Олів’є з креветками – рецепт з фото

Традиційний для новорічного столу салат олів’є, який до святкової вечері готують вже понад півстоліття, сучасні господині не поспішають виключати з меню. Але намагаються якось видозмінити його, щоб сказати гостям: «Такого салату ви ще не пробували!».

Оливье с креветками - рецепт с фото
Оригінальний спосіб внести різноманітність — приготувати олів’є з креветками. В даному випадку морепродукт буде замінювати у страві м’ясо, інші ж інгредієнти залишаться колишніми.

Порада: щоб відварні овочі легко чистилися, вийнявши з каструлі, занурте їх ненадовго в крижану воду.

Інгредієнти

  • Креветки 400 г
  • Картопля 300 г
  • Морква 150 г
  • Яйця 3 шт.
  • Консервований зелений горошок 300 г
  • Свіжі огірки 150 г
  • Цибуля 50 г
  • Майонез 100 г
  • Мелений чорний перець за смаком
  • Сіль за смаком

На порцію

Калорії: 115 ккал

Білки: 8.7 г

Жири: 6 р

Вуглеводи: 6.6 р

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Оливье с креветками - рецепт с фото

    Вимийте картоплю і моркву, залийте водою, поставте на вогонь. Після готовності дайте охолонути і почистіть овочі.

  • Оливье с креветками - рецепт с фото

    Відваріть яйця круто. Щоб вони легко звільнялися від шкаралупи, робіть це так: доведіть воду до кипіння, занурте в неї яйця, зменшіть вогонь до мінімального і готуйте протягом 10 хвилин. Потім занурте продукт на чверть години в крижану воду. Чистити краще, тримаючи яйце під краном з холодною струменем.

  • Оливье с креветками - рецепт с фото

    Огірки ретельно вимийте і зріжте частину, до якої кріпилася плодоніжка. Це місце часто гірчить, так що обов’язково спробуйте шматочок на гіркоту, щоб не зіпсувати блюдо.

  • Оливье с креветками - рецепт с фото

    Наріжте картоплю, моркву, огірочки і яйця кубиками однакового розміру – приблизно 1х1 див. Дрібніше небажано, інакше жовток перетвориться на кашу.

  • Оливье с креветками - рецепт с фото

    Очистіть від лушпиння цибулька і як наріжте дрібно, як тільки зможете. Багато хто взагалі не кладуть цибулю в олів’є, але в малих кількостях він надає додатковий відтінок.

  • Оливье с креветками - рецепт с фото

    Розкрийте банку з горошком, злийте рідину. Зверніть увагу на її колір: вона повинна бути прозорою. Обов’язково спробуйте горошок, перш ніж покласти в салат. Незважаючи на те що консерви зберігаються довго, він може виявитися зіпсованим.

  • Оливье с креветками - рецепт с фото

    Приготуйте креветки. Для цього закип’ятіть воду, посоліть, викладіть морепродукти і варіть протягом трьох хвилин. Потім дайте їм охолонути, очистіть від панцира.

  • Оливье с креветками - рецепт с фото

    З’єднайте всі інгредієнти, заправте майонезом, посоліть і поперчіть за смаком. Перемішуйте акуратно, щоб не потовкти м’які інгредієнти в пюре. Дайте салату трохи настоятися і подавайте до столу.

Оливье с креветками - рецепт с фото

Порада: якщо ви прихильник здорового харчування, можна використовувати в салаті натуральний йогурт. Вітається і заправка класичним соусом домашнього виробництва. З ним страва виходить набагато смачніше і корисніше.

Олів’є з креветками – простий у приготуванні рецепт і смачний салат, який дуже легко зробити в домашніх умовах, гідний місця в центрі новорічного столу. Подавайте його прикрашеним парою гілочок петрушки в маленьких креманках. Можна готувати олів’є відразу на ошатній плоскій тарілці на листі салату з допомогою формувального кільця. А зверху прикрасити червоною ікрою або вареними креветками, як часто це роблять на професійних фото. Вдалих кулінарних експериментів і приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: