Олів’є з крабовими паличками – рецепт з м’ясом

Незважаючи на те, що класичний олів’є дуже смачний і його люблять практично в кожній родині, іноді хочеться урізноманітнити знамените блюдо. У хід йдуть самі різні компоненти, включаючи рибу і морепродукти. Багатьом подобається варіант страви, в якому є крабові палички або м’ясо членистоногих мешканців морів. Цей компонент додасть традиційного олів’є нові відтінки смаку і різноманітить ваш стіл.

Такий олів’є відрізняється від всім знайомого «крабового салату» тим, що для другого варіанту використовуються відварений рис і свіжі огірки, а горошок замінюється кукурудзою. В результаті виходить зовсім інше блюдо. Наш салат буде саме на основі знайомого олів’є з картоплею і горошком. Фото і відео поради допоможуть вам у процесі приготування.

Оливье с крабовыми палочками - рецепт с мясом

Рецепт олів’є з крабовими паличками

В рецепті містяться крабові палички, які відмінно гармонують з маринованим огірочком. Обов’язковим компонентом є варені яйця і зелений горошок. Весь процес приготування покроково розписаний, доповнений відео, щоб ви змогли без праці створити своїми руками приголомшливий салат.

Порада: купуйте консерви, зроблені на основі мозкових сортів горошку, який відрізняється особливою м’якістю і ніжністю смаку.

Інгредієнти

  • картопля 4 шт.
  • яйце куряче 4 шт.
  • крабові палички 200 г
  • горошок консервований 150 г
  • огірок маринований 150 г
  • майонез 3 ст. л.
  • цибуля зелена 1/2 пучка
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 115.4 ккал

Білки: 5.5 м

Жири: 7.2 г

Вуглеводи: 7.3 р

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Оливье с крабовыми палочками - рецепт с мясом

    Відваріть картоплю. Для цього візьміть картоплини середніх розмірів, очистіть їх від бруду, але шкірку не зчищайте. Покладіть картоплю в каструлю. Налийте воду так, щоб вона покривала коренеплоди сантиметра на 2, і включіть під нею вогонь. Після закипання зробіть мінімальний нагрів, воду трохи підсолити і накрийте каструлю кришкою.

  • Оливье с крабовыми палочками - рецепт с мясом

    Вариться картопля близько 20 хвилин після закипання, але все залежить від сорту. Пробуйте виделкою: якщо вона легко входить в м’якоть, значить готова. Можна зливати воду і остуджувати картоплю. Наріжте її кубиками.

  • Оливье с крабовыми палочками - рецепт с мясом

    Тим часом відправте розморожуватися крабові палички. На це піде приблизно 1 годину. Вийміть їх з упаковки, тоді процес пройде швидше.

  • Оливье с крабовыми палочками - рецепт с мясом

    Тепер відваріть круто яйця. Покладіть їх у холодну воду, потім поставте ємність на вогонь. Після закипання знадобиться 7-8 хвилин для повної готовності яєць. Потім залийте яйця холодною проточною водою, щоб швидко їх остудити.

  • Оливье с крабовыми палочками - рецепт с мясом

    Наріжте крабові палички кружечками. Яйця очистіть, розріжте навпіл, потім нарізуйте кубиками. Так само наріжте і огірки. У товстошкірих плодів зніміть шкірку. Розкрийте банку з горошком і злийте повністю рідина.

  • Оливье с крабовыми палочками - рецепт с мясом

    Викладіть в салатницю холодний картоплю. Покладіть крабові палички, яйця і горошок.

  • Оливье с крабовыми палочками - рецепт с мясом

    Додайте майонез, змішайте всі компоненти. Спробуйте, можливо, доведеться досолити. Після цього поставте салат в прохолодне місце.

  • Оливье с крабовыми палочками - рецепт с мясом

    Наріжте тоненькими колечками пір’я цибулі і посипте зверху салат перед самою подачею. Можна красиво декорувати його, виклавши фігурно нарізані крабові палички. Ще один варіант подачі – порційний. Викладіть на дно креманки або маленької тарілки листя салату. Потім покладіть порцію страви і прикрасьте на свій розсуд.

  • Оливье с крабовыми палочками - рецепт с мясом

    Зберігати готовий салат бажано не більше 2 доби при температурі від +2 до +4°C.

Салат з крабовим м’ясом

Смак салату можна ще поліпшити. Щоправда, його вартість збільшиться, адже бюджетні палички потрібно буде замінити натуральним крабовим м’ясом.

Оливье с крабовыми палочками - рецепт с мясом

Зазвичай м’якоть краба продається в консервованому вигляді, додатково готувати його не потрібно. Підготуйте і змішайте всі інгредієнти, як зазначено в рецепті вище. Крабове м’ясо розберіть на волокна і додайте до решти компонентів. Готовий салат прикрасити шматочками крабів, червоною ікрою або зеленню.

Порада: для того щоб салат виглядав святковіше, візьміть маленькі корнішони і наріжте кружальцями.

Ви можете поекспериментувати з салатом. Приміром, морепродукти замініть слабосоленої червоною рибою. Пробуйте готувати різні варіанти знайомого страви та дивуйте своїх близьких і гостей!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: