Олів’є з м’ясом – класичний покроковий рецепт приготування з яловичиною та свининою, свіжим огірком

Сьогодні ми хочемо звернути вашу увагу на традиційний для нашої країни зимовий салат Олів’є. Його люблять готувати майже в кожній родині, і кожна господиня має не по одному секрету створення такого салатику у своїх засіках. І це не даремно! Адже він неймовірно смачний і поживний, і цілком може виступати в якості самостійного блюда.

Ми пропонуємо вам оцінити кілька, на наш погляд, найбільш вдалих покрокових рецептів правильного приготування даного класичного салату з простим набором продуктів. А для наочності супроводимо всі інструкції детальними фото і додамо відео.

Оливье с мясом - классический пошаговый рецепт, приготовление с говядиной и свининой, свежим огурцом

Олів’є зі свининою

Інгредієнти

  • свинина (варений) 150 г
  • картопля 2 шт.
  • морква 1 шт.
  • цибуля ріпчаста 1/2 шт.
  • солоні огірки (або мариновані) 1 шт.
  • яйця 2 шт.
  • горошок (консервований) 70 г
  • майонез (краще всього використовувати домашній) 2 ст. л.
  • петрушка кілька гілочок
  • сіль за смаком
  • суміш перців за смаком

На порцію

Калорії: 163.7 ккал

Білки: 5.5 м

Жири: 13.4 р

Вуглеводи: 5.5 м

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Оливье с мясом - классический пошаговый рецепт, приготовление с говядиной и свининой, свежим огурцом

    Почнемо приготування смачного салату Олів’є з підготовки картоплі і моркви – їх необхідно помити і, не очищаючи від шкірки, відварити до готовності (на це піде в середньому 20-30 хв.). Щоб перевірити готовність овочів, їх просто слід проткнути виделкою (або зубочисткою) – вони повинні легко проколюватися. Потім моркву і картоплю повністю остуживаем і очищаємо.

  • Оливье с мясом - классический пошаговый рецепт, приготовление с говядиной и свининой, свежим огурцом

    Паралельно, щоб не втрачати часу, відварюємо круто кілька яєць (після закипання помічаємо приблизно 10 хв.) і знімаємо з них шкаралупу.

  • Оливье с мясом - классический пошаговый рецепт, приготовление с говядиной и свининой, свежим огурцом

    Цибулину ретельно чистимо, обмиваємо під проточною водою і, відрізавши половинку, кришимо її дрібними кубиками. Перекладаємо подрібнену цибулю в глибоку тарілку і на 2-3 хвилинки заливаємо крутим окропом – це прибере зайву гіркоту. Потім відкидаємо шматочки овоча на дрібне кухонне сито і залишаємо стікати.

  • Оливье с мясом - классический пошаговый рецепт, приготовление с говядиной и свининой, свежим огурцом

    Тим часом остиглі моркву, яйця і картоплю нарізаємо маленькими кубиками.

  • Оливье с мясом - классический пошаговый рецепт, приготовление с говядиной и свининой, свежим огурцом

    Відварене заздалегідь, охолоджене м’ясо і солоний (або маринований) огірок подрібнюємо так само, як і овочі з яйцем.

  • Оливье с мясом - классический пошаговый рецепт, приготовление с говядиной и свининой, свежим огурцом

    У глибокій мисці змішуємо всі інгредієнти подрібнені, додаємо консервований горошок, солимо, перчимо за смаком і заправляємо салат домашнім майонезом. Старанно перемішуємо між собою всі компоненти і відправляємо страву на півгодини в холодильник охолоджуватися. Потім розкладаємо по порційних тарілках, прикрашаємо листям петрушки і подаємо до столу.

Порада: якщо у вас під рукою не здавалося ні солоних, ні маринованих огірків – не турбуйтеся, вихід є завжди. Ви цілком можете замінити свіжим овочем, або зеленим дуже кислим яблучком.

Олів’є з яловичиною

Час приготування: 35 хв.

Кількість порцій: 12

Оливье с мясом - классический пошаговый рецепт, приготовление с говядиной и свининой, свежим огурцом

Енергетична і харчова цінність

  • калорійність – 148 ккал;
  • жири – 10.9;
  • білки – 7.1;
  • вуглеводи – 5.5.

Інгредієнти

  • яловичина – 250 г;
  • картопля – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • яйця – 3 шт.;
  • огірки – 3 шт.;
  • консервований горошок – 100 г;
  • майонез – 125 г;
  • сіль – за смаком.

Покроковий опис процесу

  1. Заздалегідь відварюємо яловичину таким способом: в ємність з холодною водою кладемо шматок м’яса, на сильному вогні доводимо до кипіння і, знявши піну, яка утворилася і збавивши полум’я до мінімуму, підсолюємо майбутній бульйон, додаємо туди трави та спеції і, нещільно прикривши кришкою, залишаємо варитися на 1-1.5 години. Потім м’ясо повністю остуживаем, і тільки потім його можна буде додавати в салат.
  2. Паралельно також відварюємо інші основні компоненти майбутньої закуски – картоплю, моркву і яйця. Робити це слід в окремих ємностях, так як овочі після скипання готуються приблизно 20-25 хв., а яйця – 10. Відварені продукти залишаємо остигати, а потім очищаємо.
  3. Всі підготовлені заздалегідь інгредієнти, а саме яловичину, картоплю, моркву і яйця, а також мариновані (або солоні) огірки і очищену цибулину рубаємо на дрібні кубики – намагайтеся не занадто крупно різати, для даного салату це важливо.
  4. З’єднуємо всі подрібнені компоненти в глибокій мисці, додаємо до них 100 грамів консервованого зеленого горошку, підсолюємо і заправляємо майонезом (краще домашнім, але й магазинний теж підійде). Гарненько перемішуємо між собою інгредієнти страви і порційно, використовуючи кулінарне кільце самого великого діаметру, подаємо на стіл – Bon Appétit!

Порада: овочі слід нарізати маленькими кубиками приблизно того ж розміру, що і горох. Так всі компоненти зможуть розкрити свої смакові якості в повній мірі, і ви насолодитеся ідеальним гармонійним смаком салату Олів’є.

Оливье с мясом - классический пошаговый рецепт, приготовление с говядиной и свининой, свежим огурцом

Користуючись нашими зрозумілими рецептами, навіть починаюча господиня зможе легко зробити цю чудову святкову закуску, якої гарантований успіх за столом. При цьому за смаком страва майже не буде відрізнятися від що подається в ресторанах. Різниця тільки в тому, що вдома ви його приготуєте в будь-який час і в потрібній кількості, використовуючи доступні інгредієнти. Творіть, експериментуйте і радуйте себе і своїх близьких щоденними маленькими кулінарними шедеврами. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: