Олів’є з сьомгою – рецепт зі свіжим огірком, фото

Риба повинна регулярно бути присутнім у раціоні людини, яка прагне харчуватися правильно. І органічно включити її в своє меню неважко. Навіть звичний для нас салат “Олів’є” можна збагатити цим продуктом, зробивши його не тільки незвичайним, але і більш корисним. Пропонуємо вам спробувати оригінальний варіант цієї традиційної страви – з сьомгою. Риба для нього використовується слабосолона.

Оливье с семгой - рецепт со свежим огурцом, фото

Дивіться наш простий покроковий рецепт з фото.

Порада: ви можете засолити сьомгу самостійно. Зробити це легко: очистіть рибу від нутрощів і кісточок. На півкіло філе візьміть 40 г солі і 10 г цукру, натріть його цією сумішшю і поставте під гніт на добу в прохолодне місце.

Інгредієнти

  • сьомга слабосолона 250 г
  • картопля 300 г
  • морква 150 г
  • яйця 3 шт.
  • свіжі огірки 200 г
  • цибуля 50 г
  • консервований зелений горошок 300 г
  • майонез 150 г
  • сік лимона 20 мл
  • мелений чорний перець за смаком
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 142 ккал

Білки: 7 р

Жири: 9.8 г

Вуглеводи: 7.2 г

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Оливье с семгой - рецепт со свежим огурцом, фото

    Якщо картоплю і моркву занадто брудні, спочатку вимийте їх, а потім залийте водою і поставте варитися. З моменту закипання на середньому вогні варіть близько 20 хвилин, перевірити на готовність і, якщо овочі зварилися, зніміть з плити і залийте холодною водою. Через 15 хвилин вийміть і очистіть від шкірки.

  • Оливье с семгой - рецепт со свежим огурцом, фото

    Відваріть яйця круто. Щоб зробити це якісно, а в подальшому легко очистити їх від шкаралупи, занурюйте яйця вже в киплячу воду. Поваріть рівно 10 хвилин, а потім різко опустіть у крижану воду. Коли яйця охолонуть, почистіть їх.

  • Оливье с семгой - рецепт со свежим огурцом, фото

    Розкрийте банку зеленого горошку, злийте всю рідину. Зверніть увагу на її колір: вона повинна бути блідо-зеленої і прозорою. Це означає, що продукт якісний і незіпсована.

  • Оливье с семгой - рецепт со свежим огурцом, фото

    Цибулю почистіть. Наріжте його так дрібно, як тільки зможете. Перекладіть в ситечко і обдайте окропом, щоб вивести з овоча всю гіркоту.

  • Оливье с семгой - рецепт со свежим огурцом, фото

    Сьомгу розкладіть в один шар на робочій поверхні і збризніть свіжовичавленим соком лимона. Потім переверніть на іншу сторону і зробіть те ж саме.

  • Оливье с семгой - рецепт со свежим огурцом, фото

    Огірки вимийте. Якщо у них занадто груба шкірка, почистіть їх. Обов’язково видаліть “хвостики” і спробуйте, щоб перевірити, чи не гірчать.

  • Оливье с семгой - рецепт со свежим огурцом, фото

    Всі інгредієнти наріжте кубиками однакового розміру будь-якої величини, на ваш смак. Бажано, щоб вони були трохи більші, ніж зелений горошок. Це додасть страві більш естетичний вигляд.

  • Оливье с семгой - рецепт со свежим огурцом, фото

    У майонез вмішайте трохи солі і мелений чорний перець. Заправте ним страву, добре вимішайте і спробуйте. Якщо потрібно, досоліть. Дуже смачний салат “Олів’є” з рибою готовий!

Порада: замість слабосоленої ви можете використовувати сьомгу, консервованої в олії. Тільки перед тим як нарізати її, розкладіть шматочки на паперовому рушнику, щоб промокнути їх від надлишків олії, інакше закуска вийде дуже жирною і калорійною.

Оливье с семгой - рецепт со свежим огурцом, фото

Подавайте салат, поклавши зверху гілочки петрушки або кропу. Для прикраси також можна залишити кілька шматочків сьомги. Відмінно підійде для декору і червона ікра. З подачею можете імпровізувати як завгодно. Пам’ятайте одне: замішуйте салат безпосередньо перед тим, як відправляти його на стіл. Інакше огірки пустять сік, і “Олів’є” буде мати непривабливу водянисту консистенцію.

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: