Традиційний для новорічного столу салат олів’є, який до святкової вечері готують вже понад півстоліття, сучасні господині не поспішають виключати з меню. Але намагаються якось видозмінити його, щоб сказати гостям: «Такого салату ви ще не пробували!».
Оригінальний спосіб внести різноманітність — приготувати олів’є з креветками. В даному випадку морепродукт буде замінювати у страві м’ясо, інші ж інгредієнти залишаться колишніми.
Порада: щоб відварні овочі легко чистилися, вийнявши з каструлі, занурте їх ненадовго в крижану воду.
Інгредієнти
- Креветки 400 г
- Картопля 300 г
- Морква 150 г
- Яйця 3 шт.
- Консервований зелений горошок 300 г
- Свіжі огірки 150 г
- Цибуля 50 г
- Майонез 100 г
- Мелений чорний перець за смаком
- Сіль за смаком
На порцію
Калорії: 115 ккал
Білки: 8.7 г
Жири: 6 р
Вуглеводи: 6.6 р
Кроки 30 хв. Відео-рецепт
Вимийте картоплю і моркву, залийте водою, поставте на вогонь. Після готовності дайте охолонути і почистіть овочі.
Відваріть яйця круто. Щоб вони легко звільнялися від шкаралупи, робіть це так: доведіть воду до кипіння, занурте в неї яйця, зменшіть вогонь до мінімального і готуйте протягом 10 хвилин. Потім занурте продукт на чверть години в крижану воду. Чистити краще, тримаючи яйце під краном з холодною струменем.
Огірки ретельно вимийте і зріжте частину, до якої кріпилася плодоніжка. Це місце часто гірчить, так що обов’язково спробуйте шматочок на гіркоту, щоб не зіпсувати блюдо.
Наріжте картоплю, моркву, огірочки і яйця кубиками однакового розміру – приблизно 1х1 див. Дрібніше небажано, інакше жовток перетвориться на кашу.
Очистіть від лушпиння цибулька і як наріжте дрібно, як тільки зможете. Багато хто взагалі не кладуть цибулю в олів’є, але в малих кількостях він надає додатковий відтінок.
Розкрийте банку з горошком, злийте рідину. Зверніть увагу на її колір: вона повинна бути прозорою. Обов’язково спробуйте горошок, перш ніж покласти в салат. Незважаючи на те що консерви зберігаються довго, він може виявитися зіпсованим.
Приготуйте креветки. Для цього закип’ятіть воду, посоліть, викладіть морепродукти і варіть протягом трьох хвилин. Потім дайте їм охолонути, очистіть від панцира.
З’єднайте всі інгредієнти, заправте майонезом, посоліть і поперчіть за смаком. Перемішуйте акуратно, щоб не потовкти м’які інгредієнти в пюре. Дайте салату трохи настоятися і подавайте до столу.
Порада: якщо ви прихильник здорового харчування, можна використовувати в салаті натуральний йогурт. Вітається і заправка класичним соусом домашнього виробництва. З ним страва виходить набагато смачніше і корисніше.
Олів’є з креветками – простий у приготуванні рецепт і смачний салат, який дуже легко зробити в домашніх умовах, гідний місця в центрі новорічного столу. Подавайте його прикрашеним парою гілочок петрушки в маленьких креманках. Можна готувати олів’є відразу на ошатній плоскій тарілці на листі салату з допомогою формувального кільця. А зверху прикрасити червоною ікрою або вареними креветками, як часто це роблять на професійних фото. Вдалих кулінарних експериментів і приємного апетиту!