Олів’є з яблуком – класичний покроковий рецепт з фото

Олів’є – класичний святковий салат, який, без сумніву, вміє готувати будь-яка господиня. Але навіть самим завзятим любителям цього традиційного новорічного страви іноді хочеться спробувати чогось нового і незвичайного. А адже олів’є можна готувати по-різному. Наприклад, додати в нього яблуко. У підсумку вийде знайоме блюдо з новими пікантними нотками.

Оливье с яблоком - классический пошаговый рецепт с фото

Рецепт олів’є з яблуком

В залежності від обраного сорту яблук, салат має легкий кислий або солодкий присмак. Які саме фрукти взяти — залежить лише від ваших смакових уподобань. Зверніть увагу на цей невигадливий смачний рецепт з фото.

Інгредієнти

  • ковбаса молочна 250 г
  • яблуко 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • картопля 3 шт.
  • зелений горошок консервований 1 банка
  • огірок солоний (або маринований) 3-4 шт.
  • майонез 150 г
  • яйце куряче 3 шт.
  • сіль 1/2 ч. л.
  • перець чорний мелений 2 щіпки
  • свіжа зелень для декору 3-7 гілочки

На порцію

Калорії: 112.47 ккал

Білки: 4.76 р

Жири: 7.53 р

Вуглеводи: 6.18 р

Кроки 45 хв. Відео-рецепт

  • Оливье с яблоком - классический пошаговый рецепт с фото

    Насамперед ставимо варитися овочі та яйця. Картоплини і моркву гарненько миємо і поміщаємо в каструлю. Заливаємо водою і ставимо на плиту. Готовність овочів перевірити дуже просто: вони повинні стати м’якими і легко проколюватися ножем.

  • Оливье с яблоком - классический пошаговый рецепт с фото

    Готуємо яйця в окремій посудині. Для салату потрібно зварити яйця круто, на це піде близько 7-10 хвилин після закипання).

  • Оливье с яблоком - классический пошаговый рецепт с фото

    Яблуко очистіть від шкірки і вирізати у нього серединку з насінням. Нарізаємо фрукти, ковбасу і огірочки рівними за розміром середніми кубиками. Складаємо все в загальну миску.

  • Оливье с яблоком - классический пошаговый рецепт с фото

    Зі зварених яєць зчищаємо шкаралупу. Є один швидкий спосіб зробити це, використовуючи лише пластиковий контейнер з кришкою (або 2 тарілки). Покладіть яйця в контейнер, закрийте і добре потрусити. Залишиться тільки прибрати шкаралупу і все готово. І білок, і жовток також нарізаємо кубиками і відправляємо в миску до інших компонентів.

  • Оливье с яблоком - классический пошаговый рецепт с фото

    Щоб почистити відварні овочі було легше, відразу після зняття з плити потримайте їх у холодній воді. Після цього шкірка зніметься дуже легко. Картоплю і моркву нарізаємо таким же чином, що і попередні інгредієнти.

  • Оливье с яблоком - классический пошаговый рецепт с фото

    Залишилося тільки додати горошок. Розкриваємо банку і переміщаємо її вміст в сито або друшляк. Після того як вся рідина стече, відправляємо горох в салат.

  • Оливье с яблоком - классический пошаговый рецепт с фото

    Солимо, перчимо і заправляємо олів’є майонезом. При бажанні його можна замінити сметаною, а можна і змішати ці два соуси. Перекладаємо салат в красиве блюдо або спеціальну салатницю, а зверху прикрашаємо гілочками свіжої зелені.

Порада: замість солоних огірків можна використовувати свіжі. Але якщо вони надто товстошкірі, їх бажано почистити. Ковбасу можна замінити відвареною телятиною або курячим філе. Любителів морепродуктів точно порадує аналогічне частування з сьомгою, адже яблука чудово з нею поєднуються.

Оливье с яблоком - классический пошаговый рецепт с фото

Цей салат прикрасить не тільки святковий стіл, але і самий звичайний обід або вечерю. Як бачимо, додавши всього один інгредієнт, можна розкрити смак звичного страви з нової сторони. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: