Олів’є – 5 класичних рецептів простого і смачного салату

Олів’є – це справжня класика, так само, як оселедець під шубою і мімоза, без якої просто не можна уявити яке-небудь святкове застілля, саме тому навчитися смачно і правильно його готувати необхідно кожній господині. А це досить просто, вам лише треба дотримуватися всі кроки в його приготуванні. Дана страва приготована з ковбасою або з м’ясом на свято, вважається одним з найпопулярніших, ці обидва варіанти готують люди найчастіше, а от з куркою – трохи рідше.

Коли в останній раз ви готували класичне олів’є? На день народження або 8 березня? Скажу точно, що напевно він перебував на вашому столі в Новий рік!

Отже, дорогі мої читачі, щоб вам було простіше це зробити, я розповім як просто і смачно приготувати цю страву, з різними начинками. А якщо у вас або ваших роднулек на носі день народження і ви не знаєте, що приготувати, то будь ласка, прості і смачні салати на день народження, саме для вас!

Оливье - 5 классических рецептов простого и вкусного салата

Класичний рецепт салату олів’є з ковбасою

Оливье - 5 классических рецептов простого и вкусного салата

Звичайно ж, такий блюдо, яке готував сам Люсьєн Олів’є, та ще з заморськими продуктами, звичайний радянський людина не могла собі дозволити.

Та й точного рецепту тоді ніхто не знав, бо сам кухар його так нікому і не розкрив.

Саме тому в той радянський час входять до його складу практично всі продукти були замінені на більш доступні, а сама назва залишилася.

Інгредієнти:

  • Ковбаса варена — 300 гр
  • картопля середній — 4 шт
  • яйця курячі — 6 шт
  • морква велика — 1 шт
  • огірки солоні — 3-4 шт
  • консервований горошок — 1 банку
  • майонез — за смаком
  • Сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

Овочі промиваємо у воді, потім відварюємо картоплю, моркву до готовності і круто яйця. Даємо трохи охолонути, після чого картоплю і яйця очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками, а моркву тоненькими кружальцями. Перекладаємо всі нарізані інгредієнти в глибоку миску.

Оливье - 5 классических рецептов простого и вкусного салата

Туди ж додаємо дрібно нарізані кубиками огірки і ковбасу. Відкриваємо банку консервованого горошку, зливаємо з нього всю рідину і перекладаємо його в загальну миску.

Оливье - 5 классических рецептов простого и вкусного салата

Солимо за смаком, кладемо майонез, ретельно перемішуємо і ставимо в холодильник, для того щоб вийшла салат добряче охолодився.

Оливье - 5 классических рецептов простого и вкусного салата

Потім виймаємо вийшло блюдо і подаємо до столу!

Простий рецепт олів’є з куркою

Оливье - 5 классических рецептов простого и вкусного салата

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 400 гр
  • яйця курячі — 3 шт
  • картопля — 4 шт
  • морква середня — 1 шт
  • цибуля ріпчаста — 1/2 шт
  • огірки солоні — 3-4 шт
  • маринований зелений горошок — 1 банку
  • майонез і сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

Для приготування усіма улюбленої страви, нам необхідно відварити картоплю, моркву і яйця до готовності. А щоб куряче філе після варіння зберегло в собі більшість корисних властивостей, обов’язково відправляти його готуватися, тільки вже в киплячу воду і тоді воно виходить дуже соковитим.

Далі, після того, як філе звариться і досить охолоне, нарізаємо його невеликими кубиками і відправляємо в підходящу миску.

Оливье - 5 классических рецептов простого и вкусного салата

Туди ж додаємо нарізані, такими ж шматочками, попередньо очищений картопля, яйце, морква, цибуля, солоний огірок, зелений горошок (без рідини).

Оливье - 5 классических рецептов простого и вкусного салата

Потім додаємо за смаком сіль, кладемо майонез і гарненько перемішуємо.

Оливье - 5 классических рецептов простого и вкусного салата

Відправляємо в холодильник для охолодження. Після чого накладаємо в мисочки порційно і пригощаємо своїх близьких і рідних.

Як приготувати салат олів’є з м’ясом

Оливье - 5 классических рецептов простого и вкусного салата

Інгредієнти:

  • Яловичина — 150 гр
  • картопля — 4 шт
  • яйця курячі — 4 шт
  • морква — 1 шт
  • мариновані огірки — 4 шт
  • консервований горошок — 300 гр
  • цибуля ріпчаста — 1/2 шт
  • яблуко — 1 шт
  • майонез — 200 гр
  • сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

Для салату нам необхідно відварити до готовності картоплю, моркву, яйця круто і шматочок яловичини, бажано молодий, щоб вона не була жорстка.

Потім маленькими кубиками нарізаємо м’ясо, картопля, очищений і огірок. На дрібній тертці натираємо яблуко, у якого попередньо видаливши серцевину.

Оливье - 5 классических рецептов простого и вкусного салата

Яйця чистимо і з допомогою яйцерізки, або просто нарізаємо маленькими квадратиками.

Оливье - 5 классических рецептов простого и вкусного салата

Лук очищаємо і щоб позбутися гіркоти, обдаємо його окропом, після чого дрібно шаткуємо і додаємо до решти інгредієнтів.

Оливье - 5 классических рецептов простого и вкусного салата

Тепер відкриваємо баночку зеленого горошку, зливаємо з неї всю рідину і перекладаємо, приблизно 3/4 банки в салат.

Оливье - 5 классических рецептов простого и вкусного салата

Додаємо сіль за смаком, майонез і гарненько перемішуємо.

Оливье - 5 классических рецептов простого и вкусного салата

Прибираємо на час в холодильник, після чого дістаємо і ставимо для частування на святковий стіл.

Смачний салат олів’є зі свіжим огірком

Оливье - 5 классических рецептов простого и вкусного салата

Інгредієнти:

  • Ковбаса варена — 200 гр
  • картопля — 5 шт
  • морква велика — 1 шт
  • яйця курячі — 6 шт
  • огірки свіжі — 3 шт
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • горошок консервований — 300 гр
  • майонез — 250 гр
  • сіль, перець і зелень — за смаком.

Спосіб приготування:

Картоплю і моркву гарненько промиваємо. Поміщаємо в каструлю з водою і відварюємо до готовності.

Яйця відварюємо в підсоленій воді протягом 10 хвилин, після закипання.

Потім очищаємо всі овочі і яйця, шаткуємо їх разом з ковбасою маленькими квадратиками, і перекладаємо в глибоку миску.

Промиваємо трохи зелені і з допомогою паперового рушника позбавляємо її від зайвої вологи. Дрібно шаткуємо і додаємо в загальну масу.

Тепер відкриваємо консервований горошок, зливаємо з нього весь розсіл і додаємо в блюдо.

Туди ж додаємо за смаком сіль, перець і приблизно 250 грамів майонезу.

Ретельно перемішуємо, охолоджуємо в холодильнику і подаємо до столу.

Старовинний рецепт салату олів’є(відео)

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: