Олів’є з яловичиною – класичний рецепт з фото, приготування з помідорами і печінкою, як варити

Самий смачний домашній олів’є виходить, якщо в нього покласти замість традиційної ковбаси яловичину. Цей вид м’яса додасть страві особливо яскравий смак. В такому разі він буде більше схожий на салат «Зимовий»,особливо якщо у нього не класти свіжий огірок, а тільки солоний або маринований.

Існує кілька варіантів приготування олів’є з яловичиною, які дещо різняться за своїм складом. Зверніть увагу на рецепти, в яких зазначено, скільки калорій містить кожна версія салату, і як правильно підготувати всі продукти для обробки.

Рецепт олів’є з яловичиною

Оливье с говядиной - классический рецепт с фото, приготовление с помидорами и печенью, как варить

Класичний спосіб приготування знаменитого новорічного частування – з яловичим м’ясом. Краще всього використовувати вирізку, так як ця частина є самою ніжною. Досить простий спосіб приготування олів’є не містить дорогих, недоступних компонентів.

Порада: придбайте молоду яловичину або телятину. Такий салат буде особливо ніжним і смачним.

Інгредієнти

  • яловичина ½ кг
  • лист лавровий 2 шт.
  • перець духмяний горошком 3 шт.
  • часник 1 зубок
  • картопля 6 шт.
  • морква 2 шт.
  • яйця 6 шт.
  • горошок зелений консервований 150 г
  • огірок солоний 3-4 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • сметана 60 г
  • гірчиця ½ ч. л.
  • сіль щіпка

На порцію

Калорії: 139.7 ккал

Білки: 8.9 р

Жири: 9.8 г

Вуглеводи: 5.2 м

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Оливье с говядиной - классический рецепт с фото, приготовление с помидорами и печенью, как варить

    Для варіння яловичини необхідно багато часу, тому поставте її варитися першої. Обмийте м’ясо, перевірте, щоб на ньому не залишилося осколків кісток, ретельно зачистите від плівок. Залийте холодною водою. Після закипання видаліть піну, температуру зробіть нижче середньої. Підсолити бульйон. Приблизно через годину покладіть часник, лавровий лист і перець. Варіть до тих пір, поки м’ясо не стане м’яким. Зазвичай яловичина вариться 1.5-2.5 години. Готове м’ясо вийміть і залиште охолоджуватися, накривши кришкою.

  • Оливье с говядиной - классический рецепт с фото, приготовление с помидорами и печенью, как варить

    Зваріть моркву і картоплю в мундирі. Готовність перевіряйте виделкою. Не допустіть, щоб картопля переварився, так як його буде неможливо порізати кубиками. Зніміть з коренеплодів шкірку.

  • Оливье с говядиной - классический рецепт с фото, приготовление с помидорами и печенью, как варить

    Зваріть яйця. Їх можна покласти в одну каструлю з овочами, але зверху, так як час варіння складе всього 8 хвилин після закипання. Крім того, перед відварюванням, їх потрібно ретельно промити розчином соди. Потім їх потрібно дістати і опустити в холодну воду, очистити.

  • Оливье с говядиной - классический рецепт с фото, приготовление с помидорами и печенью, как варить

    Охолоджені продукти наріжте дрібними кубиками (як на фото). Таким же чином обробіть квашені огірки.

  • Оливье с говядиной - классический рецепт с фото, приготовление с помидорами и печенью, как варить

    Подрібніть цибулю. Додайте горошок з банки.

  • Оливье с говядиной - классический рецепт с фото, приготовление с помидорами и печенью, как варить

    Змішайте сметану з сіллю і готової гірчицею. Полийте компоненти соусом, і ретельно все перемішайте, щоб продукти розподілилися рівномірно.

  • Оливье с говядиной - классический рецепт с фото, приготовление с помидорами и печенью, как варить

    Можливо, салат потрібно досолити або додати огірків. Смаки у всіх різні, тому після закінчення приготування завжди треба пробувати блюдо. Поставте олів’є в холодильник мінімум на 1 годину, щоб він настоявся.

Порада: замість солоних огірків можна використовувати мариновані або каперси. Якщо огірочки щільні, зніміть з них шкірку — це зробить салат ще ніжніше.

Рецепт олів’є з яловичим язиком

Оливье с говядиной - классический рецепт с фото, приготовление с помидорами и печенью, как варить

М’ясо мови м’якше, ніж яловичина, тому салат з ним виходить особливо смачною. Таке блюдо можна подати до святкового столу, оригінально прикрасивши.

Порада: замість яловичого мови можна використовувати свинячий, який вариться таким же способом. Якість олів’є від цього не постраждає.

Час приготування: 1 година 20 хвилин

Кількість порцій: 12

Енергетична цінність

  • калорійність – 153.1 ккал;
  • жири – 11.2 м;
  • білки – 8.2 м;
  • вуглеводи – 5.1 р.

Інгредієнти

  • язик яловичий – 0.4 кг;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • перець духмяний горошком – 2 шт.;
  • часник – 1 зубок;
  • картопля – 5 шт.;
  • яйця – 5 шт.;
  • горошок зелений консервований – 150 г;
  • огірок маринований – 3 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.,
  • масло рослинне – 20 г;
  • майонез – 3 ст. л.

Покрокове приготування

  1. Готувати мову треба трохи по-іншому, ніж яловичину. Спочатку потрібно обрізати залози і жирові частини, які можуть бути по краях. Обмийте м’ясо і поставте варитися. Додайте часник і спеції. Для варіння мови вам знадобиться 1.5-2 години. Пробивайте м’ясо виделкою, щоб дізнатися готовність. Якщо зубці легко входять в м’ясо, значить, воно готове. Остудіть його під крижаною водою, а потім зніміть шкірку з передньої частини мови. Наріжте маленькими кубиками.
  2. Зваріть картоплю в шкірці і яйця. Охолодіть його, очистіть і наріжте так само, як і м’ясо.
  3. Цибулю дрібно наріжте і трохи обсмажте в рослинному маслі. Вершкове використовувати не варто, оскільки воно застигне в холодному салаті. Цибулька повинен лише злегка підрум’янитися, і сковороду потрібно зняти. Нахиліть її, щоб масло стекло в одну сторону, а смажену цибулю залишився на інший.
  4. Вийміть його і остудіть, потім додайте до інших продуктів.
  5. Наріжте огірок. Висипте горошок, заправте салат майонезом. Ретельно перемішайте. Приберіть салат в холодне місце мінімум на 1 годину.

Рецепт олів’є з помідорами і яловичиною

Оливье с говядиной - классический рецепт с фото, приготовление с помидорами и печенью, как варить

Завдяки додаванню помідорів олів’є отримує досить оригінальним, неповторним свіжим смаком. А калорійність його буде дещо нижче, ніж у попереднього варіанту салату.

Порада: використовуйте легкі види майонезу, які містять близько 30% жирів або приготуйте соус зі сметани або нежирного йогурту.

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 9

Енергетична цінність

  • калорійність – 137 ккал;
  • жири – 9.3 м;
  • білки – 9.7 м;
  • вуглеводи – 3.8 р.

Інгредієнти

  • шинка яловича – 250 г;
  • картопля – 3 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • яйця – 4 шт.;
  • огірок солоний – 3 шт.;
  • томат – 4 шт.;
  • майонез салатний – 2 ст. л.

Покрокове приготування

  1. Відваріть яйця, картопля середніх розмірів і моркву.
  2. Овочі наріжте соломкою, а яйця подрібніть за допомогою виделки.
  3. Помідори вибирайте м’ясисті, зайвий сік не потрібен в салаті. Відмінно підійдуть «вершки». Використовуйте тільки м’якоть, без кісточок і рідини. Томати та огірки наріжте так само, як і інші компоненти.
  4. Візьміть готову шинку, це прискорить процес приготування. Нарізати такими ж шматочками, як і всі інші інгредієнти.
  5. Додайте 100-150 грам майонезу, дуже добре перемішайте. Якщо потрібно, підсолити.

Важливо: олів’є зі свіжими помідорами можна зберігати в холодильнику не більше доби, в той час як інші види салатів – до 3 днів.

Існує безліч способів подачі салату олів’є. Можна покласти його кожному поштучно в креманках, оформити за допомогою сервіровки кільця і прикрасити листочками петрушки, шматочками вареного яйця і зеленою цибулею. Придумайте свій спосіб декорування салату, або подивіться, як прикрашають інші господині. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: