Олів’є з рибою – рецепт з червоною, копченої, класичне приготування, фото

Салат “Олів’є” вже давно перестав включати в себе звичні для цієї страви в радянський час компоненти. Кулінари змінили рецептуру практично до невпізнання, внісши різноманітні “шедеври”.

Одним з оригінальних варіантів цього іменитого страви є “Олів’є” з рибою, про який і піде мова. Смак страви з таким інгредієнтом абсолютно змінюється, відкриваючи нову палітру. При цьому воно стає гідним стати прикрасою святкового столу. Спробуйте приготувати, використовуючи наші покрокові інструкції і фото.

Рецепт “Олів’є” з копченою рибою і авокадо

Оливье с рыбой - рецепт с красной, копченой, классическое приготовление, фото

Екзотичний салат, який підкорить вас з першої ложки. Поєднання копченостей з ніжною структурою авокадо, замінює звичний для нас картопля, вражає вишуканістю смаку.

Інгредієнти

  • авокадо 2 шт.
  • червона копчена риба 250 г
  • свіжий великий огірок 1 шт.
  • огірок (маринований) 2 шт.
  • яйця 2 шт.
  • горошок (свіжоморожений) 100 г
  • морква 1 шт.
  • майонез за смаком
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

На порцію

Калорії: 193.1 ккал

Білки: 7.9 г

Жири: 16.5 г

Вуглеводи: 4 р

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Оливье с рыбой - рецепт с красной, копченой, классическое приготовление, фото

    Відваріть яйця до “крутого” стану (середній час процесу – 12 хвилин). Помістіть в прохолодну воду, поки вони не охолонуть. Видаліть шкаралупу і нарубаєте дрібненько ножем. Полегшити задачу можете, використовуючи вилку – нею необхідно рівномірно продавлювати яйце.

  • Оливье с рыбой - рецепт с красной, копченой, классическое приготовление, фото

    Наріжте попередньо відварену в шкірці морквину на дрібні кубики. Таким же чином вчините з двома видами огірків і авокадо. Кришити плід зручно безпосередньо в шкірці. Для цього розділіть його на дві частини, вийміть кісточку і зробіть хрестову сіточку. Після столовою ложкою вийміть м’якоть.

  • Оливье с рыбой - рецепт с красной, копченой, классическое приготовление, фото

    Висипте горох на сито, яке помістіть в миску з окропом. Тримайте близько 5 хвилин, після чого перенесіть під струмінь крижаної води, щоб зберегти яскравість забарвлення овоча.

  • Оливье с рыбой - рецепт с красной, копченой, классическое приготовление, фото

    Зніміть з тушки риби шкірку, вийміть кісточки і порвіть середніми фрагментами по волокнах.

  • Оливье с рыбой - рецепт с красной, копченой, классическое приготовление, фото

    З’єднайте всі компоненти в салатнику, додайте майонез так, щоб він достатньо покривав кожен кубик. Посоліть. Поперчіть. Перемішайте, прикрасьте і подавайте до столу.

Порада: дуже важливо вибрати дійсно стиглий авокадо. Оптимальний варіант – це темний плід з коричневим відтінком і м’який на дотик. Якщо ж вам попався фрукт насиченого зеленого кольору, то необхідно почекати добу, перш ніж використовувати його в їжу.

Рецепт “Олів’є” з червоною рибою

Оливье с рыбой - рецепт с красной, копченой, классическое приготовление, фото

Неймовірно смачний салат можна готувати і з простою малосольною рибкою. А якщо зробити його листковим, то така подача прикрасить будь-який урочистий стіл.

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 13

Енергетична цінність

  • калорійність – 116.8 ккал;
  • білки – 7.6 м;
  • жири – 7.5 м;
  • вуглеводи – 5.8 р.

Інгредієнти

  • морква (великого розміру) – 1 шт.;
  • слабосолона червона риба – 300 г;
  • картопля – 4 шт.;
  • яйце – 4 шт.;
  • горошок (консервований) – 150 г;
  • свіжий огірок – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • сметана середньої жирності – 150-200 г;
  • сіль – за смаком;
  • перець (мелений, чорний) – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Ретельно промийте коренеплоди, зчищаючи верхній шар за допомогою щітки. Проваріть близько 25 хвилин до м’якості (при бажанні посоліть, це тільки посилить смак овочів). Після цього остудіть, очистіть від шкірки і наріжте у вигляді кубиків. Розкладіть по різних тарілках.
  2. Відварні курячі яйця (час варіння 10-12 хвилин з моменту закипання) очистити і дуже дрібно нарубаєте.
  3. У огірків, якщо шкірка досить щільна, зріжте верхній шар. Занадто великі насіння також рекомендується витягнути. Нарубаєте кубиками.
  4. Цибулька дрібненько нашаткуйте. Краще використовувати салатні сорти з найменшою смакової різкістю, або ж злегка обшпарити звичайний ріпчаста овоч після нарізки.
  5. Злийте з горошку розсіл.
  6. Кожен інгредієнт, за винятком яєць, в окремій тарілці перемішайте зі сметаною – це дозволить салату рівномірно просочитися. Частина поперчіть. За допомогою спеціальної форми-кільця викладіть на плоску тарілку компоненти шарами: картопля, риба, цибуля, морква, горошок, огірок. Зверху прикрасьте композицію крихтою з яєць.

Порада: вибирайте рибу не дуже яскравого і насиченого помаранчевого кольору – такий продукт може містити барвники. Для перевірки потримайте шматочок сьомги або горбуші на бутерброді з вершковим маслом – він не повинен його фарбувати.

Рецептів знаменитого салату величезна кількість, про що говорять сотні відео кулінарних майстер-класів в мережі. Не варто боятися експериментів на кухні, адже так і народжуються нові “шедеври”. І навіть якщо раніше ви ніколи не готували “Олів’є” з рибою замість ковбаси, зараз саме час. Спробувавши раз, ви захочете робити страву в такій інтерпретації постійно! Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: