготування.
- Курячий листковий салат з помідорами і сиром Моцарелла
- Знадобиться:
- Етапи приготування.
- Салат з куркою і ківі – Смарагдовий браслет
- Знадобиться:
- Етапи приготування.
- Листковий салат з куркою, чорносливом і грибами
- Знадобиться:
- Етапи приготування.
- Новорічний листковий салат з куркою Тіффані — відео рецепт
Листковий салат з куркою, грибами і помідорами
Цей салат складається з мінімальної кошика продуктів, але, тим не менш, виходить дуже смачним. Родзинкою приготування є обсмажування цибулі та грибів: у рецепті потрібно використовувати вершкове масло, а не рослинну. Саме воно надає надзвичайний вершковий смак з легким ароматом. Готувати салат краще відразу порційно по тарілках, використовуючи спеціальну форму для додання красивого вигляду. Можна, звичайно, і подати на загальному блюді, але тоді помідори краще нарізати кубиками, щоб салат не розвалився.
Знадобиться:
- варена куряча грудка – 300 гр.;
- гриби печериці (свіжі) – 250 гр.;
- сир твердий або напівтвердий – 350 гр.;
- цибуля – 1 шт.;
- помідори – 2 шт.;
- майонез для промазування салату;
- масло вершкове для обсмажування;
- сіль за смаком.
Етапи приготування.
1. Заздалегідь відваріть курку в підсоленій воді. Дайте їй охолонути, а потім наріжте невеликими шматочками.
2. Очистіть і наріжте цибулю. Як саме – півкільцями або кубиками, крупно або дрібно – обирайте на свій смак.
3. Помийте гриби і помідори, обсушити паперовим рушником. Наріжте гриби невеликими кубиками.
4. Розтопіть в сковороді вершкове масло і відправте туди цибулю. Обсмажуйте його на середньому вогні, періодично помішуючи.
5. Коли цибуля стане м’яким і злегка золотистим, додайте до нього гриби, посоліть і обсмажуйте всі разом ще 10-15 хвилин, періодично помішуючи. Після готовності перекладіть в окрему миску і дайте охолонути.
6. Наріжте помідори тонкими кільцями. Не забувайте, що якщо ви плануєте подавати салат на одному великому блюді, а не порційно, то краще нарізати овочі дрібними кубиками.
7. Сир натріть на середній терці.
8. Наступним етапом буде збірка самого салату з допомогою кільця. Спочатку викладіть шар курки і промажте тонкої майонезній сіткою.
9. Далі цибулю з грибами. Всі розрівнюйте і злегка приминають. Варто промащувати цей шар, вирішуйте самі, так як гриби обсмажувалися в маслі і стали досить жирні.
10. Далі йде шар томатів, який знову ж таки потрібно змастити майонезом.
11. Потім ще трохи курки з майонезом, і завершальний шар – сир.
Накрийте салат харчовою плівкою і відправте в холодильник мінімум на 3 години, щоб він просочився.
Листковий курячий салат із корейської морквою
Класичні інгредієнти для цього салату особливо вдало поєднуються з корейською морквою. Вона має гострий пряний, насичений смак, який пом’якшується сиром і яйцями. Саме поєднання цих продуктів з морквою дуже незвичайне й цікаве – ваші гості обов’язково оцінять його. До того ж корейська морквина додасть салату додаткову соковитість. Щоб куряче філе вийшло особливо м’яким і смачним, відваріть його в підсоленій воді з додаванням перцю, лаврового листя, цибулини і моркви. Такий листковий салат з куркою відмінно підійде і до свята, і в звичайний день.
Знадобиться:
- варена куряча грудка – 500 гр.;
- морква по-корейськи – 400 гр.;
- сир твердий або напівтвердий – 200 гр.;
- яйце куряче – 5 шт.;
- майонез для промазування салату.
Етапи приготування.
1. Відваріть яйця до повної готовності і дайте їм охолонути. Заздалегідь зваріть курячу грудку.
2. Курячу грудку наріжте невеликими кубиками. Яйця очистіть, відокремте білки від жовтків.
3. Потріть На крупній тертці білки і сир. Жовтки розітріть вручну або ж пропустіть через дрібну тертку.
4. Тепер приступайте до складання салату. Інгредієнти потрібно укладати шарами, змащуючи кожен, крім самого верхнього, майонезом. Перший шар – курка.
5. Далі йдуть корейська морква, сир і яйця. Завершальними будуть жовтки. Промазывайте шари майонезом тонкою сіточкою.
Закрийте салат харчовою плівкою, щоб не заветрівся, і відправте в холодильник на кілька годин для просочення. Вже через годину смачний ситний листковий салат з куркою буде готовий і його можна подавати до столу.
Легкий святковий салат з куркою, овочами і яйцями — відео рецепт
Для любителів буряків у мене в запасі є ось такий листковий салат з куркою. Дуже простий, красивий, але незмінно смачний. Він може вам здатися незвичайним, а комусь нагадає знамениту «Оселедець під шубою», але повірте смак вас здивує. Ситний, ніжний і дуже апетитний салат здивує ваших гостей і домочадців на будь яке свято.
Приємного апетиту!
Як приготувати листковий салат з куркою і ананасами
Саме цей салат вважається одним із найсвятковіших на думку більшості людей. Поєднання інгредієнтів досить стандартне, але при цьому дуже незвичайне. Тверді горіхи і солодкі ананаси вигідно підкреслюють смак інших продуктів, роблячи салат надзвичайно ніжним і соковитим. Готується він дуже просто, при цьому він дійсно ситний.
Знадобиться:
- куряче філе – 1.5 кг;
- сир твердий або напівтвердий – 350 гр.;
- горіхи волоські – 200 гр.;
- яйце куряче – 7 шт.;
- ананас консервований – 1 банка;
- майонез для промазування салату.
Етапи приготування.
1. В першу чергу куряче філе відваріть до готовності. Воду потрібно злегка посолити. Дайте птиці охолонути. Після цього наріжте філе невеликими шматочками.
2. Яйця зваріть круто. Так само остудіть. Яйця очистіть і потріть на середній тертці.
3. Філе і ананаси наріжте невеликими кубиками. Сир пропустіть через дрібну тертку. Горіхи порубаєте ножем або подрібніть в блендері. Не переборщіть – вони не повинні вийти занадто дрібними.
4. Тепер можете збирати салат. Шари потрібно буде повторити, тому використовуйте половині кожного продукту. На велике блюдо викладіть курку, злегка утрамбуйте і змастіть майонезом. Найзручніше робити майонезну сітку.
5. Наступний шар – ананаси, потім яйця і знову майонезна сітка.
6. Далі горіхи, сир, майонез і повторення всіх інгредієнтів. Останнім шаром повинен бути сир.
7. Надішліть салат в холодильник просочитися мінімум на 3-4 години. Після цього можете подавати на стіл.
Смачний листковий салат з куркою і ананасами буде мати солодкі і солоні нотки одночасно і апетитно хрустіти горішками. Спробуйте його і він обов’язково сподобається.
Листковий салат «Наречена» з копченою куркою і плавленим сиром
Цей незвичайний салат з копченою куркою виходить дуже ніжним і смачним. Рекомендується використовувати ту кількість інгредієнтів, яке зазначено в рецепті, щоб зберегти повітряну текстуру. На відміну від попередніх салатів, де потрібно було злегка приймати шари, тут, щоб зберегти легкість, навпаки, чіпати нічого не потрібно. Цибулю краще використовувати маринований, але якщо з якихось причин не виходить, то підійде і простий. В оригінальному рецепті салат викладається у вигляді кільця. Для цього по центру страви розташовується якась кругла посуд, наприклад, чашка або чарка (в залежності від розмірів). Але можна викласти просто суцільним шаром.
Знадобиться для салату:
- м’ясо копченої курки – 400 гр.;
- плавлений сир – 360 гр.;
- картопля – 4 шт.;
- яйце куряче – 6 шт.;
- цибуля – 1шт.;
- пекінська капуста – 5 аркушів;
- майонез для промазування салату.
Знадобиться для маринаду:
- оцет 6-9% – 1 ст. л.;
- цукор – 2 ч. л.;
- сіль – 1 ч. л.;
- вода (окріп) – 100 мл
Етапи приготування.
1. Очистіть цибулю і наріжте півкільцями. Змішайте всі інгредієнти для маринаду і залийте овоч, так щоб він був повністю у воді. Відправте на холод на 10-30 хвилин.
2. Відваріть картоплю і яйця до повної готовності. Дайте охолонути. Курку наріжте дрібними кубиками. З пекінської капусти видалити серединку і теж дрібно поріжте.
3. Очистіть охолоджені картоплю і яйця. Для прикраси з яєць, проводячи ножем по колу, зріжте тонкий шар. Для наочності уявіть, що ви зрізуєте шкірку картоплі або яблука.
4. Відокремте білки від жовтків. Картопля потріть на крупній тертці, жовтки – на дрібній.
5. За допомогою кільця і чашки викладайте салат. Перший шар картопля, покритий майонезній сіткою.
6. Не забувайте, що утрамбовувати нічого не треба, щоб салат вийшов повітряним. Далі – курка і знову майонез.
7. Злийте маринад у цибулі і викладіть його на салат. Наступний шар – жовтки і сітка з майонезу.
8. Потім йде капуста і знову майонез.
9. Натріть на тертці плавлений сирок прямо на салат і знову ж змастіть майонезом.
10. Завершальним шаром будуть білки. Їх так само потрібно натерти прямо над салатом, але на самій дрібній тертці. Завдяки тому, що ви робите це на вазі салат виходить дуже повітряним.
11. Поверніть з зрізаних раніше білків квіточки і прикрасити ними салат.
Дайте йому настоятися близько 3 годин і можете подавати на стіл приголомшливої краси і смаку листковий салат з куркою і плавленим сиром.
Рецепт листкового салату з копченою куркою, горошком і сиром
Цей смачний салатик буде чудовим святковим блюдом на новорічному столі. Поєднання копченої курки, горошку і огірочків виходить дуже незвичайним, а варені яйця і повітряна структура салату роблять його по-справжньому ніжним. До того ж він приголомшливо виглядає в розрізаному вигляді, що теж важливо, особливо, якщо ви чекаєте гостей.
Знадобиться:
- філе копченої курки – 350 гр.;
- консервований зелений горошок – 200 гр.;
- тертий твердий або напівтвердий сир – 150 гр.;
- солоні огірки – 120 гр.;
- волоські горіхи – 50 гр.;
- яйце куряче – 5 шт.;
- майонез для промазування салату.
Етапи приготування.
1. Зваріть яйця круто і дайте їм охолонути. Тим часом дрібно порубаєте курку і огірки.
2. Очистіть яйця і відокремте білки від жовтків. Білки, а так само сир пропустіть через крупну тертку, а жовтки – через дрібну.
3. На велике блюдо викладіть половину курки, покривши зверху сіткою з майонезу.
4. Далі викладаєте білки з майонезом, потім зелений горошок.
5. Наступний шар – друга половина курки, яку теж потрібно промазати майонезом.
6. Після викладайте нарізаний огірок, потім сир, зверху ретельно промажте майонезом.
7. Завершальний шар – жовтки.
8. Прикрасьте салат очищеним волоським горіхом і зеленим горошком.
Перед подачею поставте листковий салат з куркою і горошком в холодильник на 2-3 години, щоб він просочився і настоявся. Вас чекає дуже смачне частування по закінченні цього часу. Приємного апетиту!
Салат листковий з куркою, кукурудзою, картоплею і маринованими огірками
Нечасто можна зустріти консервовану кукурудзу в листковому салат з куркою, а даремно. Злегка солодка, вона робить смак страви особливо м’яким і соковитим, особливо в поєднанні з вареною морквою. Зверніть увагу на оформлення цього салату – він виглядає, як справжній святковий торт і буде відмінною прикрасою вашого новорічного святкового столу.
Знадобиться:
- варена куряча грудка – 200 гр.;
- варена картопля – 170 гр.;
- мариновані огірки – 150 гр.;
- варена морква – 120 гр.;
- цибуля – 80 гр.;
- яйце куряче – 3 шт.;
- маринована кукурудза – 0.5 банки;
- майонез для промазування салату.
Етапи приготування.
1. Овочі та яйця відваріть заздалегідь і дайте їм охолонути. Варіть курку в злегка солоній воді.
2. Очистіть цибулю і дрібно порубаєте.
3. Очистіть овочі та яйця. Яйця, огірки і картоплю пропустіть через крупну тертку, моркву – через дрібну. Курку розділити на волокна.
4. На великому блюді викладіть шар картоплі, потім цибулі і промажте майонезом.
5. Далі наступні шари: огірки, майонез, курка, майонез.
6. Лопаткою вирівняйте салат по всьому периметру. Зверху викладіть кукурудзу і майонез.
7. Далі йде моркву. Зверніть увагу, що вона викладається тільки на верхню частину салату, бока ви більше не чіпаєте. Злегка примніть її. Промажте майонезом, залишивши в середині невеликий круглий ділянка не зворушеним.
8. Строго на майонез викладіть яєчну суміш. Виходить, що по центру у вас залишається невеликий поглиблений ділянку незайманої морквини.
9. Вирівняйте салат лопаткою. Прикрасьте візерунком з майонезній сітки, а по периметру кільця викладіть кукурудзу в 1 ряд.
Дайте салату настоятися в холодильнику перед подачею. Приємних свят!
Салат з куркою, яблуком і сиром — відео рецепт
Хочу показати вам ще один рецепт, де використовується курка, бо крім неї туди кладеться і кисле яблучко. Курку часто поєднують з фруктами, наприклад, ананас і ківі, але і яблуко створює прекрасний букет смаків. Обов’язково спробуйте такий салатик.
Дуже смачно і красиво!
Листковий салат з курки і свіжих овочів
Свіжі овочі взимку здаються особливо смачними, тому такий салатик буде дуже до речі на новорічному столі. За рахунок рідини з огірків і помідорів салат виходить соковитим і просоченим, а часник надає страві пікантності. Подавати можна порційно, формуючи салат з допомогою спеціального кільця, або на великій тарілці, розрізаючи блюдо, як торт.
Знадобиться:
- куряче філе – 1 шт.;
- огірок – 1 шт.;
- томат – 1 шт.;
- яйце куряче – 2 шт.;
- плавлений сир – 1 шт.;
- часник – 1 зубчик;
- майонез для промазування салату.
Етапи приготування.
1. Курку відваріть в підсоленій воді, яйця зваріть круто. Дайте охолонути. Наріжте дрібно на шматочки.
2. Овочі помийте в холодній воді і обсушити паперовим рушником. Огірок і помідор наріжте невеликими шматочками.
3. Очищені яйця пропустіть через крупну тертку. Змішайте з майонезом і подрібненим в пресі часником.
4. Тепер можна приступити до викладання салату. Нижній шар – курка, ретельно промазав майонезом.
5. Далі огірки, яєчна суміш і помідори. Якщо ви оформляли салат в кільці, то зараз саме час його зняти.
6. Тепер візьміть плавлений сирок (його попередньо потрібно потримати в морозильній камері) і потріть на крупній тертці прямо на салат.
Надішліть настоятися в холодильник на годину мінімум. Листковий салат з куркою і овочами дуже свіжий, легкий і хрусткий. Вам обов’язково сподобається.
Курячий листковий салат з помідорами і сиром Моцарелла
Цей красивий ситний листковий салат з куркою, свіжими овочами та зеленню буде відмінним доповненням будь-якого святкового столу. До того ж класичне поєднання томатів з «Моцарелою» дуже цікаво відчувається в салаті з куркою. Страва готується просто, при цьому досить ситне. Спробуйте зробити цей салат і переконайтеся, що всі ваші гості його оцінять і попросять добавки.
Знадобиться:
- варене куряче філе – 150 гр.;
- сир «Моцарелла» – 100 гр.;
- очищені волоські горіхи – 40 гр.;
- петрушка – 15 гр.;
- яйце куряче – 3 шт.;
- томат – 2 шт.;
- огірок – 1 шт.;
- часник – 2 зубчики;
- перець за смаком;
- майонез для промазування салату.
Етапи приготування.
1. Остудіть заздалегідь відварене куряче філе. Не забудьте підсолити воду, в якій вона вариться. Зваріть яйця круто і так само дайте їм охолонути.
2. Промийте овочі та зелень під холодною водою і обсушити паперовим рушником.
3. У помідорів вийміть насіння. Наріжте огірки, помідори і курку невеликими кубиками, зелень подрібніть.
4. Очистіть яйця. Потріть на середній тертці окремо білки і жовтки. Через дрібну тертку сир пропустіть. Горіхи подрібніть в блендері.
5. Наступний етап – викладання салату. Нижній шар – курка. Трохи поперчіть і покрийте тонким шаром майонезу.
6. Далі видавіть зверху часник і акуратно розподіліть. Тепер викладайте огірок, потім зелень і знову майонез.
7. Наступний шар – «Моцарелла», трохи перцю і майонез.
8. Далі йдуть жовтки, помідори, майонез і білки, які, знову ж таки, змазується майонезом. Останній шар – волоські горіхи.
Залиште салат в холодильнику години на 3, щоб він просочився і став по-справжньому соковитою.
Салат з куркою і ківі – Смарагдовий браслет
Мабуть, це один з самих незвичайних листкових салатів у цій підбірці рецептів. Легка кислинка ківі робить смак вельми цікавим, при цьому підкреслюючи інші інгредієнти. Якщо ви хочете приємно здивувати своїх гостей, то обов’язково виберіть цей салат. До того ж у нього дуже вдале оформлення. Салат потрібно викладати на плоскому блюді, поставивши в середину склянку, щоб вийшло кільце.
Знадобиться:
- куряче філе – 250 гр.;
- твердий або напівтвердий сир – 100 гр.;
- волоські горіхи – 100 гр.;
- ківі – 3 шт.;
- огірок – 2 шт.;
- оливки або маслини без кісточки – 12-15 шт.;
- майонез для промазування салату.
Етапи приготування.
1. Курку відваріть в підсоленій воді і дайте їй охолонути. Огірки гарненько промийте і обітріть паперовим рушником. Ківі очистіть від шкірки.
2. Філе і огірки наріжте невеликими кубиками, ківі – півкільцями, маслини – кільцями. Волоські горіхи подрібніть ножем.
3. Сир пропустіть через середню терку.
4. Викладайте салату навколо склянки. Перший шар – курка, змащена майонезній сіткою.
5. Далі маслини, огірки і знову тонкий шар майонезу. Потім йде сир.
6. На цьому етапі за допомогою лопаточки потрібно сформувати бортики і вирівняти верх страви.
7. Потім вийміть склянку, і по всьому кільцю салату викладіть ківі. Зверху прикрасити подрібненими горіхами.
Дайте салату настоятися в холодильнику. Дуже гарний і смачний листковий салат з куркою і ківі Смарагдовий браслет буде готовий і дуже смачний.
Листковий салат з куркою, чорносливом і грибами
Відварна курка, чорнослив і шампіньйони – одне з найкращих поєднань продуктів. Інші інгредієнти можуть змінюватися, надаючи той чи інший смак страви, але основними залишаються саме ці. До того ж у багатьох такий листковий салат з куркою асоціюється саме з Новорічними святами, тому він буде відмінно виглядати на вашому новорічному столі. До того ж він дуже легко готується. І не хвилюйтеся з приводу чорносливу: навіть коли хтось не їсть його в повсякденному житті, в салаті його зазвичай люблять всі.
Знадобиться:
- варене м’ясо курки – 200 гр.;
- гриби печериці – 150 гр.;
- сир твердий або напівтвердий – 120 гр.;
- чорнослив – 100 гр.;
- очищені волоські горіхи – 50 гр.;
- цибуля – 1 шт.;
- соняшникова олія для смаження;
- сіль за смаком;
- майонез для промазування салату.
Етапи приготування.
1. Остудіть заздалегідь відварену в підсоленій воді курку. Щоб м’ясо птиці вийшло найбільш соковитим, нехай воно остигає в бульйоні, в якому варилося. Підготувати інші інгредієнти.
2. Очистіть і дрібно поріжте цибулю.
3. Печериці промийте в холодній ше і обсушіть паперовим рушником. Наріжте гриби невеликими кубиками.
4. На розпеченому рослинному маслі обсмажте цибулю до м’якості, а потім додайте до нього шампіньйони. Злегка посоліть і обсмажуйте на невеликому вогні, періодично помішуючи, 10-15 хвилин.
5. Чорнослив залийте окропом і дайте настоятися приблизно 10 хвилин.
6. Тим часом наріжте курку невеликими кубиками. Потім відіжміть чорнослив і так само дрібно поріжте. Порубаєте горіхи.
7. Сир натріть на середній терці.
8. Тепер можна приступити до складання салату. Нижній шар – курка, промазав майонезом.
9. Далі – остигнула суміш з грибів і цибулі.
10. Потім чорнослив і шар майонезу.
11. Потім потрібно покласти сир, змастити майонезом і засипати подрібненими горіхами.
Листковий салат з куркою і чорносливом буде смачніше, якщо дати йому настоятися в холодильнику. Але якщо ви поспішаєте і гості вже зачекалися, то можете подавати його і відразу. Буде все одно дуже смачно.
Новорічний листковий салат з куркою Тіффані — відео рецепт
Яскравий, соковитий і святковий. Ось який цей салат з куркою. Справжній дорогоцінний камінь на новорічному столі. Такий відразу приверне увагу всіх гостей і домочадців. І знову поєднання відвареного курячого м’яса і солодких фруктів. Але повірте, це виграшний варіант.
Листковий салат з куркою – одне з найбільш святкових, ситних і, в той же час, простих страв. Готується він досить швидко, а збирається легко. Спробуйте приготувати новорічний салат по одному із запропонованих рецептів, і ваші гості будуть у захваті.